Mijn eerste keer in de Alentejo was het meteen raak. Ik werd verliefd. Niet op een Portugese man, maar op de regio. Op de natuur van deze prachtige Portugese streek. Op de keuken. Op de cultuur. En zeker ook op de stranden! Hoog tijd om mijn favoriete stranden in Alentejo met je te delen.

Ribeira do Cavalo Beach

Op het lieflijke strandje van Carvalhal raak ik met een Porugese dame aan de praat. Ik vertel haar hoe ik verliefd ben geworden op haar thuisland. Ze glimlacht. “En er zijn nog zoveel mooie plekken hier”, vertelt ze trots. “Ben je al bij het strand van Ribeira do Cavalo geweest?” Ik schud mijn hoofd. “Als je van wandelen houdt, is dat een prachtige plek!” De volgende dag besluit ik er meteen naartoe te gaan. Mijn schoenen trek ik stevig aan, en dat blijkt een goed idee: de wandeling is rotsachtig, maar het resultaat loont. Het helderblauwe water van het strand van Ribeira do Cavalo, de ruige rotsen eromheen… Dit is misschien wel een van de mooiste stranden die ik ooit zag.

Ilha do Pessegueiro

Naast fijne tips van locals, maak ik er op vakantie ook graag een uitdaging van zelf op ontdekking te gaan. Per toeval beland ik tijdens mijn laatste dag in de Alentejo op het strand van Ilha do Pessegueiro. Na een uur roadtrippen langs de kust is dit mijn beloning voor vandaag. En wat voor één! Ilha do Pessegueiro blijkt een heerlijke, rustige plek. Geen lawaai, geen massatoerisme. Wel een prachtig lang zandstrand met zo nu en dan wat ruige rotsen. Een aangename plek om mijn vakantie te eindigen…

Alentejo strand Ilha do Pessegueiro

Het strand Praia dos Galapinhos

Als ik terugdenk aan mijn vakanties in de Alentejo, denk ik vaak als eerste aan de indrukwekkende boottocht die ik maakte naar het strand Praia dos Galapinhos. Het strand zelf bleek prachtig, maar dat niet alleen: tijdens de boottocht mocht ik tal van dolfijnen aanschouwen. Vooraf had een local in een barretje met al ingeseind dat dat bijna altijd het geval is tijdens die boottripjes. Hij had gelijk: een groep dolfijnen springt tijdens onze tocht voor de catamaran uit. Wat een fantastisch beeld! De boot vaart ons verder naar het strand van Praia dos Galapinhos, dat in 2017 met zijn lichtblauwe water en ruige omgeving zelfs werd verkozen tot mooiste strand van Portugal. 

Het strand van Carvalhal

In datzelfde barretje vertelt local Mauro me over zijn favoriete strand: Carvalhal. Nippend aan mijn wijntje luister ik aandachtig naar zijn enthousiasme. “Carvalhal is een heerlijk stil strandje”, belooft hij me. “De ligging tussen kliffen vind ik prachtig.” Mijn nieuwsgierigheid is gewekt en een dag later stap ik in de auto richting het strand van Carvalhal. Na een heerlijk rustige autorit, kom ik aan op een net zo heerlijk rustig strand. Voorzieningen zijn hier niet, maar dat vind ik op zijn tijd juist heerlijk. Even geen prikkels. Even alleen maar de natuur!

Alentejo strand Carvalhal

Wat zijn jouw favoriete strandjes van Alentejo?

Ik ben benieuwd of jij nog leuke tips voor mij hebt en als je hierheen wilt reizen kijk dan zeker tussen mijn adresjes in Alentejo!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Mijn eerste keer in de Alentejo was het meteen raak. Ik werd verliefd. Niet op een Portugese man, maar op de regio. Op de natuur van deze prachtige Portugese streek. Op de keuken. Op de cultuur. En zeker ook op de stranden! Hoog tijd om mijn favoriete stranden in Alentejo met je te delen.

Ribeira do Cavalo Beach

Op het lieflijke strandje van Carvalhal raak ik met een Porugese dame aan de praat. Ik vertel haar hoe ik verliefd ben geworden op haar thuisland. Ze glimlacht. “En er zijn nog zoveel mooie plekken hier”, vertelt ze trots. “Ben je al bij het strand van Ribeira do Cavalo geweest?” Ik schud mijn hoofd. “Als je van wandelen houdt, is dat een prachtige plek!” De volgende dag besluit ik er meteen naartoe te gaan. Mijn schoenen trek ik stevig aan, en dat blijkt een goed idee: de wandeling is rotsachtig, maar het resultaat loont. Het helderblauwe water van het strand van Ribeira do Cavalo, de ruige rotsen eromheen… Dit is misschien wel een van de mooiste stranden die ik ooit zag.

Ilha do Pessegueiro

Naast fijne tips van locals, maak ik er op vakantie ook graag een uitdaging van zelf op ontdekking te gaan. Per toeval beland ik tijdens mijn laatste dag in de Alentejo op het strand van Ilha do Pessegueiro. Na een uur roadtrippen langs de kust is dit mijn beloning voor vandaag. En wat voor één! Ilha do Pessegueiro blijkt een heerlijke, rustige plek. Geen lawaai, geen massatoerisme. Wel een prachtig lang zandstrand met zo nu en dan wat ruige rotsen. Een aangename plek om mijn vakantie te eindigen…

Alentejo strand Ilha do Pessegueiro

Het strand Praia dos Galapinhos

Als ik terugdenk aan mijn vakanties in de Alentejo, denk ik vaak als eerste aan de indrukwekkende boottocht die ik maakte naar het strand Praia dos Galapinhos. Het strand zelf bleek prachtig, maar dat niet alleen: tijdens de boottocht mocht ik tal van dolfijnen aanschouwen. Vooraf had een local in een barretje met al ingeseind dat dat bijna altijd het geval is tijdens die boottripjes. Hij had gelijk: een groep dolfijnen springt tijdens onze tocht voor de catamaran uit. Wat een fantastisch beeld! De boot vaart ons verder naar het strand van Praia dos Galapinhos, dat in 2017 met zijn lichtblauwe water en ruige omgeving zelfs werd verkozen tot mooiste strand van Portugal. 

Het strand van Carvalhal

In datzelfde barretje vertelt local Mauro me over zijn favoriete strand: Carvalhal. Nippend aan mijn wijntje luister ik aandachtig naar zijn enthousiasme. “Carvalhal is een heerlijk stil strandje”, belooft hij me. “De ligging tussen kliffen vind ik prachtig.” Mijn nieuwsgierigheid is gewekt en een dag later stap ik in de auto richting het strand van Carvalhal. Na een heerlijk rustige autorit, kom ik aan op een net zo heerlijk rustig strand. Voorzieningen zijn hier niet, maar dat vind ik op zijn tijd juist heerlijk. Even geen prikkels. Even alleen maar de natuur!

Alentejo strand Carvalhal

Wat zijn jouw favoriete strandjes van Alentejo?

Ik ben benieuwd of jij nog leuke tips voor mij hebt en als je hierheen wilt reizen kijk dan zeker tussen mijn adresjes in Alentejo!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

13 maart, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.