Gezellige tapasbarretjes, mooie pleinen, de zee die lonkt… Málaga heeft het allemaal! Niet zo gek dus, dat ik ooit verliefd werd op deze stad in het zuiden van Spanje. Maar wist je dat ook de omgeving barst van de verborgen schatten? Van pittoreske witte dorpjes tot adembenemende natuurlijke wonderen, deze leuke plaatsen in de buurt van Málaga moet je zien!

De spectaculaire ligging van Ronda

Een van mijn favoriete plekken in Andalusië is Ronda: het prachtige witte dorpje ligt op een spectaculaire klif en wordt doorkliefd wordt door de diepe El Tajo-kloof. In Ronda verken ik graag de oude Moorse straatjes, bewonder ik de indrukwekkende Puente Nuevo-brug en geniet ik altijd weer van het prachtige panoramische uitzicht over het omringende platteland. Ronda staat ook bekend om zijn rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, met bezienswaardigheden als het Arabische badhuis en het Mondragon-paleis. Een aanrader, dus!

De witte parel: Frigiliana

Verscholen in de heuvels boven de kust ligt het charmante witte dorpje Frigiliana, waar ik oneindig vaak naartoe kan gaan. Met zijn smalle straatjes, bloemrijke patio’s en schilderachtige pleinen lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Wandel door de kronkelende steegjes, bewonder de kleurrijke keramiek en geniet van het panoramische uitzicht op de Middellandse Zee vanaf het uitkijkpunt van het dorp. Vanwege de aangename temperatuur is het hier – net als op de meeste plekken in Andalusië – ook in de nazomer en de herfst heerlijk vertoeven. Tip!

Langs kliffen en over bruggen: de Caminito del Rey

Voor de avontuurlijke reizigers is de Caminito del Rey een absolute must. Dit adembenemende wandelpad loopt langs steile kliffen en indrukwekkende kloven, en biedt een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers en wandelaars. Ik liep hem inmiddels twee keer en liep me steeds weer verrassen door de sensationele uitzichten, imposante bruggen en spectaculaire landschappen. De Caminito del Rey is wat mij betreft een van de meest bijzondere wandelroutes in Spanje!

Benieuwd naar meer mooie wandelingen in Andalusie? Lees hier mijn blog over wandelen in de buurt van Malaga!

De bijzondere grotten van Nerja

Gelegen aan de oostelijke kust van Málaga, is Nerja een fijne bestemming voor zonzoekers en strandliefhebbers. Maar naast zijn prachtige stranden heeft Nerja ook een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden om te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende grotten van Nerja, de Cueva de Nerja. Dit ondergrondse complex is maar liefst vier kilometer lang! Tijdens mijn bezoek aan de grotten van Nerja keek ik regelmatig mijn ogen uit. 

Tip: overnachten in de buurt doe je bij het fijne plekje Finca las Nuevas. De lieve eigenaren van dit adresje staan altijd voor je klaar!

De rotsformaties van El Torcal de Antequera

Voor een dosis natuurlijke schoonheid en avontuur breng ik graag een bezoek aan El Torcal de Antequera. Dit unieke natuurpark staat bekend om zijn spectaculaire kalkstenen rotsformaties en surrealistische landschappen. Op deze plek maak ik steevast een wandeling door de grillige paden, bewonder ik de bizarre vormen van de rotsen en spot wilde dieren zoals steenbokken en vale gieren.

Of je nu op zoek bent naar historische dorpjes, adembenemende natuur of avontuurlijke activiteiten, er zijn tal van mooie plaatsen in de buurt van Málaga. Mijn tip: trek er lekker op uit en ontdek de verborgen schatten van deze prachtige regio!

Zin gekregen om Andalusië te ontdekken?

Neem dan een kijkje bij mijn last minute adresjes in Andalusië. Eerst meer inspiratie opdoen? Lees ook eens mijn blog over de mooiste bezienswaardigheden in Andalusië!

Gezellige tapasbarretjes, mooie pleinen, de zee die lonkt… Málaga heeft het allemaal! Niet zo gek dus, dat ik ooit verliefd werd op deze stad in het zuiden van Spanje. Maar wist je dat ook de omgeving barst van de verborgen schatten? Van pittoreske witte dorpjes tot adembenemende natuurlijke wonderen, deze leuke plaatsen in de buurt van Málaga moet je zien!

De spectaculaire ligging van Ronda

Een van mijn favoriete plekken in Andalusië is Ronda: het prachtige witte dorpje ligt op een spectaculaire klif en wordt doorkliefd wordt door de diepe El Tajo-kloof. In Ronda verken ik graag de oude Moorse straatjes, bewonder ik de indrukwekkende Puente Nuevo-brug en geniet ik altijd weer van het prachtige panoramische uitzicht over het omringende platteland. Ronda staat ook bekend om zijn rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, met bezienswaardigheden als het Arabische badhuis en het Mondragon-paleis. Een aanrader, dus!

De witte parel: Frigiliana

Verscholen in de heuvels boven de kust ligt het charmante witte dorpje Frigiliana, waar ik oneindig vaak naartoe kan gaan. Met zijn smalle straatjes, bloemrijke patio’s en schilderachtige pleinen lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Wandel door de kronkelende steegjes, bewonder de kleurrijke keramiek en geniet van het panoramische uitzicht op de Middellandse Zee vanaf het uitkijkpunt van het dorp. Vanwege de aangename temperatuur is het hier – net als op de meeste plekken in Andalusië – ook in de nazomer en de herfst heerlijk vertoeven. Tip!

Langs kliffen en over bruggen: de Caminito del Rey

Voor de avontuurlijke reizigers is de Caminito del Rey een absolute must. Dit adembenemende wandelpad loopt langs steile kliffen en indrukwekkende kloven, en biedt een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers en wandelaars. Ik liep hem inmiddels twee keer en liep me steeds weer verrassen door de sensationele uitzichten, imposante bruggen en spectaculaire landschappen. De Caminito del Rey is wat mij betreft een van de meest bijzondere wandelroutes in Spanje!

Benieuwd naar meer mooie wandelingen in Andalusie? Lees hier mijn blog over wandelen in de buurt van Malaga!

De bijzondere grotten van Nerja

Gelegen aan de oostelijke kust van Málaga, is Nerja een fijne bestemming voor zonzoekers en strandliefhebbers. Maar naast zijn prachtige stranden heeft Nerja ook een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden om te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende grotten van Nerja, de Cueva de Nerja. Dit ondergrondse complex is maar liefst vier kilometer lang! Tijdens mijn bezoek aan de grotten van Nerja keek ik regelmatig mijn ogen uit. 

Tip: overnachten in de buurt doe je bij het fijne plekje Finca las Nuevas. De lieve eigenaren van dit adresje staan altijd voor je klaar!

De rotsformaties van El Torcal de Antequera

Voor een dosis natuurlijke schoonheid en avontuur breng ik graag een bezoek aan El Torcal de Antequera. Dit unieke natuurpark staat bekend om zijn spectaculaire kalkstenen rotsformaties en surrealistische landschappen. Op deze plek maak ik steevast een wandeling door de grillige paden, bewonder ik de bizarre vormen van de rotsen en spot wilde dieren zoals steenbokken en vale gieren.

Of je nu op zoek bent naar historische dorpjes, adembenemende natuur of avontuurlijke activiteiten, er zijn tal van mooie plaatsen in de buurt van Málaga. Mijn tip: trek er lekker op uit en ontdek de verborgen schatten van deze prachtige regio!

Zin gekregen om Andalusië te ontdekken?

Neem dan een kijkje bij mijn last minute adresjes in Andalusië. Eerst meer inspiratie opdoen? Lees ook eens mijn blog over de mooiste bezienswaardigheden in Andalusië!

20 mei, 2024|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.