Wanneer ik aan Andalusië denk, gaan mijn gedachten al snel terug naar de fijne stranddagen die ik er doorbracht. Mijn voeten in het zand, het rustgevende geluid van de golven en de warme Spaanse zon op mijn gezicht… Dat is voor mij de ideale zonvakantie! Dankzij mijn goede Spaanse vriend Sebastián ontdekte ik al veel mooie stranden in Andalusië. Als groot liefhebber van rustige en afgelegen plekjes deel ik de beste stranden van Andalusië graag met jou!

Playa de los Muertos

Mijn favoriete strandjes zijn vaak stranden waar je niet zomaar komt. Juist wanneer je er wat moeite voor moet doen, is het resultaat des te mooier. Om bij Playa de los Muertos te komen, moet je afdalen via een bergpaadje, een wandeling van zo’n vijftien tot twintig minuten. Maar eenmaal daar word ik altijd weer beloond voor mijn inspanning: het strand ligt tussen de rotsen en oogt prachtig wit. de perfecte plek om te genieten van een ontspannen dagje zonnebaden en zwemmen in het kalme water!

Playa de los Muertos in Spanje Andalusië

Maro-Cerro Gordo

Het strand bij Maro-Cerro Gordo is een adembenemende kuststrook gelegen aan de zuidkust van Spanje, tussen de bruisende stad Málaga en het charmante dorpje Nerja. Met zijn glinsterende azuurblauwe water, omringd door ruige kliffen, is dit strand een idyllische setting voor zowel ontspanning als avontuur. Het fijne strand trekt bezoekers aan die op zoek zijn naar een ontsnapping aan de drukte, terwijl de kristalheldere wateren uitnodigen tot snorkelen en duiken. Ook leuk om hier te doen: een kano huren in Nerja en naar dit strandje peddelen! 

Playa de Mónsul

Een van de meest gefotografeerde stranden van Andalusië? Dat is misschien wel Playa de Mónsul, in het natuurpark Cabo de Gata. Kenmerkend voor dit strand zijn de vulkanische gesteente, waaronder een indrukwekkende lava rots die uit de Middellandse Zee oprijst. Deze rots vormt een uniek decor voor fotografie. Ook het zand laat de vulkanische oorsprong zien: het is namelijk fijn én donker. Oftewel: een geliefde plek om mijn handdoek neer te leggen en zeker een van de mooiste stranden van Andalusië!

geliefd strand Playa de Mónsul Andalusië Spanje

Playa de Bolonia

Op zo’n twintig kilometer van de stad Tarifa ligt Playa de Bolonia. Dit strand geeft mij altijd weer het ultieme tropische gevoel, met zijn kristalheldere water en witte zand. En dan die zandduinen op de achtergrond… In dit duingebied heb ik al regelmatig een korte wandeling gemaakt. Let wel op: deze kuststrook van Andalusië staat bekend om zijn harde wind. Het leuke daaraan is dat je hier veel kitesurfers ziet. Daarnaar kijken verveelt voor mij nooit. Let op: in de zomermaanden kan het op dit strand druk zijn, maar in het voor- en najaar is het hier heerlijk toeven!

Playa de Bolonia Andalusië Spanje

Hoewel Andalusië bekend staat om zijn populaire badplaatsen, heeft de regio gelukkig ook nog een schat aan verborgen strandjes! Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of gewoon wilt genieten van de natuurlijke schoonheid van de kustlijn, deze onontdekte stranden bieden dé perfecte ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Oftewel: pak je strandlaken en ontdek de mooiste stranden van Andalusië! PS: wist je dat je mijn reisjes altijd boekt inclusief huurauto? Perfect om de onontdekte strandjes mee te bezoeken.

Zin gekregen om de stranden van Andalusië eens met eigen ogen te bekijken?
Neem dan een kijkje bij mijn last minute vakanties naar Andalusië. Eerst meer inspiratie opdoen? Lees ook eens mijn blog over de mooiste bezienswaardigheden in Andalusië!

Wanneer ik aan Andalusië denk, gaan mijn gedachten al snel terug naar de fijne stranddagen die ik er doorbracht. Mijn voeten in het zand, het rustgevende geluid van de golven en de warme Spaanse zon op mijn gezicht… Dat is voor mij de ideale zonvakantie! Dankzij mijn goede Spaanse vriend Sebastián ontdekte ik al veel mooie stranden in Andalusië. Als groot liefhebber van rustige en afgelegen plekjes deel ik de beste stranden van Andalusië graag met jou!

Playa de los Muertos

Mijn favoriete strandjes zijn vaak stranden waar je niet zomaar komt. Juist wanneer je er wat moeite voor moet doen, is het resultaat des te mooier. Om bij Playa de los Muertos te komen, moet je afdalen via een bergpaadje, een wandeling van zo’n vijftien tot twintig minuten. Maar eenmaal daar word ik altijd weer beloond voor mijn inspanning: het strand ligt tussen de rotsen en oogt prachtig wit. de perfecte plek om te genieten van een ontspannen dagje zonnebaden en zwemmen in het kalme water!

Playa de los Muertos in Spanje Andalusië

Maro-Cerro Gordo

Het strand bij Maro-Cerro Gordo is een adembenemende kuststrook gelegen aan de zuidkust van Spanje, tussen de bruisende stad Málaga en het charmante dorpje Nerja. Met zijn glinsterende azuurblauwe water, omringd door ruige kliffen, is dit strand een idyllische setting voor zowel ontspanning als avontuur. Het fijne strand trekt bezoekers aan die op zoek zijn naar een ontsnapping aan de drukte, terwijl de kristalheldere wateren uitnodigen tot snorkelen en duiken. Ook leuk om hier te doen: een kano huren in Nerja en naar dit strandje peddelen! 

Playa de Mónsul

Een van de meest gefotografeerde stranden van Andalusië? Dat is misschien wel Playa de Mónsul, in het natuurpark Cabo de Gata. Kenmerkend voor dit strand zijn de vulkanische gesteente, waaronder een indrukwekkende lava rots die uit de Middellandse Zee oprijst. Deze rots vormt een uniek decor voor fotografie. Ook het zand laat de vulkanische oorsprong zien: het is namelijk fijn én donker. Oftewel: een geliefde plek om mijn handdoek neer te leggen en zeker een van de mooiste stranden van Andalusië!

geliefd strand Playa de Mónsul Andalusië Spanje

Playa de Bolonia

Op zo’n twintig kilometer van de stad Tarifa ligt Playa de Bolonia. Dit strand geeft mij altijd weer het ultieme tropische gevoel, met zijn kristalheldere water en witte zand. En dan die zandduinen op de achtergrond… In dit duingebied heb ik al regelmatig een korte wandeling gemaakt. Let wel op: deze kuststrook van Andalusië staat bekend om zijn harde wind. Het leuke daaraan is dat je hier veel kitesurfers ziet. Daarnaar kijken verveelt voor mij nooit. Let op: in de zomermaanden kan het op dit strand druk zijn, maar in het voor- en najaar is het hier heerlijk toeven!

Playa de Bolonia Andalusië Spanje

Hoewel Andalusië bekend staat om zijn populaire badplaatsen, heeft de regio gelukkig ook nog een schat aan verborgen strandjes! Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of gewoon wilt genieten van de natuurlijke schoonheid van de kustlijn, deze onontdekte stranden bieden dé perfecte ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Oftewel: pak je strandlaken en ontdek de mooiste stranden van Andalusië! PS: wist je dat je mijn reisjes altijd boekt inclusief huurauto? Perfect om de onontdekte strandjes mee te bezoeken.

Zin gekregen om de stranden van Andalusië eens met eigen ogen te bekijken?
Neem dan een kijkje bij mijn last minute vakanties naar Andalusië. Eerst meer inspiratie opdoen? Lees ook eens mijn blog over de mooiste bezienswaardigheden in Andalusië!

31 mei, 2024|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.