Met een wijntje in de hand, kijkend naar de zon die zakt op het Portugese platteland… Ja, als ik denk aan mijn vakanties in een Portugese quinta, word ik spontaan weer vrolijk! Nog regelmatig moet ik aan mijn vrienden uitleggen wat een quinta precies is. Eigenlijk is het niet meer dan een woning of domein op het platteland. Van eenvoudige vakantiehuizen tot luxe vakantievilla’s en een gezellige bed & breakfast; ze zijn er in allerlei soorten. Inmiddels heb ik heel wat pareltjes ontdekt. Hoog tijd om de leukste quinta’s in Portugal met je te delen!

Quinta do Tagus Village

Soms zijn er van die plekjes waar ik me heel even een prinsesje voel… Quinta do Tagus Village is zo’n plek. Zijn het de ligbedjes met hun witte sluiers aan het zwembad? Of is het de aandacht die ik krijg van eigenaar George? Wat het precies is weet ik niet, maar één ding is zeker: ik voel me thuis én speciaal bij Quinta do Tagus Village! Overdag geniet ik hier van het prachtige uitzicht op de stad Lissabon. ‘s Avonds waan ik me in de Portugese keuken als chef-kok Luis zijn kookkunsten laat zien. Quinta do Tagus Village is een plek waarop ik meteen verliefd ben geworden. Hopelijk mag ik er snel weer een keertje naartoe…

Quinta do Tagus Village

Quinta do Tio Graca

De geur van geluk: het is de geur die ik ruik bij Quinta do Tio Graca! Dit schitterende plekje in de Algarve bereik ik na een avontuurlijk autoritje, over kronkelende weggetjes door de bergen. Eenmaal daar wacht er een aangename beloning op me: het spierwitte gastenverblijf gerund door Maria. Met een brede glimlach wacht ze me op, waarna we samen over haar landgoed lopen. Ik kom ogen tekort… Het vele groen, het zwembad, de lieflijke terrassen… Logeren bij Quinta do Tio Graca is absoluut geen straf!

Quinta do Tio Graca

Quinta do Chocalhinho

Alentejo: een regio vol beboste heuvels, uitgestrekte wijngaarden en fijne wandelroutes. Ik ben er inmiddels ontelbare keren geweest en kan alleen maar zeggen: dit stukje Portugal heeft mijn hart veroverd. Dat gevoel werd nog eens sterker toen ik bij Quinta do Chocalhinho aanbelandde. Dit fijne adresje voelt vanaf de eerste minuut als thuis. De warme inrichting, de sfeervolle tuin, het aangename zwembad…

Quinta do Chocalhinho

Quinta do Mel

Quinta do Mel, gelegen in het idyllische landschap van de Algarve, is een juweeltje voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Deze charmante quinta is een cadeautje voor het oog, want je vindt er weelderige groene velden en een adembenemend uitzicht. De comfortabele kamers en vriendelijke eigenaren zorgen voor een bijzonder ontspannen verblijf. Nog meer tips? Ga wandelen door de omliggende natuur, de lokale keuken proeven en de imposante rotswerken aan de kust ontdekken. 

Quinta do Mel

Quinta dos Amigos

‘Van deze oude boerderij wilde ik een unieke en gezellige plek maken, met voldoende privacy voor mijn vrienden.’ Vertelt eigenaresse Isabel me. Inmiddels is Quinta dos Amigos uitgegroeid tot een heerlijk vakantieverblijf, waar ik graag terugkom. Met sfeervolle verblijven, omringd door weelderige tuinen en sinaasappelboomgaarden, belichaamt het de Portugese charme. Hier kun je genieten van een verfrissende duik in het zwembad, wandelingen maken in de nabijgelegen natuur en de heerlijke lokale keuken proeven. Als je op zoek bent naar een fijne quinta in Portugal, móet je hier geweest zijn. 

Quinta dos Amigos

Wist je dat Portugal dé ideale winterzonbestemming is? Het hele jaar door zijn de temperaturen hier mild en er is genoeg te doen. Bekijk bijvoorbeeld eens mijn favoriete wijnstreken van Portugal. Zo vermaak je je wel! 

Liefs, Eliza

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Met een wijntje in de hand, kijkend naar de zon die zakt op het Portugese platteland… Ja, als ik denk aan mijn vakanties in een Portugese quinta, word ik spontaan weer vrolijk! Nog regelmatig moet ik aan mijn vrienden uitleggen wat een quinta precies is. Eigenlijk is het niet meer dan een woning of domein op het platteland. Van eenvoudige vakantiehuizen tot luxe vakantievilla’s en een gezellige bed & breakfast; ze zijn er in allerlei soorten. Inmiddels heb ik heel wat pareltjes ontdekt. Hoog tijd om de leukste quinta’s in Portugal met je te delen!

Quinta do Tagus Village

Soms zijn er van die plekjes waar ik me heel even een prinsesje voel… Quinta do Tagus Village is zo’n plek. Zijn het de ligbedjes met hun witte sluiers aan het zwembad? Of is het de aandacht die ik krijg van eigenaar George? Wat het precies is weet ik niet, maar één ding is zeker: ik voel me thuis én speciaal bij Quinta do Tagus Village! Overdag geniet ik hier van het prachtige uitzicht op de stad Lissabon. ‘s Avonds waan ik me in de Portugese keuken als chef-kok Luis zijn kookkunsten laat zien. Quinta do Tagus Village is een plek waarop ik meteen verliefd ben geworden. Hopelijk mag ik er snel weer een keertje naartoe…

Quinta do Tagus Village

Quinta do Tio Graca

De geur van geluk: het is de geur die ik ruik bij Quinta do Tio Graca! Dit schitterende plekje in de Algarve bereik ik na een avontuurlijk autoritje, over kronkelende weggetjes door de bergen. Eenmaal daar wacht er een aangename beloning op me: het spierwitte gastenverblijf gerund door Maria. Met een brede glimlach wacht ze me op, waarna we samen over haar landgoed lopen. Ik kom ogen tekort… Het vele groen, het zwembad, de lieflijke terrassen… Logeren bij Quinta do Tio Graca is absoluut geen straf!

Quinta do Tio Graca

Quinta do Chocalhinho

Alentejo: een regio vol beboste heuvels, uitgestrekte wijngaarden en fijne wandelroutes. Ik ben er inmiddels ontelbare keren geweest en kan alleen maar zeggen: dit stukje Portugal heeft mijn hart veroverd. Dat gevoel werd nog eens sterker toen ik bij Quinta do Chocalhinho aanbelandde. Dit fijne adresje voelt vanaf de eerste minuut als thuis. De warme inrichting, de sfeervolle tuin, het aangename zwembad…

Quinta do Chocalhinho

Quinta do Mel

Quinta do Mel, gelegen in het idyllische landschap van de Algarve, is een juweeltje voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Deze charmante quinta is een cadeautje voor het oog, want je vindt er weelderige groene velden en een adembenemend uitzicht. De comfortabele kamers en vriendelijke eigenaren zorgen voor een bijzonder ontspannen verblijf. Nog meer tips? Ga wandelen door de omliggende natuur, de lokale keuken proeven en de imposante rotswerken aan de kust ontdekken. 

Quinta do Mel

Quinta dos Amigos

‘Van deze oude boerderij wilde ik een unieke en gezellige plek maken, met voldoende privacy voor mijn vrienden.’ Vertelt eigenaresse Isabel me. Inmiddels is Quinta dos Amigos uitgegroeid tot een heerlijk vakantieverblijf, waar ik graag terugkom. Met sfeervolle verblijven, omringd door weelderige tuinen en sinaasappelboomgaarden, belichaamt het de Portugese charme. Hier kun je genieten van een verfrissende duik in het zwembad, wandelingen maken in de nabijgelegen natuur en de heerlijke lokale keuken proeven. Als je op zoek bent naar een fijne quinta in Portugal, móet je hier geweest zijn. 

Quinta dos Amigos

Wist je dat Portugal dé ideale winterzonbestemming is? Het hele jaar door zijn de temperaturen hier mild en er is genoeg te doen. Bekijk bijvoorbeeld eens mijn favoriete wijnstreken van Portugal. Zo vermaak je je wel! 

Liefs, Eliza

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

29 augustus, 2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.