In een koffiehuisje in het dorpje Adele drink ik voorzichtig mijn echte Griekse koffie: Elliniko Cafe. Dromend staar ik voor me uit. Wat heb ik al veel van Kreta mogen ervaren! Na een week vol nieuwe ontdekkingen kom ik hier even helemaal tot rust. Wil jij graag weten wat mij verwonderd heeft de afgelopen dagen? Ik deel graag mijn nieuwe favoriete plekjes met jou.

Een bezoekje aan Rethymnon

Dit oude stadje aan de noordkust is één van mijn eerste ontdekkingen. Via een kronkelweggetje komt het stadje langzaam in zicht. Ik waan me in een stad waar het lijkt alsof de tijd er heeft stilgestaan. Ik kan hier uren rondslenteren, door de stadstuinen, langs de kerkjes en de imposante 16e-eeuwse gebouwen. Onder het genot van een coupe citroenijs staar ik graag naar de passerende bootjes in de Venetiaanse haven.

Kreta Rethymnon

Mini eiland Spinalonga

Om in het Venetiaanse thema te blijven, deel ik graag een tip over het eilandje Spinalonga. Op dit mini eiland, voor de kust bij Agios Nikolaos, staat een Venetiaans fort. Klimmen en klauteren op het fort wordt hier toegestaan. Sterker nog, het wordt aangeraden! Vanaf boven op het verdedigingswerk heb je het allerbeste uitzicht op zee.

Kreta Spinalonga

Dineren bij Agkyra in Panormos

De keuken van Kreta staat bekend als gezond en simpel. Een bezoekje aan de echte taverna’s mag niet ontbreken. In deze kleine Griekse restaurantjes proef je de lokale specialiteiten. In het plaatsje Panormos ga ik graag naar de taverna Agkyra. Met een weids vergezicht over het heldere blauwe water, smul ik van mijn verse visschotel.

Ouzo

Bounty eiland Chrisi

Op Kreta zijn er verschillende bounty stranden binnen handbereik. Toen ik hoorde dat er ook een heus bounty eiland bestond, kon ik niet wachten om dit met eigen ogen te aanschouwen. Mijn goede vriend George nam mij mee naar Chrisi, voor de oostkust van Kreta. In Ierapetra wacht een veerbootje, die ons in een half uur naar het eiland brengt. En met twee taverna’s die een traditionele lunch serveren, is dit een ideaal dagtripje. Een leuk weetje: het eiland heeft haar naam te danken aan de prachtige witte stranden, Chrisi betekent namelijk ‘goud’.

Kreta strand Chrisi

Pearls of Crete

In hetzelfde koffiehuisje waar ik nu zit liep ik vorig jaar september per toeval de vriendelijke eigenaar van een prachtig vakantieadresje tegen, Pearls of Crete. Zijn villa’s zijn gelegen in een ruime tuin waar je in alle rust en privacy geniet van de omgeving. Vanuit zijn authentieke accommodaties kun je gemakkelijk op ontdekkingstocht naar de mooiste plekjes van Kreta. Toen ik hem vertelde over dit bezoek aan Kreta, nodigde hij mij gelijk uit voor een barbecue met zijn familie. Het water loopt me nu al in de mond! Kreta weet me bij elk bezoek weer iets nieuws te brengen…

Pearls of Crete

In een koffiehuisje in het dorpje Adele drink ik voorzichtig mijn echte Griekse koffie: Elliniko Cafe. Dromend staar ik voor me uit. Wat heb ik al veel van Kreta mogen ervaren! Na een week vol nieuwe ontdekkingen kom ik hier even helemaal tot rust. Wil jij graag weten wat mij verwonderd heeft de afgelopen dagen? Ik deel graag mijn nieuwe favoriete plekjes met jou.

Een bezoekje aan Rethymnon

Dit oude stadje aan de noordkust is één van mijn eerste ontdekkingen. Via een kronkelweggetje komt het stadje langzaam in zicht. Ik waan me in een stad waar het lijkt alsof de tijd er heeft stilgestaan. Ik kan hier uren rondslenteren, door de stadstuinen, langs de kerkjes en de imposante 16e-eeuwse gebouwen. Onder het genot van een coupe citroenijs staar ik graag naar de passerende bootjes in de Venetiaanse haven.

Kreta Rethymnon

Mini eiland Spinalonga

Om in het Venetiaanse thema te blijven, deel ik graag een tip over het eilandje Spinalonga. Op dit mini eiland, voor de kust bij Agios Nikolaos, staat een Venetiaans fort. Klimmen en klauteren op het fort wordt hier toegestaan. Sterker nog, het wordt aangeraden! Vanaf boven op het verdedigingswerk heb je het allerbeste uitzicht op zee.

Kreta Spinalonga

Dineren bij Agkyra in Panormos

De keuken van Kreta staat bekend als gezond en simpel. Een bezoekje aan de echte taverna’s mag niet ontbreken. In deze kleine Griekse restaurantjes proef je de lokale specialiteiten. In het plaatsje Panormos ga ik graag naar de taverna Agkyra. Met een weids vergezicht over het heldere blauwe water, smul ik van mijn verse visschotel.

Ouzo

Bounty eiland Chrisi

Op Kreta zijn er verschillende bounty stranden binnen handbereik. Toen ik hoorde dat er ook een heus bounty eiland bestond, kon ik niet wachten om dit met eigen ogen te aanschouwen. Mijn goede vriend George nam mij mee naar Chrisi, voor de oostkust van Kreta. In Ierapetra wacht een veerbootje, die ons in een half uur naar het eiland brengt. En met twee taverna’s die een traditionele lunch serveren, is dit een ideaal dagtripje. Een leuk weetje: het eiland heeft haar naam te danken aan de prachtige witte stranden, Chrisi betekent namelijk ‘goud’.

Kreta strand Chrisi

Pearls of Crete

In hetzelfde koffiehuisje waar ik nu zit liep ik vorig jaar september per toeval de vriendelijke eigenaar van een prachtig vakantieadresje tegen, Pearls of Crete. Zijn villa’s zijn gelegen in een ruime tuin waar je in alle rust en privacy geniet van de omgeving. Vanuit zijn authentieke accommodaties kun je gemakkelijk op ontdekkingstocht naar de mooiste plekjes van Kreta. Toen ik hem vertelde over dit bezoek aan Kreta, nodigde hij mij gelijk uit voor een barbecue met zijn familie. Het water loopt me nu al in de mond! Kreta weet me bij elk bezoek weer iets nieuws te brengen…

Pearls of Crete

03 maart, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.