‘Eliza, wanneer ga je nou eens wat van het eiland bekijken?’ Met mijn handen wrijf ik de slaap uit mijn ogen en kom overeind uit de hangmat. Al twee dagen geniet ik van het luieren in de grote tuin van mijn logeeradresje Casa Campos. Maar Kostas heeft gelijk. Vakantie vieren is ook ontdekken. En nu ik eraan denk, ik heb wel zin om wat cultuur op te snuiven en van de prachtige natuur te proeven.

Als ik op mijn slippertjes naar de auto loop schudt Kostas zijn hoofd. ‘Je bent op Lefkas. De echte schoonheid van dit eiland zie je alleen vanaf de boot’. Er is inderdaad geen betere manier om de verschillende gezichten van Lefkas te zien. De steile hoog oprijzende rotsen en de gouden zandstranden schieten aan ons voorbij.

Na een tijdje vaart Kostas de haven van Meganisi binnen. Met open mond kijk ik rond. Het eilandje voor de kust van Lefkas is weelderig begroeid met bomen en bloemen. Op de heuvels zie ik verlaten windmolens, ruïnes en kleine oude kerken. Cultuur snuiven lukt hier wel! ’s Avonds eten Kostas en ik overheerlijke dagverse vis, tussen de locals in traditionele taverna. We maken eindeloos plannen voor de rest van mijn vakantie. De hangmat ga ik ieder geval niet meer in.

‘Eliza, wanneer ga je nou eens wat van het eiland bekijken?’ Met mijn handen wrijf ik de slaap uit mijn ogen en kom overeind uit de hangmat. Al twee dagen geniet ik van het luieren in de grote tuin van mijn logeeradresje Casa Campos. Maar Kostas heeft gelijk. Vakantie vieren is ook ontdekken. En nu ik eraan denk, ik heb wel zin om wat cultuur op te snuiven en van de prachtige natuur te proeven.

Als ik op mijn slippertjes naar de auto loop schudt Kostas zijn hoofd. ‘Je bent op Lefkas. De echte schoonheid van dit eiland zie je alleen vanaf de boot’. Er is inderdaad geen betere manier om de verschillende gezichten van Lefkas te zien. De steile hoog oprijzende rotsen en de gouden zandstranden schieten aan ons voorbij.

Na een tijdje vaart Kostas de haven van Meganisi binnen. Met open mond kijk ik rond. Het eilandje voor de kust van Lefkas is weelderig begroeid met bomen en bloemen. Op de heuvels zie ik verlaten windmolens, ruïnes en kleine oude kerken. Cultuur snuiven lukt hier wel! ’s Avonds eten Kostas en ik overheerlijke dagverse vis, tussen de locals in traditionele taverna. We maken eindeloos plannen voor de rest van mijn vakantie. De hangmat ga ik ieder geval niet meer in.

18 maart, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.