Iedereen weet dat ik een grote voorliefde heb voor de Mediterranée, maar toen ik met eigen ogen zag hoe mooi ons kikkerlandje Nederland wel niet is, werd ik op slag verliefd. Van het hoge noorden tot het zuidelijkste puntje van Nederland en alles er tussenin; overal zijn bijzondere plekjes te vinden waar jij onbezorgd kan genieten en die deel ik graag met jou. Daarom heb ik speciaal voor jou een aantal redenen op een rijtje gezet waarom jij eens op ontdekkingstocht in Nederland moet gaan.

1. Vertrouwd en in de buurt

Omdat Nederland zo klein is, is bijna elke bestemming dichtbij. Met een paar uurtjes rijden ben je in de heuvelachtige landschappen van Limburg of begeef je je dichtbij zee in het noordelijke Friesland, je bent er zo. Dit scheelt tijd en zorgt voor een veel ontspannenere start van je vakantie die trouwens ook langer duurt vanwege een verkorte reistijd!

2. Ontdek de Nederlandse kust

Nederland kent een lange kustlijn. Hierdoor is het mogelijk op veel plekken in Nederland te genieten van de zon, zee en het strand. In de zomer kunnen de temperaturen net zo hoog oplopen als in andere landen in de Mediterranée, dan is een uitstapje naar het strand geen slecht idee!

3. Culinaire reis door Nederland

Tijdens mijn vakantie vind ik het altijd heerlijk om typische en onbekende gerechten te proberen. Het leuke aan de Nederlandse keuken vind ik dat het zoveel invloeden heeft van landen uit de hele wereld; Indonesisch, Grieks, Italiaans, Spaans, Chinees, Japans, oh het water loopt me nu al in de mond… Daarnaast heeft iedere provincie of regio wel zijn eigen gerechten en producten die zij jou maar al te graag laten proeven.

Weidumerhout

4. Bestemming voor jong en oud

Of jij nou binnen of buiten de schoolvakanties op reis gaat, in Nederland maakt het niet uit. Er is meer dan genoeg te beleven voor iedere leeftijd. Zo kan jij in de zomer genieten van een romantische zonsondergang aan het strand en kunnen natuurliefhebbers, zoals ik, een bezoekje brengen aan een van de vele nationale parken. Ook in de winter ben jij in Nederland aan het juiste adres. Wat dacht jij van een sprookjesachtig uitstapje naar een kasteel of schaatsen op natuurijs?

5. Ideaal voor city-trips

Omdat Nederland niet zo groot is liggen de meeste steden dichtbij elkaar, perfect voor een kleine stedentrip! Een combinatie van bruisende steden met kleine historische dorpjes zorgt voor afwisseling én zo ontdek jij zelf de meest unieke onontdekte plekjes van Nederland.

Logement Swaenenvecht

6. Wonderschone natuur

Liever de rust en ruimte opzoeken? Dan raad ik jou aan om een mooie wandel- en/of fietsroute uit te stippelen door de prachtige natuur of nationale parken te bezoeken zoals het Nationaal Park Weerribben Wieden in Overijssel. De Lytse Marren is een fietstocht die je door het zuidwesten van Friesland voert met daarbij de meest weidse vergezichten. Hier kan jij echt even bijkomen en jezelf opladen.

Overijssel

7. Ontmoet de liefste locals

Wat verreweg al mijn reizen zo bijzonder maken, zijn de eigenaren die ik ontmoet. Hun gastvrijheid, passie en verhalen weten mij altijd te inspireren. Ze staan altijd voor mij klaar en delen met liefde hun kennis en tips met mij, zo ook tijdens mijn ontdekkingstocht door Nederland. Uit een simpel gesprek kunnen de mooiste vriendschappen ontstaan, daarom is het fijn dat (nieuwe) vrienden dichtbij wonen. Op deze manier kwam ik een eigenaar tegen met een bijzondere woonboot in Limburg.

Logement aan de Vecht

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Iedereen weet dat ik een grote voorliefde heb voor de Mediterranée, maar toen ik met eigen ogen zag hoe mooi ons kikkerlandje Nederland wel niet is, werd ik op slag verliefd. Van het hoge noorden tot het zuidelijkste puntje van Nederland en alles er tussenin; overal zijn bijzondere plekjes te vinden waar jij onbezorgd kan genieten en die deel ik graag met jou. Daarom heb ik speciaal voor jou een aantal redenen op een rijtje gezet waarom jij eens op ontdekkingstocht in Nederland moet gaan.

1. Vertrouwd en in de buurt

Omdat Nederland zo klein is, is bijna elke bestemming dichtbij. Met een paar uurtjes rijden ben je in de heuvelachtige landschappen van Limburg of begeef je je dichtbij zee in het noordelijke Friesland, je bent er zo. Dit scheelt tijd en zorgt voor een veel ontspannenere start van je vakantie die trouwens ook langer duurt vanwege een verkorte reistijd!

2. Ontdek de Nederlandse kust

Nederland kent een lange kustlijn. Hierdoor is het mogelijk op veel plekken in Nederland te genieten van de zon, zee en het strand. In de zomer kunnen de temperaturen net zo hoog oplopen als in andere landen in de Mediterranée, dan is een uitstapje naar het strand geen slecht idee!

3. Culinaire reis door Nederland

Tijdens mijn vakantie vind ik het altijd heerlijk om typische en onbekende gerechten te proberen. Het leuke aan de Nederlandse keuken vind ik dat het zoveel invloeden heeft van landen uit de hele wereld; Indonesisch, Grieks, Italiaans, Spaans, Chinees, Japans, oh het water loopt me nu al in de mond… Daarnaast heeft iedere provincie of regio wel zijn eigen gerechten en producten die zij jou maar al te graag laten proeven.

Weidumerhout

4. Bestemming voor jong en oud

Of jij nou binnen of buiten de schoolvakanties op reis gaat, in Nederland maakt het niet uit. Er is meer dan genoeg te beleven voor iedere leeftijd. Zo kan jij in de zomer genieten van een romantische zonsondergang aan het strand en kunnen natuurliefhebbers, zoals ik, een bezoekje brengen aan een van de vele nationale parken. Ook in de winter ben jij in Nederland aan het juiste adres. Wat dacht jij van een sprookjesachtig uitstapje naar een kasteel of schaatsen op natuurijs?

5. Ideaal voor city-trips

Omdat Nederland niet zo groot is liggen de meeste steden dichtbij elkaar, perfect voor een kleine stedentrip! Een combinatie van bruisende steden met kleine historische dorpjes zorgt voor afwisseling én zo ontdek jij zelf de meest unieke onontdekte plekjes van Nederland.

Logement Swaenenvecht

6. Wonderschone natuur

Liever de rust en ruimte opzoeken? Dan raad ik jou aan om een mooie wandel- en/of fietsroute uit te stippelen door de prachtige natuur of nationale parken te bezoeken zoals het Nationaal Park Weerribben Wieden in Overijssel. De Lytse Marren is een fietstocht die je door het zuidwesten van Friesland voert met daarbij de meest weidse vergezichten. Hier kan jij echt even bijkomen en jezelf opladen.

Overijssel

7. Ontmoet de liefste locals

Wat verreweg al mijn reizen zo bijzonder maken, zijn de eigenaren die ik ontmoet. Hun gastvrijheid, passie en verhalen weten mij altijd te inspireren. Ze staan altijd voor mij klaar en delen met liefde hun kennis en tips met mij, zo ook tijdens mijn ontdekkingstocht door Nederland. Uit een simpel gesprek kunnen de mooiste vriendschappen ontstaan, daarom is het fijn dat (nieuwe) vrienden dichtbij wonen. Op deze manier kwam ik een eigenaar tegen met een bijzondere woonboot in Limburg.

Logement aan de Vecht

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

11 september, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter