Sinds ik dit jaar ben begonnen ben met adresjes in Nederland aan te bieden, ben ik zo blij verrast door mijn mooie thuisland. Van sprookjesachtige kastelen aan een rivier tot een kubus middenin een weiland en een luxe woonboot waar ik zelf mee op pad mocht; de meest bijzondere adresjes bevinden zich gewoon dicht bij huis! Ik heb een aantal adresjes opgeschreven waar jij onbezorgd kan genieten met een heerlijk diner.

Villa Oldenhoff

Ik ontwaak van mijn dagdroom wanneer er op mijn deur geklopt wordt. Het voelt nog steeds een beetje onwerkelijk hoe ik op dit heerlijke plekje terecht ben gekomen. Starend uit het raam verzonk ik in mijn gedachten en droomde ik weg van het uitzicht over de groene velden. Ik open de deur en voor mij staat eigenaresse Suzanne, ze heeft ontbijt meegenomen. “Goedemorgen Eliza, hoe gaat het met je?”, klinkt het. Samen genieten we van een kopje koffie terwijl Suzanne mij vertelt over haar verblijf, Villa Oldenhoff, dat midden in de polder ligt. Aan het einde van ons gesprek vraagt ze of ik zin heb om vanavond te eten bij het pop-up restaurant.

Bij genoeg aanmeldingen wordt er een stal omgetoverd tot restaurant, waarbij er een samengesteld menu door chef Simon wordt bereid. Ook is er de optie om een high tea- of diner box op mijn kamer te bestellen, maar ik was al om bij het woord pop-up restaurant!

Villa Oldenhoff

Logement aan de Vecht

Ik zie langzaam het imposante gebouw van Logement aan de Vecht weer in beeld komen. Gelukkig maar, want na een lange dag struinen door het mooie Breukelen heb ik ontzettende trek gekregen! Als ik binnen stap, zie ik dat het personeel druk bezig is in de ontbijtruimte met de tafels te dekken, kaarsjes aan te steken en de openhaard aan te maken.

Gasten mogen bij omliggende restaurants eten bestellen om het vervolgens hier op te eten. Ook is de honesty bar open, waar er heerlijke wijnen en andere diverse drankjes te vinden zijn. Snel loop ik naar mijn kamer om me op te frissen en te bedenken waar ik vanavond eens trek in heb…

Logement aan de Vecht

Erfgoed Bossem

Vandaag is dan eindelijk de dag aangebroken en begint mijn reis naar Erfgoed Bossem in Overijssel. Ik word vriendelijk onthaald door Dennis en Annette, de eigenaren. “Wat fijn dat je er bent!” klinkt het. We drinken eerst samen een kopje thee en vervolgens laten ze mij de omgeving zien waar ik aankomende dagen zal verblijven. Als we bij het restaurant aankomen, vertelt Annette me enthousiast over hun principe ‘think global, eat local’. De ingrediënten die worden gebruikt in de keuken komen bijna allemaal van eigen boerderij, of uit de nabije omgeving. Verser kan niet! Hun restaurant is gewoon open en ik schuif vanavond dan ook maar al te graag aan.

Erfgoed Bossem

Logement Swaenenvecht

“Goedemorgen, Eliza. Hoe heb je geslapen vannacht?”, klinkt het. Ik draai me om van mijn verrukkelijke ontbijtje en zie Reinier de ontbijtkamer inlopen. Hij is eigenaar van Logement Swaenenvecht. “Als een roosje!”, antwoord ik met een grote glimlach op mijn gezicht. Wanneer hij aanschuift vraag ik of hij nog tips heeft voor leuke uitstapjes in de omgeving. Dat hoef ik geen tweede keer te vragen! De gastvrije eigenaar deelt met liefde zijn kennis over andere leuke uitstapjes, zoals het bezichtigen van Slot Zuylen die je gemakkelijk per fiets of wandelend kan bewonderen.

Maar, verzekerd hij mij, vanavond moet ik terug komen om tijdens het diner mijn ervaringen te delen. Ik kan net als de andere gasten bij omliggende restaurants eten bestellen om het vervolgens in het hotel op te eten, dat wordt een leuke ervaring!

Logement Swaenenvecht

Weidumerhout

Eigenaar Machiel verteld dat hij uit liefde voor de natuur een ecologisch hotel runt, Weidumerhout. Ik ben net aangekomen bij dit unieke adresje dat middenin het weiland staat en voorzien is van de nodige luxe. “Mag ik je een tip geven, Eliza?” Ik knik enthousiast. “Reserveer vanavond een plekje in het bijbehorende restaurant. Het heeft namelijk een Michelin Bib Gourmand ontvangen, dat mag je niet missen nu je hier bent.” Zulke tips neem ik graag ter harte!

Weidumerhout

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Sinds ik dit jaar ben begonnen ben met adresjes in Nederland aan te bieden, ben ik zo blij verrast door mijn mooie thuisland. Van sprookjesachtige kastelen aan een rivier tot een kubus middenin een weiland en een luxe woonboot waar ik zelf mee op pad mocht; de meest bijzondere adresjes bevinden zich gewoon dicht bij huis! Ik heb een aantal adresjes opgeschreven waar jij onbezorgd kan genieten met een heerlijk diner.

Villa Oldenhoff

Ik ontwaak van mijn dagdroom wanneer er op mijn deur geklopt wordt. Het voelt nog steeds een beetje onwerkelijk hoe ik op dit heerlijke plekje terecht ben gekomen. Starend uit het raam verzonk ik in mijn gedachten en droomde ik weg van het uitzicht over de groene velden. Ik open de deur en voor mij staat eigenaresse Suzanne, ze heeft ontbijt meegenomen. “Goedemorgen Eliza, hoe gaat het met je?”, klinkt het. Samen genieten we van een kopje koffie terwijl Suzanne mij vertelt over haar verblijf, Villa Oldenhoff, dat midden in de polder ligt. Aan het einde van ons gesprek vraagt ze of ik zin heb om vanavond te eten bij het pop-up restaurant.

Bij genoeg aanmeldingen wordt er een stal omgetoverd tot restaurant, waarbij er een samengesteld menu door chef Simon wordt bereid. Ook is er de optie om een high tea- of diner box op mijn kamer te bestellen, maar ik was al om bij het woord pop-up restaurant!

Villa Oldenhoff

Logement aan de Vecht

Ik zie langzaam het imposante gebouw van Logement aan de Vecht weer in beeld komen. Gelukkig maar, want na een lange dag struinen door het mooie Breukelen heb ik ontzettende trek gekregen! Als ik binnen stap, zie ik dat het personeel druk bezig is in de ontbijtruimte met de tafels te dekken, kaarsjes aan te steken en de openhaard aan te maken.

Gasten mogen bij omliggende restaurants eten bestellen om het vervolgens hier op te eten. Ook is de honesty bar open, waar er heerlijke wijnen en andere diverse drankjes te vinden zijn. Snel loop ik naar mijn kamer om me op te frissen en te bedenken waar ik vanavond eens trek in heb…

Logement aan de Vecht

Erfgoed Bossem

Vandaag is dan eindelijk de dag aangebroken en begint mijn reis naar Erfgoed Bossem in Overijssel. Ik word vriendelijk onthaald door Dennis en Annette, de eigenaren. “Wat fijn dat je er bent!” klinkt het. We drinken eerst samen een kopje thee en vervolgens laten ze mij de omgeving zien waar ik aankomende dagen zal verblijven. Als we bij het restaurant aankomen, vertelt Annette me enthousiast over hun principe ‘think global, eat local’. De ingrediënten die worden gebruikt in de keuken komen bijna allemaal van eigen boerderij, of uit de nabije omgeving. Verser kan niet! Hun restaurant is gewoon open en ik schuif vanavond dan ook maar al te graag aan.

Erfgoed Bossem

Logement Swaenenvecht

“Goedemorgen, Eliza. Hoe heb je geslapen vannacht?”, klinkt het. Ik draai me om van mijn verrukkelijke ontbijtje en zie Reinier de ontbijtkamer inlopen. Hij is eigenaar van Logement Swaenenvecht. “Als een roosje!”, antwoord ik met een grote glimlach op mijn gezicht. Wanneer hij aanschuift vraag ik of hij nog tips heeft voor leuke uitstapjes in de omgeving. Dat hoef ik geen tweede keer te vragen! De gastvrije eigenaar deelt met liefde zijn kennis over andere leuke uitstapjes, zoals het bezichtigen van Slot Zuylen die je gemakkelijk per fiets of wandelend kan bewonderen.

Maar, verzekerd hij mij, vanavond moet ik terug komen om tijdens het diner mijn ervaringen te delen. Ik kan net als de andere gasten bij omliggende restaurants eten bestellen om het vervolgens in het hotel op te eten, dat wordt een leuke ervaring!

Logement Swaenenvecht

Weidumerhout

Eigenaar Machiel verteld dat hij uit liefde voor de natuur een ecologisch hotel runt, Weidumerhout. Ik ben net aangekomen bij dit unieke adresje dat middenin het weiland staat en voorzien is van de nodige luxe. “Mag ik je een tip geven, Eliza?” Ik knik enthousiast. “Reserveer vanavond een plekje in het bijbehorende restaurant. Het heeft namelijk een Michelin Bib Gourmand ontvangen, dat mag je niet missen nu je hier bent.” Zulke tips neem ik graag ter harte!

Weidumerhout

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

10 december, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter