In Lissabon kan ik uren ronddwalen; heerlijk wandelen door de kleurrijke straatjes en genieten van al het moois dat ik tege kom. Het is niet voor niets één van mijn lievelingssteden. Wanneer ik trek krijg, volg ik mijn neus en loop ik achter de geur van vers gegrilde vis aan. Of ik luister naar het geluid van gezellig geroezemoes op de terrassen. Zo stuit ik regelmatig op pareltjes van restaurants. Plekken die voor locals al lang geen geheim meer zijn, maar voor toeristen vaak verborgen. In dit blog deel ik met jou mijn zes best verborgen restaurantjes in Lissabon.

Dit blog is eerder geplaatst in 2017 en geüpdatet met de laatste tips.

Chapitô à Mesa / Chapitô y Restô

In de buurt van de Castelo de São Jorge vond ik dit bijzondere restaurant. Wanneer je binnenstapt, kom je terecht in een knusse binnentuin, versierd met tientallen lichtjes. Als je geen zin hebt om uitgebreid te dineren dan is Chapitô à Mesa echt een aanrader, je kunt hier namelijk kleine Portugese gerechtjes bestellen in combinatie met een lekker drankje. Wat veel mensen niet weten is dat boven de bar ook een restaurantje zit, waar je terecht kunt voor de grote trek. Vraag één van de medewerkers naar Chapitô y Restô en je wordt meteen begeleid naar boven. Eenmaal daar keek ik mijn ogen uit: het uitzicht dat je vanaf hier hebt over Lissabon zal je niet snel vergeten.

Adres: Rua Costa do Castelo 7
Pagina: https://www.facebook.com/ChapitoAMesa/

Chapitô y Restô
Afbeelding: Chapitô y Restô

Tasca do Chico

Als je in Lissabon bent dan moet je natuurlijk een bezoekje brengen aan een Fado-restaurant, waar de authentieke Portugese zang wordt gezongen. En daar is A Tasca do Chico echt de perfecte locatie voor! Je vindt Tasca do Chico in de wijk Barrio Alto. De kaart is klein; denk aan een kaasplankje, vleesplankje of een goed stuk brood met dip. Het is allemaal erg eenvoudig, maar de atmosfeer is er authentiek en erg gezellig. Én het eten is goed betaalbaar. Tasca do Chico is erg populair onder de locals en als de Fado word gezongen zit het er altijd vol. Ben dus op tijd om verzekerd te zijn van een plekje. Goed om te weten: de Fado wordt hier gezongen op maandag en woensdag.

Adres: Rue do Diàrio de Notícias,39
Pagina: https://www.facebook.com/atasca.dochico/

A Cevecheria

In de gezellige straat Rue Dom Pedro stuitte ik op een heel leuk, klein restaurantje: A Cevecheria. Er staat een Portugese chef-kok in de keuken, maar ze serveren hier Zuid-Amerikaans, voornamelijk Peruviaans eten. Zoals de naam al verklapt, kun je hier terecht voor de beste visgerechten. Helemaal in stijl hangt er dan ook een grote octopus aan het plafond. De ceviche, hun specialiteit, moet je echt proeven. Ze doen niet aan reserveringen, dus loop hier gewoon lekker binnen. Maar plaats is er altijd, locals staan zelfs buiten van hun bordje te smullen.

Adres: Rua D. Pedro V, 129
Website: http://www.acevicheria.pt

A Cevecheria in Lissabon
Afbeelding: We Heart

Lost In

Dit restaurantje zit echt verstopt en vind je alleen toevallig of na goed zoeken in de buurt van Barrio Alto. Lost In is een plekje in Zuid-Aziatische stijl en de tuin met bar zijn kleurrijk en sfeervol ingericht. Ik at hier allerlei gekruide Indiaanse hapjes. Het is de perfecte plek om je even af te zonderen van de drukte en onderuit te zakken met een drankje. Ook van het uitzicht heb ik hier erg genoten!

Adres: Rua Dom Pedro V 56 – D
Website: https://lostinrestaurante.com/

Lost In Lissabon
Afbeelding: Lost In Restaurante

Cervejaria Trindade

Dit plekje is heel speciaal en bovendien één van mijn favoriete restaurantjes in Lissabon! Bij Cervejaria Trindade eet je namelijk in een eeuwenoud klooster. Ik hoorde van de locals dat je hier, zelfs wanneer het erg druk is, nog steeds een serene rust voelt. De bediening draagt een monnikspij en op de achtergrond wordt er monnikengezang gedraaid. Het eten is hier authentiek Portugees en als je aan een local vraagt wat je het beste kunt bestellen, zal hij zeggen dat je één van de visgerechten moet proberen. Ook at ik hier de lekkerste chocolademousse ooit. De prijs is hier wat hoger, maar je krijgt er een hoop voor terug. Want wie heeft er nou ooit in een voormalig klooster gegeten?

Adres: Rue Nova da Trindade 20 C
Website: http://www.cervejariatrindade.pt/

Cervejaria Trindade Lissabon
Afbeelding: Trindade

Pharmacia

Toen ik dit gebouw tegen het lijf liep, had ik nooit verwacht dat het een restaurant zou zijn. Vroeger was dit imposante gebouw waarin Pharmacia gevestigd is de lokale apotheek. Nu zit er naast het apothekersmuseum ook een restaurant in het gebouw, volledig in apothekersstijl. Je ziet het thema terug in de aankleding, de menukaart en zelfs de kleding van de serveersters. Ik dronk hier water uit een ouderwets medicijnflesje en at heerlijke olijven uit een pillenpotje. Buiten kun je in de zon genieten van een verfrissend drankje op het terras. Al met al een bijzondere ervaring!

Adres: Rua Marechal Saldanha nº 2
Website: http://www.chef-felicidade.pt/

Dit waren ze; mijn restaurant tips voor Lissabon

Welke is jouw favoriet? En ben je al eens vaker in Portugal op vakantie geweest? Laat het hieronder weten in de comments. 

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

In Lissabon kan ik uren ronddwalen; heerlijk wandelen door de kleurrijke straatjes en genieten van al het moois dat ik tege kom. Het is niet voor niets één van mijn lievelingssteden. Wanneer ik trek krijg, volg ik mijn neus en loop ik achter de geur van vers gegrilde vis aan. Of ik luister naar het geluid van gezellig geroezemoes op de terrassen. Zo stuit ik regelmatig op pareltjes van restaurants. Plekken die voor locals al lang geen geheim meer zijn, maar voor toeristen vaak verborgen. In dit blog deel ik met jou mijn zes best verborgen restaurantjes in Lissabon.

Dit blog is eerder geplaatst in 2017 en geüpdatet met de laatste tips.

Chapitô à Mesa / Chapitô y Restô

In de buurt van de Castelo de São Jorge vond ik dit bijzondere restaurant. Wanneer je binnenstapt, kom je terecht in een knusse binnentuin, versierd met tientallen lichtjes. Als je geen zin hebt om uitgebreid te dineren dan is Chapitô à Mesa echt een aanrader, je kunt hier namelijk kleine Portugese gerechtjes bestellen in combinatie met een lekker drankje. Wat veel mensen niet weten is dat boven de bar ook een restaurantje zit, waar je terecht kunt voor de grote trek. Vraag één van de medewerkers naar Chapitô y Restô en je wordt meteen begeleid naar boven. Eenmaal daar keek ik mijn ogen uit: het uitzicht dat je vanaf hier hebt over Lissabon zal je niet snel vergeten.

Adres: Rua Costa do Castelo 7
Pagina: https://www.facebook.com/ChapitoAMesa/

Chapitô y Restô
Afbeelding: Chapitô y Restô

Tasca do Chico

Als je in Lissabon bent dan moet je natuurlijk een bezoekje brengen aan een Fado-restaurant, waar de authentieke Portugese zang wordt gezongen. En daar is A Tasca do Chico echt de perfecte locatie voor! Je vindt Tasca do Chico in de wijk Barrio Alto. De kaart is klein; denk aan een kaasplankje, vleesplankje of een goed stuk brood met dip. Het is allemaal erg eenvoudig, maar de atmosfeer is er authentiek en erg gezellig. Én het eten is goed betaalbaar. Tasca do Chico is erg populair onder de locals en als de Fado word gezongen zit het er altijd vol. Ben dus op tijd om verzekerd te zijn van een plekje. Goed om te weten: de Fado wordt hier gezongen op maandag en woensdag.

Adres: Rue do Diàrio de Notícias,39
Pagina: https://www.facebook.com/atasca.dochico/

A Cevecheria

In de gezellige straat Rue Dom Pedro stuitte ik op een heel leuk, klein restaurantje: A Cevecheria. Er staat een Portugese chef-kok in de keuken, maar ze serveren hier Zuid-Amerikaans, voornamelijk Peruviaans eten. Zoals de naam al verklapt, kun je hier terecht voor de beste visgerechten. Helemaal in stijl hangt er dan ook een grote octopus aan het plafond. De ceviche, hun specialiteit, moet je echt proeven. Ze doen niet aan reserveringen, dus loop hier gewoon lekker binnen. Maar plaats is er altijd, locals staan zelfs buiten van hun bordje te smullen.

Adres: Rua D. Pedro V, 129
Website: http://www.acevicheria.pt

A Cevecheria in Lissabon
Afbeelding: We Heart

Lost In

Dit restaurantje zit echt verstopt en vind je alleen toevallig of na goed zoeken in de buurt van Barrio Alto. Lost In is een plekje in Zuid-Aziatische stijl en de tuin met bar zijn kleurrijk en sfeervol ingericht. Ik at hier allerlei gekruide Indiaanse hapjes. Het is de perfecte plek om je even af te zonderen van de drukte en onderuit te zakken met een drankje. Ook van het uitzicht heb ik hier erg genoten!

Adres: Rua Dom Pedro V 56 – D
Website: https://lostinrestaurante.com/

Lost In Lissabon
Afbeelding: Lost In Restaurante

Cervejaria Trindade

Dit plekje is heel speciaal en bovendien één van mijn favoriete restaurantjes in Lissabon! Bij Cervejaria Trindade eet je namelijk in een eeuwenoud klooster. Ik hoorde van de locals dat je hier, zelfs wanneer het erg druk is, nog steeds een serene rust voelt. De bediening draagt een monnikspij en op de achtergrond wordt er monnikengezang gedraaid. Het eten is hier authentiek Portugees en als je aan een local vraagt wat je het beste kunt bestellen, zal hij zeggen dat je één van de visgerechten moet proberen. Ook at ik hier de lekkerste chocolademousse ooit. De prijs is hier wat hoger, maar je krijgt er een hoop voor terug. Want wie heeft er nou ooit in een voormalig klooster gegeten?

Adres: Rue Nova da Trindade 20 C
Website: http://www.cervejariatrindade.pt/

Cervejaria Trindade Lissabon
Afbeelding: Trindade

Pharmacia

Toen ik dit gebouw tegen het lijf liep, had ik nooit verwacht dat het een restaurant zou zijn. Vroeger was dit imposante gebouw waarin Pharmacia gevestigd is de lokale apotheek. Nu zit er naast het apothekersmuseum ook een restaurant in het gebouw, volledig in apothekersstijl. Je ziet het thema terug in de aankleding, de menukaart en zelfs de kleding van de serveersters. Ik dronk hier water uit een ouderwets medicijnflesje en at heerlijke olijven uit een pillenpotje. Buiten kun je in de zon genieten van een verfrissend drankje op het terras. Al met al een bijzondere ervaring!

Adres: Rua Marechal Saldanha nº 2
Website: http://www.chef-felicidade.pt/

Dit waren ze; mijn restaurant tips voor Lissabon

Welke is jouw favoriet? En ben je al eens vaker in Portugal op vakantie geweest? Laat het hieronder weten in de comments. 

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

07 december, 2023|4 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

 1. Hannelore 23 augustus, 2017 at 12:26 pm - Reply

  Wat een tof artikel! Deze plekjes ga ik zeker proberen te vinden als ik weer eens in Lissabon ben!

  • Eliza 23 augustus, 2017 at 1:42 pm - Reply

   Dankjewel! Ik ben super benieuwd wat je ervan gaat vinden. Bestel zeker de chocolademouse in het klooster, je zult smullen.

 2. Miranda 23 augustus, 2017 at 5:26 pm - Reply

  Heel nieuwjsgierig geworden en ga zeker op onderzoek uit. Gelukkig in september weer naar Portugal ❤️ Bedankt voor de tips!

 3. Jackie 19 april, 2018 at 6:59 pm - Reply

  Laat ik in juni nou net 4 dagen in Lissabon zijn. Ik ga ze zeker opzoeken.


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.