Als je, net als ik, houdt van lekker eten, een moderne maar traditionele inrichting en authentieke gerechten heb ik een hele goede tip voor je. Deze keer geen vakantieadresje, maar mijn nieuwe culinaire ontdekking op Ibiza waar de kok de sterren van de hemel kookt: Oleoteca Ses Escoles. Dit restaurant op Ibiza is zo’n adresje waar ik al een paar keer langs ben gereden. Je kunt het naast de E-10 richting Sant Joan makkelijk zien liggen en ik had er al veel goede verhalen over gehoord. Telkens als ik er langs reed dacht ik: “daar moet ik echt een keer naartoe gaan” maar toch kwam het er nooit van. Tot gisteren.

’s Middags zat ik bij Villa S’Argamassa samen met mijn vriendin Sophia aan de rand van het zwembad waar we het hadden over onze plannen voor de avond. Het was onze laatste avond op Ibiza en we wilden het passend afsluiten. Ineens moest ik denken aan Oleoteca Ses Escoles! Het bleek nog dichtbij Villa S’Argamassa te liggen ook, op slechts een kwartiertje rijden. Dit was het ideale moment om daar eens een kijkje te gaan nemen!

Can Miquel Guasch

Omdat Oleoteca Ses Escoles een oude school is, ziet het er van buiten niet direct uit als een plekje waar je kunt eten. Toen ik mijn auto parkeerde, keek Sophia me nog even twijfelachtig aan. Eenmaal binnen werden we meteen vriendelijk begroet door de Spaanse Neus en Xesca. Ze vertelden ons dat het restaurant onderdeel was van de olijfoliemolen van Can Miquel Guasch. Tegenover ons stonden zijn dochters. De olijfolie van Can Miquel Guasch kende ik al van naam, waarschijnlijk omdat hij één van de bekendste producenten van extra vergine olijfolie van Ibiza is. Die wilde ik wel eens proeven! Alsof ze mijn gedachten kon lezen vroeg Xesca ons of we misschien eerst wat olijfolie wilden proeven, voordat we begonnen aan ons diner. Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen!

Naast het restaurant bleek er een klein winkeltje te zijn waar organische wijnen, cacao, koffie, kruiden en zeezout werden verkocht en het belangrijkste: olijfolie geproefd kon worden. Xesca liet ons de olijfolie proeven met een stukje brood en zowel Sophia als ik werden aangenaam verrast door de smaak. Dat olijfolie lekker was in gerechten had de Spaanse keuken mij al eerder geleerd, maar dat het op zichzelf zo rijk kon smaken was ook voor mij nieuw. Ik besloot gelijk een fles mee te nemen, daar kon ik vast mijn gerechten thuis ook een stuk lekkerder mee maken!

Elk gerecht een feestje

Na het proeven van de olijfolie zochten we een plekje op in de overdekte binnentuin. Toen we de kaart bekeken zag ik al gelijk dat het moeilijk kiezen zou worden tussen al dat lekkers. We besloten samen wat gerechten te bestellen zodat we zoveel mogelijk konden proberen, zoals tonijntartaar, geroosterde paprika en balletjes van knapperige garnalen. Ik kan je vertellen: ieder gerecht dat op tafel verscheen was misschien nog wel lekkerder dan het vorige.

Miquel Llabrés, de chef-kok van Oleoteca Ses Escoles, heeft in veel toonaangevende restaurants op Ibiza gewerkt. Zijn specialiteit is het creëren van gerechten waar het beste van het eiland samen komen. Met zijn creativiteit maakt hij van ieder gerecht een feestje. Eigenlijk kun je hier met ieder budget wel terecht voor een kaasschotel, frisse salade, gebakken inktvis, pittige worst of gegrild vlees. Zelfs de desserts worden in stijl geserveerd: met een vleugje olijfolie.

Ga jij binnenkort op vakantie naar Ibiza? Ga dan zeker eens langs bij Oleoteca Ses Escoles!

Adres:
Carretera Eivissa-Sant Joan, km. 9,2
Santa Eulària des Riu

Als je, net als ik, houdt van lekker eten, een moderne maar traditionele inrichting en authentieke gerechten heb ik een hele goede tip voor je. Deze keer geen vakantieadresje, maar mijn nieuwe culinaire ontdekking op Ibiza waar de kok de sterren van de hemel kookt: Oleoteca Ses Escoles. Dit restaurant op Ibiza is zo’n adresje waar ik al een paar keer langs ben gereden. Je kunt het naast de E-10 richting Sant Joan makkelijk zien liggen en ik had er al veel goede verhalen over gehoord. Telkens als ik er langs reed dacht ik: “daar moet ik echt een keer naartoe gaan” maar toch kwam het er nooit van. Tot gisteren.

’s Middags zat ik bij Villa S’Argamassa samen met mijn vriendin Sophia aan de rand van het zwembad waar we het hadden over onze plannen voor de avond. Het was onze laatste avond op Ibiza en we wilden het passend afsluiten. Ineens moest ik denken aan Oleoteca Ses Escoles! Het bleek nog dichtbij Villa S’Argamassa te liggen ook, op slechts een kwartiertje rijden. Dit was het ideale moment om daar eens een kijkje te gaan nemen!

Can Miquel Guasch

Omdat Oleoteca Ses Escoles een oude school is, ziet het er van buiten niet direct uit als een plekje waar je kunt eten. Toen ik mijn auto parkeerde, keek Sophia me nog even twijfelachtig aan. Eenmaal binnen werden we meteen vriendelijk begroet door de Spaanse Neus en Xesca. Ze vertelden ons dat het restaurant onderdeel was van de olijfoliemolen van Can Miquel Guasch. Tegenover ons stonden zijn dochters. De olijfolie van Can Miquel Guasch kende ik al van naam, waarschijnlijk omdat hij één van de bekendste producenten van extra vergine olijfolie van Ibiza is. Die wilde ik wel eens proeven! Alsof ze mijn gedachten kon lezen vroeg Xesca ons of we misschien eerst wat olijfolie wilden proeven, voordat we begonnen aan ons diner. Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen!

Naast het restaurant bleek er een klein winkeltje te zijn waar organische wijnen, cacao, koffie, kruiden en zeezout werden verkocht en het belangrijkste: olijfolie geproefd kon worden. Xesca liet ons de olijfolie proeven met een stukje brood en zowel Sophia als ik werden aangenaam verrast door de smaak. Dat olijfolie lekker was in gerechten had de Spaanse keuken mij al eerder geleerd, maar dat het op zichzelf zo rijk kon smaken was ook voor mij nieuw. Ik besloot gelijk een fles mee te nemen, daar kon ik vast mijn gerechten thuis ook een stuk lekkerder mee maken!

Elk gerecht een feestje

Na het proeven van de olijfolie zochten we een plekje op in de overdekte binnentuin. Toen we de kaart bekeken zag ik al gelijk dat het moeilijk kiezen zou worden tussen al dat lekkers. We besloten samen wat gerechten te bestellen zodat we zoveel mogelijk konden proberen, zoals tonijntartaar, geroosterde paprika en balletjes van knapperige garnalen. Ik kan je vertellen: ieder gerecht dat op tafel verscheen was misschien nog wel lekkerder dan het vorige.

Miquel Llabrés, de chef-kok van Oleoteca Ses Escoles, heeft in veel toonaangevende restaurants op Ibiza gewerkt. Zijn specialiteit is het creëren van gerechten waar het beste van het eiland samen komen. Met zijn creativiteit maakt hij van ieder gerecht een feestje. Eigenlijk kun je hier met ieder budget wel terecht voor een kaasschotel, frisse salade, gebakken inktvis, pittige worst of gegrild vlees. Zelfs de desserts worden in stijl geserveerd: met een vleugje olijfolie.

Ga jij binnenkort op vakantie naar Ibiza? Ga dan zeker eens langs bij Oleoteca Ses Escoles!

Adres:
Carretera Eivissa-Sant Joan, km. 9,2
Santa Eulària des Riu

22 juli, 2016|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Femke 22 juli, 2016 at 4:47 pm - Reply

    Kan het beamen: een heelrijk restaurant met enorm vriendelijke bediening. Tijdens onze vakantie 2 jaar geleden hier meerdere malen gegeten. TIP: de olijfolie! Deze is zacht als boter!!

  2. Monique 22 juli, 2016 at 5:11 pm - Reply

    Net terug van Ibiza, tip komt dus net te laat, maar reden te meer om nog eens terug te gaan naar dit fijne eiland!!


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.