“Welkom op surfers paradise, Eliza!” Mijn Griekse vriend Giorgos heet me enthousiast welkom in de haven van Lefkas. “Wist je dat Lefkas bekend staat om de beste surfstranden van heel Griekenland?”, begint hij onze conversatie. Ik glimlach; weer een feitje rijker. Samen met Giorgos heb ik al vaak rondgereden op dit Griekse eiland. Hoog tijd om mijn favoriete bezienswaardigheden van Lefkas met jullie te delen.

Surfen in Vassiliki

Dat Giorgos gelijk heeft, wil hij meteen aan me laten zien. Daarom rijden we naar Vassiliki, wat bekend staat op dé surfplek van Lefkas. Daar aangekomen begrijp ik weer wat men bedoelt met de ‘surfersvibe’. Er hangt hier een heerlijk relaxte sfeer. Om me heen zie ik enthousiastelingen in pak en met surfboard richting het water lopen om de golven te trotseren. Giorgos en ik ploffen neer op een van de vele tavernes aan het strand van Vassiliki terwijl wij de actie op het water aanschouwen. Genieten…

Lefkas strand Vassiliki

Bergdorpje Athani

Als Giorgos me vertelt over de bergdorpjes van Lefkas, kan ik niet anders dan een grote glimlach tevoorschijn toveren. Ik ben dol op bergdorpjes! Vaak geven ze een prachtig uitzicht en is de natuur dichterbij dan ooit. En zo is het precies ook in het bergdorpje Athani. Het uitzicht over de Ionische zee is hier magisch… De tavernes ogen gezellig. Giorgos en ik ploffen neer op een terrasje en verwonderen ons over de vele bloemen in het dorp.

Lefkas Athani

Met de boot naar het strand van Egremni

Giorgos belooft me: het strand van Egremni is een van de mooiste stranden van Lefkas. Helaas heeft het strand in 2015 heel wat voor z’n kiezen gehad: door een aardbeving stortten de krijtrotsen hier in en is de trap naar het strand weggevaagd. Toch herpakt de natuur zich volgens Giorgos aardig en is het strand per boot steeds beter te bereiken. “Het voordeel: het is nu écht een rustig plekje, Eliza.” Hij heeft gelijk. We leggen ons bootje vast in het zand van Egremni en genieten samen van de stilte terwijl het lichblauwe water over onze voeten kabbelt.

Lefkas Egremni strand

De watervallen van Kataraktis

Of ik zin heb in een mooie wandeling op Lefkas? Natuurlijk! Wandelen vind ik op z’n tijd heerlijk. Even lekker mijn hoofd legen en vaak nog op de mooiste plekjes belanden ook… Giorgos heeft iets moois voor me in petto: een wandeling van zo’n drie kwartier vanaf het plaatsje Nidri naar de watervallen van Kataraktis. De wandeling blijkt wat pittig, maar door de locatie langs de rivier is dat al lang niet erg meer. En het resultaat? Dat loont!

Lefkas waterval

Het zandstrand van Kathisma

Voor mooie stranden op Lefkas hoef je niet veel moeite te doen, ontdek ik tijdens mijn reis op dit Griekse eiland. Het zijn er tientallen, met allemaal hun eigen karakter. Maar een van de mooiste stranden die ik op Lefkas zag, is toch wel het zandstrand van Kathisma. De turquoise kleur van de zee is hier waanzinnig. De hoge golven maken het af: het strand van Kathisma is er één voor in de boeken!

Lefkas strand Kathisma

Wil jij bezienswaardigheden op Lefkas met mij delen?

Laat jouw tips achter in de comments! Ben jij op zoek naar een uniek adresje? Neem dan een kijkje tussen mijn adresjes op Lefkas.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

“Welkom op surfers paradise, Eliza!” Mijn Griekse vriend Giorgos heet me enthousiast welkom in de haven van Lefkas. “Wist je dat Lefkas bekend staat om de beste surfstranden van heel Griekenland?”, begint hij onze conversatie. Ik glimlach; weer een feitje rijker. Samen met Giorgos heb ik al vaak rondgereden op dit Griekse eiland. Hoog tijd om mijn favoriete bezienswaardigheden van Lefkas met jullie te delen.

Surfen in Vassiliki

Dat Giorgos gelijk heeft, wil hij meteen aan me laten zien. Daarom rijden we naar Vassiliki, wat bekend staat op dé surfplek van Lefkas. Daar aangekomen begrijp ik weer wat men bedoelt met de ‘surfersvibe’. Er hangt hier een heerlijk relaxte sfeer. Om me heen zie ik enthousiastelingen in pak en met surfboard richting het water lopen om de golven te trotseren. Giorgos en ik ploffen neer op een van de vele tavernes aan het strand van Vassiliki terwijl wij de actie op het water aanschouwen. Genieten…

Lefkas strand Vassiliki

Bergdorpje Athani

Als Giorgos me vertelt over de bergdorpjes van Lefkas, kan ik niet anders dan een grote glimlach tevoorschijn toveren. Ik ben dol op bergdorpjes! Vaak geven ze een prachtig uitzicht en is de natuur dichterbij dan ooit. En zo is het precies ook in het bergdorpje Athani. Het uitzicht over de Ionische zee is hier magisch… De tavernes ogen gezellig. Giorgos en ik ploffen neer op een terrasje en verwonderen ons over de vele bloemen in het dorp.

Lefkas Athani

Met de boot naar het strand van Egremni

Giorgos belooft me: het strand van Egremni is een van de mooiste stranden van Lefkas. Helaas heeft het strand in 2015 heel wat voor z’n kiezen gehad: door een aardbeving stortten de krijtrotsen hier in en is de trap naar het strand weggevaagd. Toch herpakt de natuur zich volgens Giorgos aardig en is het strand per boot steeds beter te bereiken. “Het voordeel: het is nu écht een rustig plekje, Eliza.” Hij heeft gelijk. We leggen ons bootje vast in het zand van Egremni en genieten samen van de stilte terwijl het lichblauwe water over onze voeten kabbelt.

Lefkas Egremni strand

De watervallen van Kataraktis

Of ik zin heb in een mooie wandeling op Lefkas? Natuurlijk! Wandelen vind ik op z’n tijd heerlijk. Even lekker mijn hoofd legen en vaak nog op de mooiste plekjes belanden ook… Giorgos heeft iets moois voor me in petto: een wandeling van zo’n drie kwartier vanaf het plaatsje Nidri naar de watervallen van Kataraktis. De wandeling blijkt wat pittig, maar door de locatie langs de rivier is dat al lang niet erg meer. En het resultaat? Dat loont!

Lefkas waterval

Het zandstrand van Kathisma

Voor mooie stranden op Lefkas hoef je niet veel moeite te doen, ontdek ik tijdens mijn reis op dit Griekse eiland. Het zijn er tientallen, met allemaal hun eigen karakter. Maar een van de mooiste stranden die ik op Lefkas zag, is toch wel het zandstrand van Kathisma. De turquoise kleur van de zee is hier waanzinnig. De hoge golven maken het af: het strand van Kathisma is er één voor in de boeken!

Lefkas strand Kathisma

Wil jij bezienswaardigheden op Lefkas met mij delen?

Laat jouw tips achter in de comments! Ben jij op zoek naar een uniek adresje? Neem dan een kijkje tussen mijn adresjes op Lefkas.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

01 oktober, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.