Mijn vriendin Fia, een gezellige Portugese, houdt net als ik van het goede leven. Ze weet veel van de Costa de Lisboa en deelt dat graag met anderen. Ook mij laat ze graag haar favoriete plekjes zien. Toen ik haar vorige week vertelde dat ik deze week een bezoekje zou brengen aan de kust bij Costa de Lisboa, nodigde ze mij gelijk uit om bij haar langs te komen.

De oudste wijk van Lissabon

Als ik aankom in Portugal, staat Fia me al op te wachten bij de luchthaven. Ze neemt me meteen mee naar Alfama, de oudste wijk van Lissabon. We bezoeken de ruïne van het indrukwekkende kasteel van Sint Joris en slenteren de hele dag door verschillende wijken om het échte Portugese leven te aanschouwen. De druk pratende heren in de koffiehuizen, de authentieke restaurantjes waar je kunt smullen van de uitgebreide Portugese keuken en de traditionele fadomuziek; ik voel me bijna zelf een echte Portugese!

Favoriet zomerverblijf

Maar Lissabon is volgens Fia niet de enige reden om de Costa de Lisboa te bezoeken. Als ze me vertelt over de stad Sintra met al haar monumenten, sprookjesachtige paleizen en weelderige tuinen, weet ik meteen waar ik mijn laatste dag in Portugal door wil brengen: Sintra!

Met Fia maak ik een wandeling door de adembenemende stad. Ik weet eigenlijk niet waar we moeten beginnen, zoveel is er te zien! Sintra ligt tussen diepe ravijnen, uitgestrekte bossen en zoetwaterbronnen. Niet gek dat het lange tijd het favoriete zomerverblijf was van Portugese koningen. Midden in het stadje ligt het koninklijk paleis, het Palácio Nacional de Sintra, gebouwd in een ratjetoe aan stijlen omdat het steeds werd uitgebreid door nieuwe generaties.

Fia en ik sluiten ons bezoek af met een traditioneel Portugees gerecht: Sardinhas assadas. ‘Mijn moeder maakt dit gerecht met sardientjes ook vaak. Je moet het maar eens komen proeven als je weer in de buurt bent.’ Daar houd ik haar aan, want ik kom hier zeker nog een keer terug.

Mijn vriendin Fia, een gezellige Portugese, houdt net als ik van het goede leven. Ze weet veel van de Costa de Lisboa en deelt dat graag met anderen. Ook mij laat ze graag haar favoriete plekjes zien. Toen ik haar vorige week vertelde dat ik deze week een bezoekje zou brengen aan de kust bij Costa de Lisboa, nodigde ze mij gelijk uit om bij haar langs te komen.

De oudste wijk van Lissabon

Als ik aankom in Portugal, staat Fia me al op te wachten bij de luchthaven. Ze neemt me meteen mee naar Alfama, de oudste wijk van Lissabon. We bezoeken de ruïne van het indrukwekkende kasteel van Sint Joris en slenteren de hele dag door verschillende wijken om het échte Portugese leven te aanschouwen. De druk pratende heren in de koffiehuizen, de authentieke restaurantjes waar je kunt smullen van de uitgebreide Portugese keuken en de traditionele fadomuziek; ik voel me bijna zelf een echte Portugese!

Favoriet zomerverblijf

Maar Lissabon is volgens Fia niet de enige reden om de Costa de Lisboa te bezoeken. Als ze me vertelt over de stad Sintra met al haar monumenten, sprookjesachtige paleizen en weelderige tuinen, weet ik meteen waar ik mijn laatste dag in Portugal door wil brengen: Sintra!

Met Fia maak ik een wandeling door de adembenemende stad. Ik weet eigenlijk niet waar we moeten beginnen, zoveel is er te zien! Sintra ligt tussen diepe ravijnen, uitgestrekte bossen en zoetwaterbronnen. Niet gek dat het lange tijd het favoriete zomerverblijf was van Portugese koningen. Midden in het stadje ligt het koninklijk paleis, het Palácio Nacional de Sintra, gebouwd in een ratjetoe aan stijlen omdat het steeds werd uitgebreid door nieuwe generaties.

Fia en ik sluiten ons bezoek af met een traditioneel Portugees gerecht: Sardinhas assadas. ‘Mijn moeder maakt dit gerecht met sardientjes ook vaak. Je moet het maar eens komen proeven als je weer in de buurt bent.’ Daar houd ik haar aan, want ik kom hier zeker nog een keer terug.

09 december, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter