Goede voornemens in januari: ik ben er dol op! Elk jaar opnieuw vind ik het een heerlijk gevoel, zo’n frisse start waarbij alles nog open ligt. Mijn favoriete goede voornemen? Nóg vaker de zon opzoeken en terugkeren naar de mooie plekjes die ik ooit al eens ontdekte… Ik zet dan ook met alle liefde mijn favoriete Europese winterzonbestemmingen in januari op een rij.

La Palma

Het Spaanse eiland La Palma blijft me steeds verrassen! De natuur is er ruig, de baaien zijn prachtig en met een beetje geluk spot je dolfijnen aan de kust. Dat gebeurde me al een paar keer eerder. Het resultaat? Kriebels van verliefdheid in mijn buik. Wist je trouwens dat je in de wintermaanden sneeuw kunt spotten op de hoogste toppen van de bergen op La Palma? En dat terwijl de temperatuur aan de kust zo rond de 20 graden blijft. Ik vind dat zo bijzonder!

La Palma

Andalusië

De Zuid-Spaanse regio Andalusië is voor mij een ideale plek om te overwinteren. De temperaturen zijn zacht, zo tussen de 15 en 20 graden, en de landschappen, steden en dorpjes lenen zich voor een heerlijke vakantie. In de wintermaanden is Andalusië vooral geschikt voor mooie wandelingen en andere actieve uitstapjes. En als je daar dan toch bent… Sla vooral de Caminito del Rey niet over, die jarenlang bekend stond als het gevaarlijkste wandelpad van Spanje. Inmiddels is het pad helemaal hersteld, beveiligd en heropend voor publiek. Ik liep hem al eens en dat was prachtig!

Andalusië Isla de Tabarca

Cyprus

Mijn herinneringen aan de reisjes die ik maakte op Cyprus, geven me altijd weer een grote glimlach op mijn gezicht. Met plezier denk ik terug aan het stadje Tochni, het kunstenaarsdorp van het eiland. Maar ach, er is nog zoveel meer waaraan ik terugdenk bij dit land… De herinneringen zijn eindeloos. En het leuke is: ook in januari is het klimaat op Cyprus lekker zacht, met temperaturen tussen de 15 en 20 graden! Cyprus is daarom voor mij een van mijn lievelings winterzonbestemmingen.

Cyprus Tochni

Costa de Lisboa 

De kuststrook nabij Lissabon voelt voor mij steeds weer als een sprookje. De vele kleuren geel, rood en nog tal van andere kleuren strelen hier altijd opnieuw mijn zicht. De Costa de Lisboa kent een heerlijk zacht klimaat in de winter, met steevast temperaturen rond de 15 graden. Voor strandvakanties is het dan wat aan de frisse kant, maar wandelen, fietsen of rondtrekken met mijn huurauto doe ik in deze maanden maar wat graag!

Costa de Lisboa

Fuerteventura

Mmm… In gedachten voel ik een aangename zeebries langs mijn gezicht gaan als ik terugdenk aan Fuerteventura. Het is één van mijn favoriete Canarische Eilanden, en niet zonder reden. De lavastranden op dit Spaanse eiland zijn werkelijk uniek te noemen. En dan die vele surfers en kiters in het water, terwijl ik mijn voeten in het witte zand verstop… Fuerteventura is eigenlijk altijd een goed idee, zeker ook in januari! Het is dan nog rond de 18 graden Celcius. Ideaal om op pad te gaan en het eiland te ontdekken!

Fuerteventura strand El Cotillo

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in januari?

Zoals mijn vele vrienden verspreid over verschillende landen wel weten, ben ik dol op tips. Zonder tips van anderen had ik nooit al die mooie plekjes ontdekt. Daarom ben ik nu benieuwd: wat zijn jouw favoriete vakantiebestemmingen in januari? Deel het gerust met me! En mocht ik jou nu hebben geïnspireerd met mijn tips, bekijk dan snel al mijn winterzonadresjes of zonvakanties in januari!

Bekijk ook mijn blogs over mijn lievelingsbestemmingen in november, december, februari en maart als je nog niet helemaal weet wanneer en waar je op vakantie gaat.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Goede voornemens in januari: ik ben er dol op! Elk jaar opnieuw vind ik het een heerlijk gevoel, zo’n frisse start waarbij alles nog open ligt. Mijn favoriete goede voornemen? Nóg vaker de zon opzoeken en terugkeren naar de mooie plekjes die ik ooit al eens ontdekte… Ik zet dan ook met alle liefde mijn favoriete Europese winterzonbestemmingen in januari op een rij.

La Palma

Het Spaanse eiland La Palma blijft me steeds verrassen! De natuur is er ruig, de baaien zijn prachtig en met een beetje geluk spot je dolfijnen aan de kust. Dat gebeurde me al een paar keer eerder. Het resultaat? Kriebels van verliefdheid in mijn buik. Wist je trouwens dat je in de wintermaanden sneeuw kunt spotten op de hoogste toppen van de bergen op La Palma? En dat terwijl de temperatuur aan de kust zo rond de 20 graden blijft. Ik vind dat zo bijzonder!

La Palma

Andalusië

De Zuid-Spaanse regio Andalusië is voor mij een ideale plek om te overwinteren. De temperaturen zijn zacht, zo tussen de 15 en 20 graden, en de landschappen, steden en dorpjes lenen zich voor een heerlijke vakantie. In de wintermaanden is Andalusië vooral geschikt voor mooie wandelingen en andere actieve uitstapjes. En als je daar dan toch bent… Sla vooral de Caminito del Rey niet over, die jarenlang bekend stond als het gevaarlijkste wandelpad van Spanje. Inmiddels is het pad helemaal hersteld, beveiligd en heropend voor publiek. Ik liep hem al eens en dat was prachtig!

Andalusië Isla de Tabarca

Cyprus

Mijn herinneringen aan de reisjes die ik maakte op Cyprus, geven me altijd weer een grote glimlach op mijn gezicht. Met plezier denk ik terug aan het stadje Tochni, het kunstenaarsdorp van het eiland. Maar ach, er is nog zoveel meer waaraan ik terugdenk bij dit land… De herinneringen zijn eindeloos. En het leuke is: ook in januari is het klimaat op Cyprus lekker zacht, met temperaturen tussen de 15 en 20 graden! Cyprus is daarom voor mij een van mijn lievelings winterzonbestemmingen.

Cyprus Tochni

Costa de Lisboa 

De kuststrook nabij Lissabon voelt voor mij steeds weer als een sprookje. De vele kleuren geel, rood en nog tal van andere kleuren strelen hier altijd opnieuw mijn zicht. De Costa de Lisboa kent een heerlijk zacht klimaat in de winter, met steevast temperaturen rond de 15 graden. Voor strandvakanties is het dan wat aan de frisse kant, maar wandelen, fietsen of rondtrekken met mijn huurauto doe ik in deze maanden maar wat graag!

Costa de Lisboa

Fuerteventura

Mmm… In gedachten voel ik een aangename zeebries langs mijn gezicht gaan als ik terugdenk aan Fuerteventura. Het is één van mijn favoriete Canarische Eilanden, en niet zonder reden. De lavastranden op dit Spaanse eiland zijn werkelijk uniek te noemen. En dan die vele surfers en kiters in het water, terwijl ik mijn voeten in het witte zand verstop… Fuerteventura is eigenlijk altijd een goed idee, zeker ook in januari! Het is dan nog rond de 18 graden Celcius. Ideaal om op pad te gaan en het eiland te ontdekken!

Fuerteventura strand El Cotillo

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in januari?

Zoals mijn vele vrienden verspreid over verschillende landen wel weten, ben ik dol op tips. Zonder tips van anderen had ik nooit al die mooie plekjes ontdekt. Daarom ben ik nu benieuwd: wat zijn jouw favoriete vakantiebestemmingen in januari? Deel het gerust met me! En mocht ik jou nu hebben geïnspireerd met mijn tips, bekijk dan snel al mijn winterzonadresjes of zonvakanties in januari!

Bekijk ook mijn blogs over mijn lievelingsbestemmingen in november, december, februari en maart als je nog niet helemaal weet wanneer en waar je op vakantie gaat.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

09 januari, 2023|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. […] je liever gedurende een andere maand op vakantie? Ontdek dan ook mijn favoriete zonbestemmingen in januari, februari en […]


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.