Rijdend door de mooiste landschappen in Andalusië kom ik steeds weer tot de leukste ontdekkingen. Inmiddels heb ik heel wat prachtige adresjes verzameld, waaronder ook vele cortijo’s. Een cortijo staat eigenlijk voor een traditionele landelijke woning, maar vaker is het een boerderij. Niet zomaar een boerderij overigens: de cortijo’s die ik ontdekte, waren stuk voor stuk prachtige karakteristieke boerderijen. Boerderijen waar ik me vanaf het eerste moment thuis voel. Hoog tijd om mijn favoriete cortijo’s met je te delen!

Hotel Cortijo Bravo

Tal van witte dorpjes, eindeloze olijfgaarden, de mooiste valleien… De route naar Hotel Cortijo Bravo in Andalusië is alleen al een feestje! Toch wacht de grootste verrassing op de locatie zelf. Daar tref ik een oogverblindend wit paleis op, dat haast koninklijk aandoet. Het is alsof ik een sprookje instap. Daar blijkt tijdens mijn vakantie in Hotel Cortijo Bravo weinig van gelogen: de uitgebreide ontbijtjes, de ontspannen siestas aan het zwembad, het magistrale uitzicht… Als ik nog niet in sprookjes geloofde, doe ik dat na mijn bezoek aan Hotel Cortijo Bravo wel!

Hotel Cortijo Bravo

Cortijo Vista Alora

Mijn vakanties in Andalusië hebben me inmiddels talloze mooie herinneringen gegeven. Eén van die fijne momenten is de ontdekking van Cortijo Vista Alora, gerund door de Nederlandse Hanneke. Aangekomen bij haar sfeervolle plekje, voel ik me als een kind in een snoepwinkel. Vijftig palmbomen, olijfgaarden, citroenbomen… Ik kom hier ogen te kort! Dat Hanneke er alles aan heeft gedaan om deze plek om te toveren tot een prachtig gastenverblijf, is aan alles te zien. Mijn kamer straalt een zekere rust uit, in het zwembad ontspan ik helemaal, en als ik zin heb in een goed boek kruip ik op één van de sfeervolle bankjes rondom de cortijo. Genieten!

Cortijo Vista Alora

Cortijo El Sarmiento

Mijn ‘eigen’ witte huisje, zo voelt het even als ik mijn vakantie doorbreng bij Cortijo El Sarmiento. Bij dit schitterende gastenverblijf van de Nederlandse Carsten en Yvonne voel ik me helemaal in mijn element. Niet alleen door de pracht van het verblijf, ook door de vrolijke noten van Carsten. Voor ik het goed en wel doorheb, staat hij voor mijn neus met een heerlijk wit wijntje. En dat terwijl de zon aangenaam warm op mijn gezicht schijnt en ik mijn voeten in het koude zwembadwater dompel…

Cortijo El Sarmiento

Cortijo La Haza

Een oogverblindend wit gebouw in een groene, bergachtige omgeving. Het contrast is magisch mooi! Maar dat is niet de enige reden waarom ik zo graag bij Cortijo La Haza verblijf. Het heerlijke zwembad, de attentie van de Nederlandse eigenaresse Bernadette, de schitterende zonsopkomst elke dag… En laat ik de kookkunsten van haar man Patriek niet vergeten. Zijn passie voor koken komt in Andalusie helemaal op zijn recht!

Cortijo La Haza

Tip van Eliza!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Rijdend door de mooiste landschappen in Andalusië kom ik steeds weer tot de leukste ontdekkingen. Inmiddels heb ik heel wat prachtige adresjes verzameld, waaronder ook vele cortijo’s. Een cortijo staat eigenlijk voor een traditionele landelijke woning, maar vaker is het een boerderij. Niet zomaar een boerderij overigens: de cortijo’s die ik ontdekte, waren stuk voor stuk prachtige karakteristieke boerderijen. Boerderijen waar ik me vanaf het eerste moment thuis voel. Hoog tijd om mijn favoriete cortijo’s met je te delen!

Hotel Cortijo Bravo

Tal van witte dorpjes, eindeloze olijfgaarden, de mooiste valleien… De route naar Hotel Cortijo Bravo in Andalusië is alleen al een feestje! Toch wacht de grootste verrassing op de locatie zelf. Daar tref ik een oogverblindend wit paleis op, dat haast koninklijk aandoet. Het is alsof ik een sprookje instap. Daar blijkt tijdens mijn vakantie in Hotel Cortijo Bravo weinig van gelogen: de uitgebreide ontbijtjes, de ontspannen siestas aan het zwembad, het magistrale uitzicht… Als ik nog niet in sprookjes geloofde, doe ik dat na mijn bezoek aan Hotel Cortijo Bravo wel!

Hotel Cortijo Bravo

Cortijo Vista Alora

Mijn vakanties in Andalusië hebben me inmiddels talloze mooie herinneringen gegeven. Eén van die fijne momenten is de ontdekking van Cortijo Vista Alora, gerund door de Nederlandse Hanneke. Aangekomen bij haar sfeervolle plekje, voel ik me als een kind in een snoepwinkel. Vijftig palmbomen, olijfgaarden, citroenbomen… Ik kom hier ogen te kort! Dat Hanneke er alles aan heeft gedaan om deze plek om te toveren tot een prachtig gastenverblijf, is aan alles te zien. Mijn kamer straalt een zekere rust uit, in het zwembad ontspan ik helemaal, en als ik zin heb in een goed boek kruip ik op één van de sfeervolle bankjes rondom de cortijo. Genieten!

Cortijo Vista Alora

Cortijo El Sarmiento

Mijn ‘eigen’ witte huisje, zo voelt het even als ik mijn vakantie doorbreng bij Cortijo El Sarmiento. Bij dit schitterende gastenverblijf van de Nederlandse Carsten en Yvonne voel ik me helemaal in mijn element. Niet alleen door de pracht van het verblijf, ook door de vrolijke noten van Carsten. Voor ik het goed en wel doorheb, staat hij voor mijn neus met een heerlijk wit wijntje. En dat terwijl de zon aangenaam warm op mijn gezicht schijnt en ik mijn voeten in het koude zwembadwater dompel…

Cortijo El Sarmiento

Cortijo La Haza

Een oogverblindend wit gebouw in een groene, bergachtige omgeving. Het contrast is magisch mooi! Maar dat is niet de enige reden waarom ik zo graag bij Cortijo La Haza verblijf. Het heerlijke zwembad, de attentie van de Nederlandse eigenaresse Bernadette, de schitterende zonsopkomst elke dag… En laat ik de kookkunsten van haar man Patriek niet vergeten. Zijn passie voor koken komt in Andalusie helemaal op zijn recht!

Cortijo La Haza

Tip van Eliza!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

23 april, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.