Met een wijntje in de hand, kijkend naar de zon die zakt op het Portugese platteland… Ja, als ik denk aan mijn vakanties in een Portugese quinta, word ik spontaan weer vrolijk! Nog regelmatig moet ik aan mijn vrienden uitleggen wat een quinta precies is. Eigenlijk is het niet meer dan een woning of domein op het platteland. Van eenvoudige vakantiehuizen tot luxe vakantievilla’s en een gezellige bed & breakfast; ze zijn er in allerlei soorten. Inmiddels heb ik heel wat pareltjes van quinta ontdekt. Hoog tijd om de leukste quinta’s met je te delen!

Quinta do Tagus Village

Soms zijn er van die plekjes waar ik me heel even een prinsesje voel… Quinta do Tagus Village is zo’n plek. Zijn het de ligbedjes met hun witte sluiers aan het zwembad? Of is het de aandacht die ik krijg van eigenaar George? Wat het precies is weet ik niet, maar één ding is zeker: ik voel me thuis én speciaal bij Quinta do Tagus Village! Overdag geniet ik hier van het prachtige uitzicht op de stad Lissabon. ‘s Avonds waan ik me in de Portugese keuken als chef-kok Luis zijn kookkunsten laat zien. Quinta do Tagus Village is een plek waarop ik meteen verliefd ben geworden. Hopelijk mag ik er snel weer een keertje naartoe…

Quinta do Tagus Village

Quinta Dos Moinhos

Even waan ik me op het Indonesische eiland Bali… Het eindeloze groen dat ik zie en ruik… De bergen door de bomen heen… Het prachtige zwembad dat lonkt… Ik glimlach, want ik heb hier geen uren voor in het vliegtuig hoeven zitten. Ik ben “gewoon” in Portugal! En wel bij Quinta Dos Moinhos, een prachtige plek gebouwd door de Nederlandse eigenaren Jose en Erik. Die eerste avond word ik door het enthousiaste tweetal verwend door heerlijke Portugese lekkernijen. Inclusief lokale wijn. Nu weet ik het zeker: dit is het paradijs op aarde!

Quinta Dos Moinhos

Quinta das Portelas

Een gevoel van verliefdheid overvalt me als ik “mijn” witte huisje zie liggen. Een week lang verblijf ik bij Quinta das Portelas, waar de stilte bijna hoorbaar is. Als de Nederlandse eigenaar Lanny me ontvangt, kletsen we over zijn prachtige plek. Over hoe hij verliefd werd op de Algarve, jaren geleden alweer. En hoe hij besloot de stap te wagen naar een gastenverblijf. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. En eerlijk waar, ik snap hem wel. Wie woont er niet graag op zo’n mooie plek, in zo’n oogverblindend wit huis, onder de Portugese zon… 

Quinta das Portelas

Quinta do Tio Graca

De geur van geluk: het is de geur die ik ruik bij Quinta do Tio Graca! Dit schitterende plekje in de Algarve bereik ik na een avontuurlijk autoritje, over kronkelende weggetjes door de bergen. Eenmaal daar wacht er een aangename beloning op me: het spierwitte gastenverblijf gerund door Maria. Met een brede glimlach wacht ze me op, waarna we samen over haar landgoed lopen. Ik kom ogen tekort… Het vele groen, het zwembad, de lieflijke terrassen… Logeren bij Quinta do Tio Graca is absoluut geen straf!

Quinta do Tio Graca

Quinta da Dourada

De Alentejo: een regio vol beboste heuvels, uitgestrekte wijngaarden en fijne wandelroutes. Ik ben er inmiddels ontelbare keren geweest en kan alleen maar zeggen: dit stukje Portugal heeft mijn hart veroverd. Dat gevoel werd nog eens sterker toen ik bij Quinta do Chocalhinho aanbelandde. Dit fijne adresje voelt vanaf de eerste minuut als thuis. De warme inrichting, de sfeervolle tuin, het aangename zwembad…

Quinta da Dourada

Tip van Eliza!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Met een wijntje in de hand, kijkend naar de zon die zakt op het Portugese platteland… Ja, als ik denk aan mijn vakanties in een Portugese quinta, word ik spontaan weer vrolijk! Nog regelmatig moet ik aan mijn vrienden uitleggen wat een quinta precies is. Eigenlijk is het niet meer dan een woning of domein op het platteland. Van eenvoudige vakantiehuizen tot luxe vakantievilla’s en een gezellige bed & breakfast; ze zijn er in allerlei soorten. Inmiddels heb ik heel wat pareltjes van quinta ontdekt. Hoog tijd om de leukste quinta’s met je te delen!

Quinta do Tagus Village

Soms zijn er van die plekjes waar ik me heel even een prinsesje voel… Quinta do Tagus Village is zo’n plek. Zijn het de ligbedjes met hun witte sluiers aan het zwembad? Of is het de aandacht die ik krijg van eigenaar George? Wat het precies is weet ik niet, maar één ding is zeker: ik voel me thuis én speciaal bij Quinta do Tagus Village! Overdag geniet ik hier van het prachtige uitzicht op de stad Lissabon. ‘s Avonds waan ik me in de Portugese keuken als chef-kok Luis zijn kookkunsten laat zien. Quinta do Tagus Village is een plek waarop ik meteen verliefd ben geworden. Hopelijk mag ik er snel weer een keertje naartoe…

Quinta do Tagus Village

Quinta Dos Moinhos

Even waan ik me op het Indonesische eiland Bali… Het eindeloze groen dat ik zie en ruik… De bergen door de bomen heen… Het prachtige zwembad dat lonkt… Ik glimlach, want ik heb hier geen uren voor in het vliegtuig hoeven zitten. Ik ben “gewoon” in Portugal! En wel bij Quinta Dos Moinhos, een prachtige plek gebouwd door de Nederlandse eigenaren Jose en Erik. Die eerste avond word ik door het enthousiaste tweetal verwend door heerlijke Portugese lekkernijen. Inclusief lokale wijn. Nu weet ik het zeker: dit is het paradijs op aarde!

Quinta Dos Moinhos

Quinta das Portelas

Een gevoel van verliefdheid overvalt me als ik “mijn” witte huisje zie liggen. Een week lang verblijf ik bij Quinta das Portelas, waar de stilte bijna hoorbaar is. Als de Nederlandse eigenaar Lanny me ontvangt, kletsen we over zijn prachtige plek. Over hoe hij verliefd werd op de Algarve, jaren geleden alweer. En hoe hij besloot de stap te wagen naar een gastenverblijf. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. En eerlijk waar, ik snap hem wel. Wie woont er niet graag op zo’n mooie plek, in zo’n oogverblindend wit huis, onder de Portugese zon… 

Quinta das Portelas

Quinta do Tio Graca

De geur van geluk: het is de geur die ik ruik bij Quinta do Tio Graca! Dit schitterende plekje in de Algarve bereik ik na een avontuurlijk autoritje, over kronkelende weggetjes door de bergen. Eenmaal daar wacht er een aangename beloning op me: het spierwitte gastenverblijf gerund door Maria. Met een brede glimlach wacht ze me op, waarna we samen over haar landgoed lopen. Ik kom ogen tekort… Het vele groen, het zwembad, de lieflijke terrassen… Logeren bij Quinta do Tio Graca is absoluut geen straf!

Quinta do Tio Graca

Quinta da Dourada

De Alentejo: een regio vol beboste heuvels, uitgestrekte wijngaarden en fijne wandelroutes. Ik ben er inmiddels ontelbare keren geweest en kan alleen maar zeggen: dit stukje Portugal heeft mijn hart veroverd. Dat gevoel werd nog eens sterker toen ik bij Quinta do Chocalhinho aanbelandde. Dit fijne adresje voelt vanaf de eerste minuut als thuis. De warme inrichting, de sfeervolle tuin, het aangename zwembad…

Quinta da Dourada

Tip van Eliza!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

15 september, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter