Middenin de stilte van Catalonië lig ik aan een helderblauw zwembad. Bij Appartementen Torre Nova om precies te zijn, in de schaduw van de adellijke Catalaanse villa van eigenaren Jacqueline en Geert. Ik open mijn ogen en gluur vanachter mijn zonnebril naar het omringende landschap. Opeens zie ik achter de heuvel een geel stipje opdoemen. En dan nog één; een rode. En een paarse!

Nieuwsgierig loop ik de villa in, op weg naar Jacqueline. “Jacqueline! Wat zijn die leuke stipjes in de lucht? Die heb ik hier nog niet eerder gezien.” “Dat zijn heteluchtballonnen! Je bent net op tijd gekomen, want momenteel is het grootste ballon festival van Europa in volle gang.” Mijn plannen voor de volgende dag zijn me opeens duidelijk.

Het Europese ballon festival bestaat al sinds 1973 en wordt sindsdien ieder jaar gevierd in juli. Vier dagen lang komen ballonvaarders uit de hele wereld bij elkaar om elkaars ballonnen te bewonderen en samen te vliegen. Ruim 50 ballonnen doen mee en strijden om de titel. Traditiegewijs wordt het festival afgesloten met de Night Glow. De avond is populair onder de locals want naast de ballonnen is er muziek, lekker eten en zelfs vuurwerk. Ik kan niet wachten me onder te dompelen in al die gezelligheid.

Appartementen Torre Nova

Van dag naar nacht

Samen met Jacqueline ben ik vroeg opgestaan om de ballonnen te gaan bekijken. Twee keer per dag worden de ballonnen vanaf een groot, open veld opgelaten. “In het vroege ochtendlicht is het aanzicht van de ballonnen zo mooi”, zegt Jacqueline dromerig. We lopen over het veld; nu lijken alle balonnen nog gekleurde vlekken op de grond. Dan worden onder het lawaai van de branders de ballonnen één voor één vol geblazen met warme lucht. Rood, geel, donkergroen en roze; de lucht vult zich met alle kleuren van de regenboog. “Wil je de ballonnen volgen?”, vraagt Jacqueline. “Op een motor kun je dwars door het Catalaanse landschap achter de ballonnen aanrijden. Misschien maak je zelfs de mooiste foto van dit jaar in de fotowedstrijd!”

’s Avonds keren we terug voor het feest. Op het veld is het pikdonker. Even snap ik niet meer zo goed waarom deze avond de Night Glow heet. Maar dan begint het aftellen door de speakers. 5.4.3.2…1! De branders loeien en alle ballonnen lichten tegelijkertijd op. Wat een schitterend gezicht! Als gigantische lantaarns verlichten de ballonnen het veld. Ik zou hier uren naar kunnen kijken. Voor ik het weet krijg ik een drankje in mijn hand geduwd. Jacqueline is de geur van paëlla al gevolgd. Na een geweldige dag wordt dit vaste en zeker een magische avond!

Zelf naar het Europese ballon festival?

Wil je het Europese ballon festival bezoeken? Het festival vindt dit jaar plaats van 12 tot 15 juli in Igualada, ongeveer 20 minuten rijden van Appartementen Torre Nova.

Bekijk ook al mijn adresjes in Catalonië.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Middenin de stilte van Catalonië lig ik aan een helderblauw zwembad. Bij Appartementen Torre Nova om precies te zijn, in de schaduw van de adellijke Catalaanse villa van eigenaren Jacqueline en Geert. Ik open mijn ogen en gluur vanachter mijn zonnebril naar het omringende landschap. Opeens zie ik achter de heuvel een geel stipje opdoemen. En dan nog één; een rode. En een paarse!

Nieuwsgierig loop ik de villa in, op weg naar Jacqueline. “Jacqueline! Wat zijn die leuke stipjes in de lucht? Die heb ik hier nog niet eerder gezien.” “Dat zijn heteluchtballonnen! Je bent net op tijd gekomen, want momenteel is het grootste ballon festival van Europa in volle gang.” Mijn plannen voor de volgende dag zijn me opeens duidelijk.

Het Europese ballon festival bestaat al sinds 1973 en wordt sindsdien ieder jaar gevierd in juli. Vier dagen lang komen ballonvaarders uit de hele wereld bij elkaar om elkaars ballonnen te bewonderen en samen te vliegen. Ruim 50 ballonnen doen mee en strijden om de titel. Traditiegewijs wordt het festival afgesloten met de Night Glow. De avond is populair onder de locals want naast de ballonnen is er muziek, lekker eten en zelfs vuurwerk. Ik kan niet wachten me onder te dompelen in al die gezelligheid.

Appartementen Torre Nova

Van dag naar nacht

Samen met Jacqueline ben ik vroeg opgestaan om de ballonnen te gaan bekijken. Twee keer per dag worden de ballonnen vanaf een groot, open veld opgelaten. “In het vroege ochtendlicht is het aanzicht van de ballonnen zo mooi”, zegt Jacqueline dromerig. We lopen over het veld; nu lijken alle balonnen nog gekleurde vlekken op de grond. Dan worden onder het lawaai van de branders de ballonnen één voor één vol geblazen met warme lucht. Rood, geel, donkergroen en roze; de lucht vult zich met alle kleuren van de regenboog. “Wil je de ballonnen volgen?”, vraagt Jacqueline. “Op een motor kun je dwars door het Catalaanse landschap achter de ballonnen aanrijden. Misschien maak je zelfs de mooiste foto van dit jaar in de fotowedstrijd!”

’s Avonds keren we terug voor het feest. Op het veld is het pikdonker. Even snap ik niet meer zo goed waarom deze avond de Night Glow heet. Maar dan begint het aftellen door de speakers. 5.4.3.2…1! De branders loeien en alle ballonnen lichten tegelijkertijd op. Wat een schitterend gezicht! Als gigantische lantaarns verlichten de ballonnen het veld. Ik zou hier uren naar kunnen kijken. Voor ik het weet krijg ik een drankje in mijn hand geduwd. Jacqueline is de geur van paëlla al gevolgd. Na een geweldige dag wordt dit vaste en zeker een magische avond!

Zelf naar het Europese ballon festival?

Wil je het Europese ballon festival bezoeken? Het festival vindt dit jaar plaats van 12 tot 15 juli in Igualada, ongeveer 20 minuten rijden van Appartementen Torre Nova.

Bekijk ook al mijn adresjes in Catalonië.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

21 juni, 2018|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter