Cyprus: een eiland dat keer op keer mijn nieuwsgierigheid wekt. Cyprus is zo’n eiland met verschillende invloeden. Griekse invloeden, maar ook ietwat exotisch en zelfs Afrikaans. Steeds weer laat ik mezelf tijdens mijn vakanties op Cyprus onderdompelen in de cultuur van het eiland. Dat lukt overigens altijd erg goed op de marktjes, waar ik de lekkerste lokale gerechten proef en andere typisch Cypriotische producten zie. Hoog tijd om mijn favoriete marktjes op Cyprus met je te delen!

De markt in het dorpje Peyia

Tijdens een dagje strand op Cyprus ontmoet ik Alex, een goedlachse jongen die geboren en getogen is in het dorpje Peyia. We raken aan de praat en genieten van een cocktail als hij uitgebreid vertelt over ‘zijn’ dorp. “Heb je de markt van Peyia al eens bezocht?”, vraagt hij me. Ik schud mijn hoofd, waarna zijn ogen oplichten. “Dat moet je doen! Elke vierde zondag van de maand is deze markt er. Overmorgen dus weer!” Volgens Alex is deze markt van Peyia er één waar veel handgemaakte artikelen worden verkocht, maar ook veel eten, tweedehandsboeken en nog veel meer. Die week besluit ik de markt te bezoeken en kan ik niet anders dan Alex gelijk geven: de sfeer op de markt van Peyia is gezellig en er is ruim keuze aan kraampjes. Een aanrader voor wie een leuke markt op Cyprus zoekt!

Marktjes op Cyprus specerijen

De markt van Larnaca

Als ik de eigenaar van het adresje waar ik verblijf vraag naar nog meer tips voor marktjes op Cyprus, is Larnaca zijn antwoord. “Elke zaterdagochtend is er de groente- en fruitmarkt in de oude binnenstad van Larnaca, Eliza. Daar komen de Cypriotische dorpelingen tezamen om hun thuis verbouwde groenten en fruit te verkopen. Een gezellig tafereel!” Ik glimlach en bedank hem, maar hij lijkt nog niet uitgepraat. “Vergeet de zondagmarkt van Larnaca ook niet! Dan is er een vlooienmarkt, van 8.00 tot 14.00 uur. In Oroklini, een naast Larnaca gelegen dorpje. Die moet je ook zeker bezoeken!” 

De markt van Asomatos, Limassol

Net buiten de sfeervolle stad Limassol stuit ik op een lieflijke dorpje: Asomatos. Van Alex, die me de markt in het dorpje Peyia tipte, hoorde ik dat hier op zaterdag en zondag een lieflijke vlooienmarkt te vinden is. Hij had gelijk: ik slenter er langs tal van kraampjes, zowel buiten als in een soort markthal binnen. De tal van verse groenten vormen een lust voor het oog met al hun kleuren. Buiten bestel ik wat ambachtelijke, typisch Cypriotische hapjes. Na mijn bezoek aan dit lieflijke marktje besluit ik nog even door te rijden naar Limassol zelf, waar op zondag een openluchtmarkt plaatsvindt, direct aan de kust. Hier weet ik nog gauw een mooi souvenir op de kop te tikken. Kan ik met een gerust hart weer huiswaarts keren.

Marktjes op Cyprus souvenir

De groente- en fruitmarkt van Nicosia

In de grote stad Nicosia beland ik op een zaterdagmiddag per toeval op een grootse groente- en fruitmarkt. Van gedroogde vruchten tot noten, pasta, groenten, bakproducten en huisgemaakte jam… Ik kijk er mijn ogen uit! Die middag besluit ik mezelf te trakteren op een tas vol vitamines, waar ik die avond vast iets lekkers van kan maken!

Ontdek de markten van Cyprus

Bekijk eens mijn adresjes op Cyprus.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Cyprus: een eiland dat keer op keer mijn nieuwsgierigheid wekt. Cyprus is zo’n eiland met verschillende invloeden. Griekse invloeden, maar ook ietwat exotisch en zelfs Afrikaans. Steeds weer laat ik mezelf tijdens mijn vakanties op Cyprus onderdompelen in de cultuur van het eiland. Dat lukt overigens altijd erg goed op de marktjes, waar ik de lekkerste lokale gerechten proef en andere typisch Cypriotische producten zie. Hoog tijd om mijn favoriete marktjes op Cyprus met je te delen!

De markt in het dorpje Peyia

Tijdens een dagje strand op Cyprus ontmoet ik Alex, een goedlachse jongen die geboren en getogen is in het dorpje Peyia. We raken aan de praat en genieten van een cocktail als hij uitgebreid vertelt over ‘zijn’ dorp. “Heb je de markt van Peyia al eens bezocht?”, vraagt hij me. Ik schud mijn hoofd, waarna zijn ogen oplichten. “Dat moet je doen! Elke vierde zondag van de maand is deze markt er. Overmorgen dus weer!” Volgens Alex is deze markt van Peyia er één waar veel handgemaakte artikelen worden verkocht, maar ook veel eten, tweedehandsboeken en nog veel meer. Die week besluit ik de markt te bezoeken en kan ik niet anders dan Alex gelijk geven: de sfeer op de markt van Peyia is gezellig en er is ruim keuze aan kraampjes. Een aanrader voor wie een leuke markt op Cyprus zoekt!

Marktjes op Cyprus specerijen

De markt van Larnaca

Als ik de eigenaar van het adresje waar ik verblijf vraag naar nog meer tips voor marktjes op Cyprus, is Larnaca zijn antwoord. “Elke zaterdagochtend is er de groente- en fruitmarkt in de oude binnenstad van Larnaca, Eliza. Daar komen de Cypriotische dorpelingen tezamen om hun thuis verbouwde groenten en fruit te verkopen. Een gezellig tafereel!” Ik glimlach en bedank hem, maar hij lijkt nog niet uitgepraat. “Vergeet de zondagmarkt van Larnaca ook niet! Dan is er een vlooienmarkt, van 8.00 tot 14.00 uur. In Oroklini, een naast Larnaca gelegen dorpje. Die moet je ook zeker bezoeken!” 

De markt van Asomatos, Limassol

Net buiten de sfeervolle stad Limassol stuit ik op een lieflijke dorpje: Asomatos. Van Alex, die me de markt in het dorpje Peyia tipte, hoorde ik dat hier op zaterdag en zondag een lieflijke vlooienmarkt te vinden is. Hij had gelijk: ik slenter er langs tal van kraampjes, zowel buiten als in een soort markthal binnen. De tal van verse groenten vormen een lust voor het oog met al hun kleuren. Buiten bestel ik wat ambachtelijke, typisch Cypriotische hapjes. Na mijn bezoek aan dit lieflijke marktje besluit ik nog even door te rijden naar Limassol zelf, waar op zondag een openluchtmarkt plaatsvindt, direct aan de kust. Hier weet ik nog gauw een mooi souvenir op de kop te tikken. Kan ik met een gerust hart weer huiswaarts keren.

Marktjes op Cyprus souvenir

De groente- en fruitmarkt van Nicosia

In de grote stad Nicosia beland ik op een zaterdagmiddag per toeval op een grootse groente- en fruitmarkt. Van gedroogde vruchten tot noten, pasta, groenten, bakproducten en huisgemaakte jam… Ik kijk er mijn ogen uit! Die middag besluit ik mezelf te trakteren op een tas vol vitamines, waar ik die avond vast iets lekkers van kan maken!

Ontdek de markten van Cyprus

Bekijk eens mijn adresjes op Cyprus.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

29 oktober, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.