De fijne, warme zomer is bijna ten einde! Maar dat vind ik niet erg, want ik heb mijn volgende vakantie al gepland in oktober. Ik vind op vakantie gaan in de herfst stiekem wel heel fijn, omdat de zomerdrukte dan voorbij is. Dit is het moment voor mij om uitgebreid te kunnen genieten van mijn adresjes. Even weg van de massa en meer tijd hebben voor de locals. De Europese zonnestralen hebben ook heel veel voordelen. Wil jij net als ik nog even het grauwe en grijze weer ontlopen? Ik hoop je te inspireren met mijn favoriete, fijne herfstadresjes.

1. Verliefde kriebels door Puro Atlantico

Als ik alleen al denk aan mijn adresje Puro Atlantico krijg ik warmtekriebels. Als ik aankom in La Palma merk ik niets van de herfst. Ik ben helemaal warm van enthousiasme. Daarnaast is het ook nog eens gemiddeld 25 graden in het najaar! Elke keer weer word ik verliefd op het waanzinnige uitzicht, omdat ik altijd kan fantaseren dat ik Cuba kan zien aan de overkant, het is maar liefst 6200 kilometer verderop.

Door de Canarische sferen van dit eiland krijg je zelfs zomerse kriebels. Het is een prachtig gezicht om door de Canarische bomen heen de mooie witte appartementen te zien. Daarnaast kun je ook altijd een duik nemen in het heerlijke verwarmde zwembad.

Puro Atlantico

2. Verleid worden door de charme van Son Calo

Op het mooie Mallorca schijnt het zonnetje doorgaans nog aanwezig in oktober. De traditionele Spaanse woning Son Calo ligt in een rustige omgeving in het binnenland van Mallorca. Je kunt je hier in alle rust jezelf goed opladen voor de winterperiode, aangezien er maar vier appartementen zijn. De finca is van generatie op generatie gegaan en bestaat maar liefst al ruim 200 jaar. Gegarandeerd dat je bijzondere verhalen krijgt te horen van de eigenaar.

Son Calo

4. Opladen bij Borgo San Bedetto

Wellicht is Italie niet de eerste bestemming waar je aan denkt in de herfst, maar oh wat is het mooi. Bij Borgo San Bedetto ga ik helemaal op in de streek en zijn specialiteiten. De truffel is hier het hart van ieder gerecht dat uit de Toscaanse keuken komt. Jouw culinaire hart zal hier zeker een sprongetje maken!

Borgo San Bedetto

5. Uitzicht op zee bij Calheta Boutique Houses

Naast de kleurrijke bloemen staat dit stukje Madeira ook vol met…. bananen! Op weg naar Calheta Boutique Houses kom je wel honderden, dan wel duizenden, groene bananenbomen tegen. Aan de zuidkant van het eiland staat het er vol mee. Fantastisch om een keer een wandeling door te maken. Bij terugkomst plof je neer op een stoel en kijk je uit over de oceaan. Wat wilt een mens nog meer tijdens een vakantie in de herfst?

Calheta Boutique Houses

6. Op perfecte hoogte bij Cantueso

In de herfst is het klimaat in Andalusië erg mild. Als je behoefte hebt aan een actieve vakantie, dan is deze Spaanse regio de beste bestemming. Door dat er namelijk geen zomerse hitte meer heerst, kun je op je gemak het zuidelijke deel van Spanje ontdekken. Ik kom steeds dichterbij mijn verblijfje en ik zie het wonderschone landschap en het prachtige meer al.

Mijn oog valt ook direct op de witte huisjes, de prachtige weelderige tuinen en het restaurant. Ik kan niet wachten om te genieten van mijn vakantie bij Cantueso. Het huis heeft een prachtige ligging op de bergen met een magnifiek uitzicht over het meer en zelfs de zee in de verte.

Cantueso

7. Authentiek genieten bij Porfyrios Country House

Op het geboorte-eiland van Aphrodite ligt het pareltje Porfyrios Country House verscholen. De rustzoekers halen hier hun hart op. Het voormalige dorpshuis is omringd door een bloemrijke tuin. Het is een perefcte uitvalsbasis om het eiland en zijn schatrijke geschiedenis te ontdekken.

Porfyrios Country House

8. Heerlijk ontbijten bij Quinta dos I’s

Want waar kun je een beter ontbijt krijgen dan bij een Bed & Breakfast? In de Algarve ligt het traditionele landhuis Quinta dos I’s. Eigenaresse Carla ademnt de Portugese gastvrijheid zoals ik het ken en geen vraag is haar te veel. Voor de beste tips voor uitjes kun je bij haar terecht!

Quinta dos I’s

Nog meer adresjes voor een vakantie in de herfst?

Na de zomer wordt je agenda natuurlijk alweer snel volgepland en ben je weer druk met je dagelijkse bezigheden. Dan is een vakantie in de herfst perfect om tussendoor even op te laden. Ontdek mijn nazomer adresjes of winterzon vakanties waar je nog goed kunt nagenieten van een vakantie in de zon.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

De fijne, warme zomer is bijna ten einde! Maar dat vind ik niet erg, want ik heb mijn volgende vakantie al gepland in oktober. Ik vind op vakantie gaan in de herfst stiekem wel heel fijn, omdat de zomerdrukte dan voorbij is. Dit is het moment voor mij om uitgebreid te kunnen genieten van mijn adresjes. Even weg van de massa en meer tijd hebben voor de locals. De Europese zonnestralen hebben ook heel veel voordelen. Wil jij net als ik nog even het grauwe en grijze weer ontlopen? Ik hoop je te inspireren met mijn favoriete, fijne herfstadresjes.

1. Verliefde kriebels door Puro Atlantico

Als ik alleen al denk aan mijn adresje Puro Atlantico krijg ik warmtekriebels. Als ik aankom in La Palma merk ik niets van de herfst. Ik ben helemaal warm van enthousiasme. Daarnaast is het ook nog eens gemiddeld 25 graden in het najaar! Elke keer weer word ik verliefd op het waanzinnige uitzicht, omdat ik altijd kan fantaseren dat ik Cuba kan zien aan de overkant, het is maar liefst 6200 kilometer verderop.

Door de Canarische sferen van dit eiland krijg je zelfs zomerse kriebels. Het is een prachtig gezicht om door de Canarische bomen heen de mooie witte appartementen te zien. Daarnaast kun je ook altijd een duik nemen in het heerlijke verwarmde zwembad.

Puro Atlantico

2. Verleid worden door de charme van Son Calo

Op het mooie Mallorca schijnt het zonnetje doorgaans nog aanwezig in oktober. De traditionele Spaanse woning Son Calo ligt in een rustige omgeving in het binnenland van Mallorca. Je kunt je hier in alle rust jezelf goed opladen voor de winterperiode, aangezien er maar vier appartementen zijn. De finca is van generatie op generatie gegaan en bestaat maar liefst al ruim 200 jaar. Gegarandeerd dat je bijzondere verhalen krijgt te horen van de eigenaar.

Son Calo

4. Opladen bij Borgo San Bedetto

Wellicht is Italie niet de eerste bestemming waar je aan denkt in de herfst, maar oh wat is het mooi. Bij Borgo San Bedetto ga ik helemaal op in de streek en zijn specialiteiten. De truffel is hier het hart van ieder gerecht dat uit de Toscaanse keuken komt. Jouw culinaire hart zal hier zeker een sprongetje maken!

Borgo San Bedetto

5. Uitzicht op zee bij Calheta Boutique Houses

Naast de kleurrijke bloemen staat dit stukje Madeira ook vol met…. bananen! Op weg naar Calheta Boutique Houses kom je wel honderden, dan wel duizenden, groene bananenbomen tegen. Aan de zuidkant van het eiland staat het er vol mee. Fantastisch om een keer een wandeling door te maken. Bij terugkomst plof je neer op een stoel en kijk je uit over de oceaan. Wat wilt een mens nog meer tijdens een vakantie in de herfst?

Calheta Boutique Houses

6. Op perfecte hoogte bij Cantueso

In de herfst is het klimaat in Andalusië erg mild. Als je behoefte hebt aan een actieve vakantie, dan is deze Spaanse regio de beste bestemming. Door dat er namelijk geen zomerse hitte meer heerst, kun je op je gemak het zuidelijke deel van Spanje ontdekken. Ik kom steeds dichterbij mijn verblijfje en ik zie het wonderschone landschap en het prachtige meer al.

Mijn oog valt ook direct op de witte huisjes, de prachtige weelderige tuinen en het restaurant. Ik kan niet wachten om te genieten van mijn vakantie bij Cantueso. Het huis heeft een prachtige ligging op de bergen met een magnifiek uitzicht over het meer en zelfs de zee in de verte.

Cantueso

7. Authentiek genieten bij Porfyrios Country House

Op het geboorte-eiland van Aphrodite ligt het pareltje Porfyrios Country House verscholen. De rustzoekers halen hier hun hart op. Het voormalige dorpshuis is omringd door een bloemrijke tuin. Het is een perefcte uitvalsbasis om het eiland en zijn schatrijke geschiedenis te ontdekken.

Porfyrios Country House

8. Heerlijk ontbijten bij Quinta dos I’s

Want waar kun je een beter ontbijt krijgen dan bij een Bed & Breakfast? In de Algarve ligt het traditionele landhuis Quinta dos I’s. Eigenaresse Carla ademnt de Portugese gastvrijheid zoals ik het ken en geen vraag is haar te veel. Voor de beste tips voor uitjes kun je bij haar terecht!

Quinta dos I’s

Nog meer adresjes voor een vakantie in de herfst?

Na de zomer wordt je agenda natuurlijk alweer snel volgepland en ben je weer druk met je dagelijkse bezigheden. Dan is een vakantie in de herfst perfect om tussendoor even op te laden. Ontdek mijn nazomer adresjes of winterzon vakanties waar je nog goed kunt nagenieten van een vakantie in de zon.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

20 september, 2019|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter