De Italiaanse regio en Umbrië en eten: ze gaan wat mij hand in hand. En snel nadat ik Umbrië voor het eerst ontdekte, werd ik verliefd op de keuken van deze Italiaanse regio. Ik ontdekte vele restaurantjes waar ik de meest vriendelijke obers ontmoette, hun specialiteiten proefde en genoot van hun verhalen. Hoog tijd om mijn favorieten met jullie te delen.

Le Terrazze di Properzio

De stad Assisi: sinds onze eerste ontmoeting werd ik er verliefd op. Deze bedevaartsplaats zit vol rijke historie en dat is terug te zien in alle gebouwen. Toen ik hoorde over een restaurantje met uitzicht op Assisi, wist ik meteen: daar wil een keer eten! Samen met mijn goede Italiaanse vriend Manuel reed ik die avond naar Le Terrazze di Properzio. Wat ik hoopte, werd eigenlijk nog vele malen overtroffen. Het uitzicht van dit restaurant is bijna magisch…

Vol trots vertelt de ober ons die avond dat het zelfs voorkomt dat het restaurant boven een deken van wolken uitkomt. Ik beeld het me in en kan alleen maar denken: ik moet zeker nog eens terugkeren. Dat heeft trouwens niet alleen met het uitzicht  te maken, ook de antipasti en het vlees dat ik hier eet is bijna magisch te noemen. Mmm!

Ristorante dell’Agriturismo Calagrana

Als echte Hollandse ben ik er dol op ook op vakantie zo nu en dan de fiets te pakken. Dat is ook wat ik doe tijdens één van mijn vakanties in Umbrië. Al fietsend kom ik per toeval langs Ristorante dell’Agriturismo Calagrana en is mijn nieuwsgierigheid gewekt. Het vriendelijke onthaal als ik binnenstap maakt dat ik me hier meteen thuis voel. Met de goedlachse ober bespreek ik wat ik lekker vind en hij belooft me te verrassen.

Die middag geniet ik van verrassende smaakcombinaties. Het feit dat de ober me nog vraagt naar mijn bevindingen van zijn eten, maakt het restaurant af. Met een voldaan gevoel stap ik weer op de fiets richting het adresje waar ik logeer in Umbrië. 

Taverna dei Consoli

In het hart van mijn geliefde stad Assisi beland ik via een tip van een Italiaanse vriend op het balkonterras van Taverna dei Consoli. Een oase van rust overvalt me in dit restaurant, dat door de massa nog niet is ontdekt. Vreemd, eigenlijk, zo’n mooie plek… Vanaf mijn tafeltje kijk ik de straten in van het historische centrum.

Als voorafje bestel ik een plank met verschillende vleessoorten. Maar het allerlekkerste is denk ik mijn hoofdgerecht: verse ravioli met sinaasappel. Een smaakvolle plek die ik zeker nog eens ga bezoeken!

Agriturismo Restaurant Il Melograno

Als ik een Italiaanse dame ontmoet in een wijnbarretje in Assisi, raken we aan de praat. Ze spreekt vol lof over haar geboortestreek Umbrië en natuurlijk het mooie Piano Grande. En wanneer ik haar vraag naar haar favoriete restaurant, is ze duidelijk: Agriturismo Restaurant Il Melograno. “Als je zin hebt in lokale Umbrische gerechten, moet je daarnaartoe.” Alsof ze me al jaren kent, want ik ben dol op lokale gerechten.

Eenmaal daar stelt ze me alles behalve teleur. De kaart staat vol verse lokale gerechten en de smaak is stuk voor stuk perfect. Voordat ik het restaurant verlaat, besluit ik nog een flesje van hun huisgemaakte olijfolie te kopen. Het beste souvenir koop ik toch echt bij de locals die ik in Umbrië ontmoet heb!

Tip van Eliza!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

De Italiaanse regio en Umbrië en eten: ze gaan wat mij hand in hand. En snel nadat ik Umbrië voor het eerst ontdekte, werd ik verliefd op de keuken van deze Italiaanse regio. Ik ontdekte vele restaurantjes waar ik de meest vriendelijke obers ontmoette, hun specialiteiten proefde en genoot van hun verhalen. Hoog tijd om mijn favorieten met jullie te delen.

Le Terrazze di Properzio

De stad Assisi: sinds onze eerste ontmoeting werd ik er verliefd op. Deze bedevaartsplaats zit vol rijke historie en dat is terug te zien in alle gebouwen. Toen ik hoorde over een restaurantje met uitzicht op Assisi, wist ik meteen: daar wil een keer eten! Samen met mijn goede Italiaanse vriend Manuel reed ik die avond naar Le Terrazze di Properzio. Wat ik hoopte, werd eigenlijk nog vele malen overtroffen. Het uitzicht van dit restaurant is bijna magisch…

Vol trots vertelt de ober ons die avond dat het zelfs voorkomt dat het restaurant boven een deken van wolken uitkomt. Ik beeld het me in en kan alleen maar denken: ik moet zeker nog eens terugkeren. Dat heeft trouwens niet alleen met het uitzicht  te maken, ook de antipasti en het vlees dat ik hier eet is bijna magisch te noemen. Mmm!

Ristorante dell’Agriturismo Calagrana

Als echte Hollandse ben ik er dol op ook op vakantie zo nu en dan de fiets te pakken. Dat is ook wat ik doe tijdens één van mijn vakanties in Umbrië. Al fietsend kom ik per toeval langs Ristorante dell’Agriturismo Calagrana en is mijn nieuwsgierigheid gewekt. Het vriendelijke onthaal als ik binnenstap maakt dat ik me hier meteen thuis voel. Met de goedlachse ober bespreek ik wat ik lekker vind en hij belooft me te verrassen.

Die middag geniet ik van verrassende smaakcombinaties. Het feit dat de ober me nog vraagt naar mijn bevindingen van zijn eten, maakt het restaurant af. Met een voldaan gevoel stap ik weer op de fiets richting het adresje waar ik logeer in Umbrië. 

Taverna dei Consoli

In het hart van mijn geliefde stad Assisi beland ik via een tip van een Italiaanse vriend op het balkonterras van Taverna dei Consoli. Een oase van rust overvalt me in dit restaurant, dat door de massa nog niet is ontdekt. Vreemd, eigenlijk, zo’n mooie plek… Vanaf mijn tafeltje kijk ik de straten in van het historische centrum.

Als voorafje bestel ik een plank met verschillende vleessoorten. Maar het allerlekkerste is denk ik mijn hoofdgerecht: verse ravioli met sinaasappel. Een smaakvolle plek die ik zeker nog eens ga bezoeken!

Agriturismo Restaurant Il Melograno

Als ik een Italiaanse dame ontmoet in een wijnbarretje in Assisi, raken we aan de praat. Ze spreekt vol lof over haar geboortestreek Umbrië en natuurlijk het mooie Piano Grande. En wanneer ik haar vraag naar haar favoriete restaurant, is ze duidelijk: Agriturismo Restaurant Il Melograno. “Als je zin hebt in lokale Umbrische gerechten, moet je daarnaartoe.” Alsof ze me al jaren kent, want ik ben dol op lokale gerechten.

Eenmaal daar stelt ze me alles behalve teleur. De kaart staat vol verse lokale gerechten en de smaak is stuk voor stuk perfect. Voordat ik het restaurant verlaat, besluit ik nog een flesje van hun huisgemaakte olijfolie te kopen. Het beste souvenir koop ik toch echt bij de locals die ik in Umbrië ontmoet heb!

Tip van Eliza!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

23 september, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.