De Griekse keuken: ik ben er dol op! Griekse moussaka… Verse tzaziki… En dan het liefst aan een tafeltje met uitzicht op de prachtige azuurblauwe kust. Met een lichte kriebel van verliefdheid in mijn buik denk ik dan ook terug aan de restaurantjes waar ik genoot van de Griekse keuken. Zo ook op het Griekse eiland Lefkas. Hoog tijd om mijn favoriete restaurantjes op Lefkas met je te delen!

Pardalo Katsiki

Wat ik misschien wel het allerleukste vind aan reizen: op de bonnefooi op pad gaan en maar zien waar ik beland en wie ik tegenkom. Tijdens één van mijn vakanties op Lefkas is dat precies wat ik besluit te doen. Na een schitterende autorit door de bergen kom ik aan in het dorpje Karva. Het restaurantje Pardalo Katsiki trekt mijn aandacht: de lieflijke houten tafeltjes en stoelen geven het échte Griekse gevoel. Ik bestel er een huisgemaakte Moussaka. Beter wordt het bijna niet!

Lefkas restaurant Pardalo Katsiki

T’ Aloni

Nog zo’n restaurantje waar ik per toeval beland, is T’ Aloni. En als ik het dan toch over een perfecte ligging met magisch uitzicht… Dan heb ik het over T’ Aloni. Vanaf mijn tafeltje kijk ik uit op het berglandschap van Lefkas. Ik laat me verrassen door de chef-kok van het restaurant, die me als een trotse Griekse kok feta in bladerdeeg met honing serveert. Ik geniet intens. Niet alleen van de volle smaak van mijn lunch, maar even zo goed van de prachtige locatie…

Zolithros

Verzot ben ik op typisch Griekse specialiteiten als moussaka en Griekse vleesgerechten. Maar als ik op vakantie ben op de Griekse eilanden, móet ik ook zo nu en dan een vers visje eten ergens! Dat is dan ook wat ik doe tijdens mijn bezoek aan restaurant Zolithros op Lefkas. Sterker nog: in de vitrine van het restaurant zie ik een visvoorraad zo ik dat niet eerder zag. Zóveel verse vis… De ober vertelt me later aan mijn tafeltje dan ook dat ze in de regio bekendstaan als kwalitatief visrestaurant. Ik laat me verrassen door de kok en eet uiteindelijk een verse vis waarvan ik de naam niet eens ken, maar lekker is het wel!

Lefkas restaurant Zolithros

Taverna Giogalakis

Wederom per toeval beland ik bij één van de meest sfeervolle restaurantjes van Lefkas: Taverna Giorgalakis. De typisch Griekse tafeltjes van de taverne staan verscholen onder groene bomen en planten en het uitzicht… Dat is magnifiek te noemen. Over de bergen én op zee. Bij Taverna Giogalakis bestel ik een souvlaki met huisgemaakte tzatziki. De trots van de eigenaar van dit restaurantje werkt aanstekelijk. Ik word blij van zijn passie en enthousiasme voor de Griekse keuken!

Lefkatas

Restaurantjes met prachtige uitzichten: eigenlijk vervelen ze me nooit. Ook Lefkatas op Lefkas is weer zo’n restaurantje met een wonderschoon uitzicht op de bergen én Middellandse Zee. De witte stoeltjes en tafeltjes maken het geheel af. Oh, en natuurlijk ook het eten zelf! Ik bestel bij Lefkatas het liefste een schotel met verse vis, Griekse salade en Grieks brood. Steeds weer geniet ik van de gerechten die de vriendelijke eigenaren van Lefkatas me voorschotelen. Met als fijnste toetje een leuk gesprek met deze gepassioneerde Grieken!

Ken jij nog een fijn restaurant op Lefkas?

Deel zeker jouw ervaringen op dit Griekse eiland in de comment. Krijg je al zin om vooruit te kijken naar een volgende vakantie? Bekijk dan de bestemming Lefkas op mijn website!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

De Griekse keuken: ik ben er dol op! Griekse moussaka… Verse tzaziki… En dan het liefst aan een tafeltje met uitzicht op de prachtige azuurblauwe kust. Met een lichte kriebel van verliefdheid in mijn buik denk ik dan ook terug aan de restaurantjes waar ik genoot van de Griekse keuken. Zo ook op het Griekse eiland Lefkas. Hoog tijd om mijn favoriete restaurantjes op Lefkas met je te delen!

Pardalo Katsiki

Wat ik misschien wel het allerleukste vind aan reizen: op de bonnefooi op pad gaan en maar zien waar ik beland en wie ik tegenkom. Tijdens één van mijn vakanties op Lefkas is dat precies wat ik besluit te doen. Na een schitterende autorit door de bergen kom ik aan in het dorpje Karva. Het restaurantje Pardalo Katsiki trekt mijn aandacht: de lieflijke houten tafeltjes en stoelen geven het échte Griekse gevoel. Ik bestel er een huisgemaakte Moussaka. Beter wordt het bijna niet!

Lefkas restaurant Pardalo Katsiki

T’ Aloni

Nog zo’n restaurantje waar ik per toeval beland, is T’ Aloni. En als ik het dan toch over een perfecte ligging met magisch uitzicht… Dan heb ik het over T’ Aloni. Vanaf mijn tafeltje kijk ik uit op het berglandschap van Lefkas. Ik laat me verrassen door de chef-kok van het restaurant, die me als een trotse Griekse kok feta in bladerdeeg met honing serveert. Ik geniet intens. Niet alleen van de volle smaak van mijn lunch, maar even zo goed van de prachtige locatie…

Zolithros

Verzot ben ik op typisch Griekse specialiteiten als moussaka en Griekse vleesgerechten. Maar als ik op vakantie ben op de Griekse eilanden, móet ik ook zo nu en dan een vers visje eten ergens! Dat is dan ook wat ik doe tijdens mijn bezoek aan restaurant Zolithros op Lefkas. Sterker nog: in de vitrine van het restaurant zie ik een visvoorraad zo ik dat niet eerder zag. Zóveel verse vis… De ober vertelt me later aan mijn tafeltje dan ook dat ze in de regio bekendstaan als kwalitatief visrestaurant. Ik laat me verrassen door de kok en eet uiteindelijk een verse vis waarvan ik de naam niet eens ken, maar lekker is het wel!

Lefkas restaurant Zolithros

Taverna Giogalakis

Wederom per toeval beland ik bij één van de meest sfeervolle restaurantjes van Lefkas: Taverna Giorgalakis. De typisch Griekse tafeltjes van de taverne staan verscholen onder groene bomen en planten en het uitzicht… Dat is magnifiek te noemen. Over de bergen én op zee. Bij Taverna Giogalakis bestel ik een souvlaki met huisgemaakte tzatziki. De trots van de eigenaar van dit restaurantje werkt aanstekelijk. Ik word blij van zijn passie en enthousiasme voor de Griekse keuken!

Lefkatas

Restaurantjes met prachtige uitzichten: eigenlijk vervelen ze me nooit. Ook Lefkatas op Lefkas is weer zo’n restaurantje met een wonderschoon uitzicht op de bergen én Middellandse Zee. De witte stoeltjes en tafeltjes maken het geheel af. Oh, en natuurlijk ook het eten zelf! Ik bestel bij Lefkatas het liefste een schotel met verse vis, Griekse salade en Grieks brood. Steeds weer geniet ik van de gerechten die de vriendelijke eigenaren van Lefkatas me voorschotelen. Met als fijnste toetje een leuk gesprek met deze gepassioneerde Grieken!

Ken jij nog een fijn restaurant op Lefkas?

Deel zeker jouw ervaringen op dit Griekse eiland in de comment. Krijg je al zin om vooruit te kijken naar een volgende vakantie? Bekijk dan de bestemming Lefkas op mijn website!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

18 september, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.