Helaas is de zomer nu wel heel ver achter ons, want de winterse tijden zijn toch echt aangebroken. In december vind ik het een ideaal moment om er nog even tussenuit te gaan, zodat ik de zon nog even kan opzoeken en natuurlijk een shot vitamine D tot me te nemen. Vooral met de feestdagen als Kerst en Oud & Nieuw is het fijn om de warmte op te zoeken. Wat is een fijne bestemming voor je winterse ontsnapping? Ik heb het een en ander uitgezocht en de fijnste Europese bestemmingen in december op een rijtje gezet.

Cyprus

Ik durf mijn vakantie in de winter wel te spenderen op Cyprus. Ik heb hier wel eens in de maanden november, december, maart en april aan het zwembad gelegen. Het grappige vind ik dat in het Troodosgebergte het skiseizoen al op volle gang is en je zelf op 100 km verder op kan genieten van de zon aan de kust. Het klimaat in de winter op Cyprus is dan ook veel beter aan de kust. De temperatuur ligt dan tussen de 11 en 19 graden. Ik vind het heerlijk om mij op te warmen in de zee, aangezien het zeewater nog maar liefst 18 graden is.

Cyprus Pano Lefkara

Fuerteventura

Ook in de winter sta ik in Fuerteventura graag met mijn voeten in het witte zand. Het lijkt haast te mooi om waar te zijn, maar op het Canarische eiland is het vrijwel altijd lekker weer! Dit eiland kent zelfs de meeste zonuren van Europa, maar liefst 3000! Daarom is dit een van mijn favoriete plekjes om te overwinteren. Fuerteventura betekent letterlijk ‘sterke wind’. Hierdoor weet ik dat ik altijd een truitje mee moet nemen, omdat je de passaatwinden altijd merkbaar zijn. Het liefst ga ik naar het zuiden, zodat ik het echte strandweer kan ervaren met een temperatuur van rond de 20 graden.

Fuerteventura strand Taralejo

Lanzarote

Het Canarische eiland Lanzarote ligt voor de kust van Marokko. Door deze ligging heeft Lanzarote te maken met een warm en droog klimaat. Ideaal voor mijn winterse zonvakantie! Dit vulkanische eiland heeft naast zijn vulkanische landschap ook prachtige zandstranden. Juist omdat de hitte minder hevig is dan in de zomer vind ik het leuk om erop uit te trekken en alle onontdekte plekjes en verborgen natuurlandschappen op te zoeken. Wel raad ik je aan om je nog steeds goed in te smeren met zonnebrand, aangezien de zon nog vrij krachtig kan zijn in de winter.

Lanzarote Playa Blanca

Andalusië

Om even in Spaanse sferen te blijven kan ik ook zeker Andalusië aanraden voor een warme vakantie in de winter. Als het aan mij ligt, dan ga ik iedere winter op reis naar Andalusië. Aangezien deze regio het zuidelijke deel is van Spanje, is het hier het hele jaar door erg warm. Voor een actieve vakantie is dit de beste tijd, omdat het niet te heet is en je rustig kunt rond flaneren. De temperatuur zal tussen de 15 en 25 graden zijn.

Andalusie Estepona

Costa de Lisboa

Je kunt Costa de Lisboa vinden aan de kuststreek in de buurt van Lissabon. Als ik hier ben, zie ik voornamelijk ruige rotsformaties en lange zandstranden. Ik vind het heel leuk dat je hier eucalyptus in de natuur vindt. Dat ruikt zo heerlijk! Als je van natuur houdt, dan zit je goed bij het bosrijke Costa de Lisboa. Deze bestemming heeft een subtropisch klimaat, hierdoor is het in de winter goed te doen. Soms tref je hier wel een heel mooi historisch pareltje aan, zoals de stad Sintra. Hier kom je om van de unieke monumentale panden, sprookjesachtige paleizen en weelderige tuinen.

Costa de Lisboa Sintra

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in december?

Wat is nu leuker dan de Kerst of Oud & Nieuw in het zonnetje te vieren? Ik ben helemaal overstag gegaan en ik ga elk jaar in december naar een van mijn bestemmingen aan de Mediterranee. Heb je zin gekregen om je vakantie te boeken voor de winter? Bekijk dan snel mijn winterzon adresjes!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Helaas is de zomer nu wel heel ver achter ons, want de winterse tijden zijn toch echt aangebroken. In december vind ik het een ideaal moment om er nog even tussenuit te gaan, zodat ik de zon nog even kan opzoeken en natuurlijk een shot vitamine D tot me te nemen. Vooral met de feestdagen als Kerst en Oud & Nieuw is het fijn om de warmte op te zoeken. Wat is een fijne bestemming voor je winterse ontsnapping? Ik heb het een en ander uitgezocht en de fijnste Europese bestemmingen in december op een rijtje gezet.

Cyprus

Ik durf mijn vakantie in de winter wel te spenderen op Cyprus. Ik heb hier wel eens in de maanden november, december, maart en april aan het zwembad gelegen. Het grappige vind ik dat in het Troodosgebergte het skiseizoen al op volle gang is en je zelf op 100 km verder op kan genieten van de zon aan de kust. Het klimaat in de winter op Cyprus is dan ook veel beter aan de kust. De temperatuur ligt dan tussen de 11 en 19 graden. Ik vind het heerlijk om mij op te warmen in de zee, aangezien het zeewater nog maar liefst 18 graden is.

Cyprus Pano Lefkara

Fuerteventura

Ook in de winter sta ik in Fuerteventura graag met mijn voeten in het witte zand. Het lijkt haast te mooi om waar te zijn, maar op het Canarische eiland is het vrijwel altijd lekker weer! Dit eiland kent zelfs de meeste zonuren van Europa, maar liefst 3000! Daarom is dit een van mijn favoriete plekjes om te overwinteren. Fuerteventura betekent letterlijk ‘sterke wind’. Hierdoor weet ik dat ik altijd een truitje mee moet nemen, omdat je de passaatwinden altijd merkbaar zijn. Het liefst ga ik naar het zuiden, zodat ik het echte strandweer kan ervaren met een temperatuur van rond de 20 graden.

Fuerteventura strand Taralejo

Lanzarote

Het Canarische eiland Lanzarote ligt voor de kust van Marokko. Door deze ligging heeft Lanzarote te maken met een warm en droog klimaat. Ideaal voor mijn winterse zonvakantie! Dit vulkanische eiland heeft naast zijn vulkanische landschap ook prachtige zandstranden. Juist omdat de hitte minder hevig is dan in de zomer vind ik het leuk om erop uit te trekken en alle onontdekte plekjes en verborgen natuurlandschappen op te zoeken. Wel raad ik je aan om je nog steeds goed in te smeren met zonnebrand, aangezien de zon nog vrij krachtig kan zijn in de winter.

Lanzarote Playa Blanca

Andalusië

Om even in Spaanse sferen te blijven kan ik ook zeker Andalusië aanraden voor een warme vakantie in de winter. Als het aan mij ligt, dan ga ik iedere winter op reis naar Andalusië. Aangezien deze regio het zuidelijke deel is van Spanje, is het hier het hele jaar door erg warm. Voor een actieve vakantie is dit de beste tijd, omdat het niet te heet is en je rustig kunt rond flaneren. De temperatuur zal tussen de 15 en 25 graden zijn.

Andalusie Estepona

Costa de Lisboa

Je kunt Costa de Lisboa vinden aan de kuststreek in de buurt van Lissabon. Als ik hier ben, zie ik voornamelijk ruige rotsformaties en lange zandstranden. Ik vind het heel leuk dat je hier eucalyptus in de natuur vindt. Dat ruikt zo heerlijk! Als je van natuur houdt, dan zit je goed bij het bosrijke Costa de Lisboa. Deze bestemming heeft een subtropisch klimaat, hierdoor is het in de winter goed te doen. Soms tref je hier wel een heel mooi historisch pareltje aan, zoals de stad Sintra. Hier kom je om van de unieke monumentale panden, sprookjesachtige paleizen en weelderige tuinen.

Costa de Lisboa Sintra

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in december?

Wat is nu leuker dan de Kerst of Oud & Nieuw in het zonnetje te vieren? Ik ben helemaal overstag gegaan en ik ga elk jaar in december naar een van mijn bestemmingen aan de Mediterranee. Heb je zin gekregen om je vakantie te boeken voor de winter? Bekijk dan snel mijn winterzon adresjes!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

22 november, 2019|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter