Toen mijn goede vriendin Lizanne me vertelde dat ze met haar kinderen graag ook eens zo’n adresje ver weg van de massa wil opzoeken, heb ik mijn connecties in Griekenland ingezet. Al gauw ontdekte ik dat Griekenland óók met kinderen een heerlijk vakantieland moet zijn!

Met de kleintjes op vakantie naar Kreta

Al jarenlang is Kreta één van mijn favoriete bestemmingen in Europa. Dit grootste eiland van Griekenland zit barstensvol charme, mooie natuur, prachtige plekjes… Volgens mijn goede vriend Manuel die op Kreta woont, zijn de dorpjes en steden van Kreta uitermate geschikt voor gezellige dagtrips met kinderen. Er kan ook gewandeld worden door de indrukwekkende Samariakloof. En voor wie wat meer vertier wil, zijn er op Kreta diverse waterparken, verzekert hij me.

Kreta Chania

Uniek Grieks adresje met kinderen: Ellotis Villas

Eén van mijn ontdekkingen op Kreta is het adresje Ellotis Villas: een sfeervolle oude woning gebouwd van eeuwenoude steden. Het privézwembad grenzend aan de villa lonkt… Zelf geniet ik bij Ellotis Villas altijd van de stilte, en zo nu en dan van de gezelligheid van eigenaar Michalis. Maar als ik me inleef in Lizanne, zie ik voor me hoe zij hier samen met haar man en kinderen een ontspannen vakantie heeft, ver weg van de drukte. Even zo aangenaam!

Ellotis Villas

Nog een pareltje op Kreta: Enagron

Na wat onderzoek kwam ik nog zo’n fijn plekje tegen waar mijn vriendin met haar kinderen terecht kan op Kreta: het sfeervolle adresje Enagron. Knus, knusser, knust… De houten meubelen van de huisjes geven me het échte Griekenlandgevoel. Maar de ligging van dit plekje is misschien wel het allermooist: middenin de natuur, aan de voet van de machtige berg Psiloritis.

Enagron

Een heerlijke vakantie met kinderen op Corfu

De talloze forten, de vele wandelmogelijkheden en de lieflijke adresjes die ik op Corfu ontdekte, maken dat ik nu zeker weet: ook kinderen kunnen een heerlijke vakantie op Corfu beleven! Tijdens een van mijn vakanties op Corfu laat ik me vertellen wat er voor de kleintjes allemaal te doen is. Zo blijkt er het Corfu Aquarium te zijn, waar je de onderwaterwereld ontmoet zonder zelf nat te worden. Ook het waterpark Hydropolis is voor de kleintjes een waar avontuur. Maar het allermooiste is natuurlijk gewoon het verblijf in één van mijn lieflijke plekjes…

Corfu Lakones

Uniek adresje met kleintjes op Corfu: Niki Sunrise Apartments

Een van de fijne plekjes op Corfu waar kinderen meer dan welkom zijn, is Niki Sunrise Apartments. Het paleisje van Nikos ligt spectaculair, op de heuvel van Gastouri. Op loopafstand ligt het paleis van keizerin Sissi, geweldig voor een wandeling met de kids. Zelf geniet ik altijd intens van het uitzicht op de Ionische zee, die vanaf het grote zwembad of de bloeiende tuin het mooiste is. Over vakantiegevoel gesproken…

Niki Sunrise Apartments

Nog meer unieke adresjes met kinderen…

Bovengenoemde adresjes zijn een greep uit de unieke plekjes waar kinderen welkom zijn. Mocht je benieuwd zijn naar meer, dan heb ik nog meer leuks voor je! Hier vind je alle adresjes die ik ontdekte waar kinderen welkom zijn.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Toen mijn goede vriendin Lizanne me vertelde dat ze met haar kinderen graag ook eens zo’n adresje ver weg van de massa wil opzoeken, heb ik mijn connecties in Griekenland ingezet. Al gauw ontdekte ik dat Griekenland óók met kinderen een heerlijk vakantieland moet zijn!

Met de kleintjes op vakantie naar Kreta

Al jarenlang is Kreta één van mijn favoriete bestemmingen in Europa. Dit grootste eiland van Griekenland zit barstensvol charme, mooie natuur, prachtige plekjes… Volgens mijn goede vriend Manuel die op Kreta woont, zijn de dorpjes en steden van Kreta uitermate geschikt voor gezellige dagtrips met kinderen. Er kan ook gewandeld worden door de indrukwekkende Samariakloof. En voor wie wat meer vertier wil, zijn er op Kreta diverse waterparken, verzekert hij me.

Kreta Chania

Uniek Grieks adresje met kinderen: Ellotis Villas

Eén van mijn ontdekkingen op Kreta is het adresje Ellotis Villas: een sfeervolle oude woning gebouwd van eeuwenoude steden. Het privézwembad grenzend aan de villa lonkt… Zelf geniet ik bij Ellotis Villas altijd van de stilte, en zo nu en dan van de gezelligheid van eigenaar Michalis. Maar als ik me inleef in Lizanne, zie ik voor me hoe zij hier samen met haar man en kinderen een ontspannen vakantie heeft, ver weg van de drukte. Even zo aangenaam!

Ellotis Villas

Nog een pareltje op Kreta: Enagron

Na wat onderzoek kwam ik nog zo’n fijn plekje tegen waar mijn vriendin met haar kinderen terecht kan op Kreta: het sfeervolle adresje Enagron. Knus, knusser, knust… De houten meubelen van de huisjes geven me het échte Griekenlandgevoel. Maar de ligging van dit plekje is misschien wel het allermooist: middenin de natuur, aan de voet van de machtige berg Psiloritis.

Enagron

Een heerlijke vakantie met kinderen op Corfu

De talloze forten, de vele wandelmogelijkheden en de lieflijke adresjes die ik op Corfu ontdekte, maken dat ik nu zeker weet: ook kinderen kunnen een heerlijke vakantie op Corfu beleven! Tijdens een van mijn vakanties op Corfu laat ik me vertellen wat er voor de kleintjes allemaal te doen is. Zo blijkt er het Corfu Aquarium te zijn, waar je de onderwaterwereld ontmoet zonder zelf nat te worden. Ook het waterpark Hydropolis is voor de kleintjes een waar avontuur. Maar het allermooiste is natuurlijk gewoon het verblijf in één van mijn lieflijke plekjes…

Corfu Lakones

Uniek adresje met kleintjes op Corfu: Niki Sunrise Apartments

Een van de fijne plekjes op Corfu waar kinderen meer dan welkom zijn, is Niki Sunrise Apartments. Het paleisje van Nikos ligt spectaculair, op de heuvel van Gastouri. Op loopafstand ligt het paleis van keizerin Sissi, geweldig voor een wandeling met de kids. Zelf geniet ik altijd intens van het uitzicht op de Ionische zee, die vanaf het grote zwembad of de bloeiende tuin het mooiste is. Over vakantiegevoel gesproken…

Niki Sunrise Apartments

Nog meer unieke adresjes met kinderen…

Bovengenoemde adresjes zijn een greep uit de unieke plekjes waar kinderen welkom zijn. Mocht je benieuwd zijn naar meer, dan heb ik nog meer leuks voor je! Hier vind je alle adresjes die ik ontdekte waar kinderen welkom zijn.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

30 oktober, 2023|3 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Griekipedia 22 maart, 2022 at 3:14 pm - Reply

    Wat een handig artikel! Wij gaan deze zomer een weekje naar Corfu. Ik kan nu al niet wachten om lekker met mij gezin te genieten van het mooie weer.

    Met vriendelijke groet,

    Carla

  2. Cadeauvoorkinderen.nl 12 februari, 2024 at 11:01 am - Reply

    Leuk geschreven en erg interessant. Wij hebben 3 kinderen, dus vakantietips met kinderen zijn altijd welkom. Ik kan niet wachten.


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.