Over een bochtig weggetje ben ik in Griekenland met mijn auto onderweg naar Agia Ierousalim, een klein maar mooi kiezelstrand. Mijn goede vriendin Sofia vertelde me over dit plekje, gelegen vlakbij het dorpje Manganos in het noorden van Kefalonia. Een heerlijk strandje om te ontspannen. Ik kijk er nu al naar uit om straks een frisse duik te nemen en mijn handdoek op het strand uit te spreiden. Lekker een middagje luieren met het geluid van de omslaande golven op de achtergrond. Rustgevender kan niet!

Als ik bijna bij het strand ben, bedenk ik me dat hier vlakbij ook één van mijn favoriete restaurantjes van Kefalonia te vinden is, genaamd Odysseas Taverna. Dat komt goed uit, want van al het rijden heb ik best wel honger gekregen. Mijn maag begint bij de gedachte aan al die traditionele Griekse lekkernijen spontaan te knorren, dus besluit ik meteen even langs te rijden.

Eenmaal aangekomen bij Odysseas Taverna komt de geur van versgebakken vis en brood me al tegemoet. Ik parkeer mijn auto een eindje verderop en loop richting het terras. Ik zoek een tafeltje uit aan de zijkant, in de schaduw van een van de bomen. Als ik ga zitten en het uitzicht over de groene omgeving in me opneem, komt eigenaar Odi al vrolijk op me af. “Kalimera Eliza! Ik vroeg me al af wanneer je weer langs zou komen.” Hij zet een fles koud water voor me neer. Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht. Odi is één van de redenen dat ik hier vaak naartoe ga. Alles wat je hier bestelt smaakt heerlijk, maar hij doet er met zijn gastvrijheid en enthousiasme nog een schepje bovenop.

Odi noemt op wat er die dag op het menu staat. Omdat het menu dagelijks verandert, is er niet echt een menukaart. “Wil je alvast wat brood? Zal ik ook gelijk een Griekse salade voor je bestellen?” Hij geeft me een knipoog. Zucht, hij kent me nu al veel te goed. Een Griekse salade, dat is precies waar ik zin in heb. Even later komt hij terug met de salade, wat brood en tzatziki. Hij zet het voor me op tafel. Hongerig pak ik een stukje brood en prik ik met mijn vork in het stuk feta. Ik schep gelijk een paar stukjes tomaat en komkommer op mijn bord. Voor een Griekse salade zoals deze mag je mij ’s nachts echt wakker maken. De tomaten smaken hier sappiger, de komkommers knapperiger en dan die feta.. Ja die feta maakt het helemaal af..

Omdat ik thuis ook wel eens wil genieten van zo’n lekkere salade, heb ik het basisrecept voor je opgeschreven. Overal waar je Griekse salade bestelt smaakt hij weer net iets anders. Het is een simpel recept, maar je kunt natuurlijk zo creatief zijn als je zelf wilt en nog andere groenten of kruiden toevoegen.

Ben jij net zo enthousiast over de Griekse salade als ik? Hieronder de ingrediënten en het recept voor deze salade.

Ingrediënten

-Tomaat
-Paprika
-Komkommer
-Olijven
-Rode ui
-Olijfolie
-Zout
-Feta
-Oregano

Bereidingswijze

Snij de tomaat en paprika in grove stukken. Schil de komkommer en snij hem in plakjes. Snij de ui in halve ringen en meng de ui, tomaat, paprika, komkommer en olijven in een grote kom. Giet er wat olijfolie overheen, samen met het snufje zout. Meng nu alles goed door elkaar zodat de olijfolie goed wordt verdeeld over de salade. Leg de feta in het midden op de salade en strooi er wat oregano overheen. Zo simpel is het!

Deel jouw creatie met #kokenmeteliza

En volg mij op Instagram!

Tip van Eliza!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Over een bochtig weggetje ben ik in Griekenland met mijn auto onderweg naar Agia Ierousalim, een klein maar mooi kiezelstrand. Mijn goede vriendin Sofia vertelde me over dit plekje, gelegen vlakbij het dorpje Manganos in het noorden van Kefalonia. Een heerlijk strandje om te ontspannen. Ik kijk er nu al naar uit om straks een frisse duik te nemen en mijn handdoek op het strand uit te spreiden. Lekker een middagje luieren met het geluid van de omslaande golven op de achtergrond. Rustgevender kan niet!

Als ik bijna bij het strand ben, bedenk ik me dat hier vlakbij ook één van mijn favoriete restaurantjes van Kefalonia te vinden is, genaamd Odysseas Taverna. Dat komt goed uit, want van al het rijden heb ik best wel honger gekregen. Mijn maag begint bij de gedachte aan al die traditionele Griekse lekkernijen spontaan te knorren, dus besluit ik meteen even langs te rijden.

Eenmaal aangekomen bij Odysseas Taverna komt de geur van versgebakken vis en brood me al tegemoet. Ik parkeer mijn auto een eindje verderop en loop richting het terras. Ik zoek een tafeltje uit aan de zijkant, in de schaduw van een van de bomen. Als ik ga zitten en het uitzicht over de groene omgeving in me opneem, komt eigenaar Odi al vrolijk op me af. “Kalimera Eliza! Ik vroeg me al af wanneer je weer langs zou komen.” Hij zet een fles koud water voor me neer. Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht. Odi is één van de redenen dat ik hier vaak naartoe ga. Alles wat je hier bestelt smaakt heerlijk, maar hij doet er met zijn gastvrijheid en enthousiasme nog een schepje bovenop.

Odi noemt op wat er die dag op het menu staat. Omdat het menu dagelijks verandert, is er niet echt een menukaart. “Wil je alvast wat brood? Zal ik ook gelijk een Griekse salade voor je bestellen?” Hij geeft me een knipoog. Zucht, hij kent me nu al veel te goed. Een Griekse salade, dat is precies waar ik zin in heb. Even later komt hij terug met de salade, wat brood en tzatziki. Hij zet het voor me op tafel. Hongerig pak ik een stukje brood en prik ik met mijn vork in het stuk feta. Ik schep gelijk een paar stukjes tomaat en komkommer op mijn bord. Voor een Griekse salade zoals deze mag je mij ’s nachts echt wakker maken. De tomaten smaken hier sappiger, de komkommers knapperiger en dan die feta.. Ja die feta maakt het helemaal af..

Omdat ik thuis ook wel eens wil genieten van zo’n lekkere salade, heb ik het basisrecept voor je opgeschreven. Overal waar je Griekse salade bestelt smaakt hij weer net iets anders. Het is een simpel recept, maar je kunt natuurlijk zo creatief zijn als je zelf wilt en nog andere groenten of kruiden toevoegen.

Ben jij net zo enthousiast over de Griekse salade als ik? Hieronder de ingrediënten en het recept voor deze salade.

Ingrediënten

-Tomaat
-Paprika
-Komkommer
-Olijven
-Rode ui
-Olijfolie
-Zout
-Feta
-Oregano

Bereidingswijze

Snij de tomaat en paprika in grove stukken. Schil de komkommer en snij hem in plakjes. Snij de ui in halve ringen en meng de ui, tomaat, paprika, komkommer en olijven in een grote kom. Giet er wat olijfolie overheen, samen met het snufje zout. Meng nu alles goed door elkaar zodat de olijfolie goed wordt verdeeld over de salade. Leg de feta in het midden op de salade en strooi er wat oregano overheen. Zo simpel is het!

Deel jouw creatie met #kokenmeteliza

En volg mij op Instagram!

Tip van Eliza!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

27 mei, 2016|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Erika 18 februari, 2017 at 1:23 pm - Reply

    Probeer eens een heerlijke salade bij restaurant Ladokolla in Stin Plagia. De tweelingbroers maken heerlijk eten, goed geprijsd en super uitzicht!


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.