Maart, de maand waarin de lente zich weer aandient. Planten en bloemetjes weer tot leven komen en de temperaturen weer langzaam aan stijgen. Daarom ben ik ook zo dol op een vakantie in maart… Mijn favoriete bezigheid in deze maand is toch wel plekjes opzoeken waar de zon al aangenaam warm aanvoelt… Ben jij op zoek naar een winterzonvakantie in deze maart? Lees dan verder en ontdek mijn favoriete bestemmingen voor deze tijd van het jaar.

Andalusië

Mijn vrienden weten het inmiddels allemaal: ik ben dol op Andalusië! Deze Zuid-Spaanse streek blijft voor mij een plek vol verrassingen. Het liefst laat ik me door mijn Spaanse vrienden meevoeren naar de mooiste onontdekte baaitjes en dorpen. Soms zijn de dorpjes zo wit, dat ik even drie keer moet knipperen. Maart is zo’n fijne maand om op ontdekking uit te gaan. Het weer is top, de temperaturen lopen op naar zo’n 20 graden Celcius en alle bloemetjes komen in bloei… 

Andalusië

La Palma

Eén van de mooiste eilanden die ik ontdekte, is zonder twijfel La Palma. Dit piepkleine eiland is onderdeel van de Canarische Eilanden, maar is zeker geen kopie van de buureilanden. Het is een eiland vol contrasten. Zo liep ik eens in een jurkje langs zee, terwijl ik in de verte besneeuwde bergtoppen zag liggen. Het weer in maart op La Palma nodigt uit voor een heerlijke winterzonvakantie. In maart lopen de temperaturen hier op tot 20 a 25 graden Celcius.

La Palma Santa Cruz

Madeira

Het eiland van bloemen, zo wordt Madeira ook wel genoemd. En ik kan bevestigen: die naam is niet onterecht. Tijdens mijn reisjes naar dit Portugese eiland vergaap ik me altijd weer aan de zee van kleur die ik hier zie. De bloemen zijn overal; aan gevels van woningen en in de natuur. In maart bloeien ze helemaal op, wat een prachtig gezicht zijn al die felgekleurde bloemen toch. En houd je van eten? Of ben je zelfs een fijnproever? Proef dan zeker ook poncha als je op Madeira bent, de traditionele cocktail van het eiland!

Madeira

Tenerife

Een zee van gele bloemen, vulkanen in de verte, verse vis en lieflijke stadjes… Tenerife is bijzonder in alle opzichten. Al jarenlang kom ik graag op dit Canarische eiland en inmiddels heb ik op Tenerife heel wat vriendschappen gesloten. Het liefst trek ik naar het zuiden van dit eiland, waar de zon nog net iets vaker schijnt dan in het noorden. In maart lopen de temperaturen hier zelfs op tot 25 graden. Mmm… Oftewel dit is voor mij de perfecte bestemming voor een vakantie in maart.

Tenerife Las Teresitas

Algarve

Portugal zit vol verrassingen! Eén van de fijne regio’s in dit land is de Algarve. Een regio vol verscholen strandjes en unieke rotsformaties waarop ik jaren geleden al verliefd werd. Mijn favoriete visgerecht in de Algarve is zonder twijfel bacalao, een gezouten vis waar de Portugezen zelf ook dol op zijn. Wist je trouwens dat de temperaturen in de Algarve in maart al richting de 20 graden Celcius gaan?

Algarve Lagos

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in maart?

Zoals mijn vele vrienden verspreid over verschillende landen wel weten, ben ik dol op tips. Zonder tips van anderen had ik nooit al die mooie plekjes ontdekt. Daarom ben ik nu benieuwd: wat zijn jouw favoriete vakantiebestemmingen in maart? Laat het mij weten in de comments. Ik ben benieuwd! En mocht ik jou nu hebben geïnspireerd met mijn tips, bekijk dan snel al mijn winterzonadresjes of vakanties in maart!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Maart, de maand waarin de lente zich weer aandient. Planten en bloemetjes weer tot leven komen en de temperaturen weer langzaam aan stijgen. Daarom ben ik ook zo dol op een vakantie in maart… Mijn favoriete bezigheid in deze maand is toch wel plekjes opzoeken waar de zon al aangenaam warm aanvoelt… Ben jij op zoek naar een winterzonvakantie in deze maart? Lees dan verder en ontdek mijn favoriete bestemmingen voor deze tijd van het jaar.

Andalusië

Mijn vrienden weten het inmiddels allemaal: ik ben dol op Andalusië! Deze Zuid-Spaanse streek blijft voor mij een plek vol verrassingen. Het liefst laat ik me door mijn Spaanse vrienden meevoeren naar de mooiste onontdekte baaitjes en dorpen. Soms zijn de dorpjes zo wit, dat ik even drie keer moet knipperen. Maart is zo’n fijne maand om op ontdekking uit te gaan. Het weer is top, de temperaturen lopen op naar zo’n 20 graden Celcius en alle bloemetjes komen in bloei… 

Andalusië

La Palma

Eén van de mooiste eilanden die ik ontdekte, is zonder twijfel La Palma. Dit piepkleine eiland is onderdeel van de Canarische Eilanden, maar is zeker geen kopie van de buureilanden. Het is een eiland vol contrasten. Zo liep ik eens in een jurkje langs zee, terwijl ik in de verte besneeuwde bergtoppen zag liggen. Het weer in maart op La Palma nodigt uit voor een heerlijke winterzonvakantie. In maart lopen de temperaturen hier op tot 20 a 25 graden Celcius.

La Palma Santa Cruz

Madeira

Het eiland van bloemen, zo wordt Madeira ook wel genoemd. En ik kan bevestigen: die naam is niet onterecht. Tijdens mijn reisjes naar dit Portugese eiland vergaap ik me altijd weer aan de zee van kleur die ik hier zie. De bloemen zijn overal; aan gevels van woningen en in de natuur. In maart bloeien ze helemaal op, wat een prachtig gezicht zijn al die felgekleurde bloemen toch. En houd je van eten? Of ben je zelfs een fijnproever? Proef dan zeker ook poncha als je op Madeira bent, de traditionele cocktail van het eiland!

Madeira

Tenerife

Een zee van gele bloemen, vulkanen in de verte, verse vis en lieflijke stadjes… Tenerife is bijzonder in alle opzichten. Al jarenlang kom ik graag op dit Canarische eiland en inmiddels heb ik op Tenerife heel wat vriendschappen gesloten. Het liefst trek ik naar het zuiden van dit eiland, waar de zon nog net iets vaker schijnt dan in het noorden. In maart lopen de temperaturen hier zelfs op tot 25 graden. Mmm… Oftewel dit is voor mij de perfecte bestemming voor een vakantie in maart.

Tenerife Las Teresitas

Algarve

Portugal zit vol verrassingen! Eén van de fijne regio’s in dit land is de Algarve. Een regio vol verscholen strandjes en unieke rotsformaties waarop ik jaren geleden al verliefd werd. Mijn favoriete visgerecht in de Algarve is zonder twijfel bacalao, een gezouten vis waar de Portugezen zelf ook dol op zijn. Wist je trouwens dat de temperaturen in de Algarve in maart al richting de 20 graden Celcius gaan?

Algarve Lagos

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in maart?

Zoals mijn vele vrienden verspreid over verschillende landen wel weten, ben ik dol op tips. Zonder tips van anderen had ik nooit al die mooie plekjes ontdekt. Daarom ben ik nu benieuwd: wat zijn jouw favoriete vakantiebestemmingen in maart? Laat het mij weten in de comments. Ik ben benieuwd! En mocht ik jou nu hebben geïnspireerd met mijn tips, bekijk dan snel al mijn winterzonadresjes of vakanties in maart!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

24 januari, 2023|3 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. by LYDIAN 11 februari, 2020 at 12:27 pm - Reply

    Hi Eliza, bedankt voor het inspireren!

    Mijn favoriete bestemming voor Maart is Venetië of Rome. Ben een geschiedenis liefhebber en men verteld dat deze twee steden die vibe geven 🙂 Groetjes, Anne

  2. […] adresjes waar je je nog in de zomer beland. Lees ook mijn blogs over december, januari, februari en maart als je meer wilt weten over mijn favoriete bestemmingen gedurende de […]

  3. […] Wat is nu leuker dan de Kerst of Oud & Nieuw in het zonnetje te vieren? Ik ben helemaal overstag gegaan en ik ga elk jaar in december naar een van mijn bestemmingen in Zuid-Europa. Heb je zin gekregen om je vakantie te boeken voor de winter? Bekijk dan snel mijn winterzon adresjes! Ga je liever gedurende een andere maand op vakantie? Ontdek dan ook mijn favoriete zonbestemmingen in januari, februari en maart. […]


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.