Zoals je weet ben ik echt een zomermens. Bij mij zit de zomer altijd in mijn bol. De laatste jaren ben ik ervan overtuigd dat de nazomerperiode mijn favoriete periode is om op vakantie te gaan. In de omgeving van mijn adresjes is het veel rustiger en de plekjes zijn al helemaal opgewarmd door de zon. Ik geniet dan het meest van alle ruimte, de natuur en van het contact met de locals. Lijkt het jou ook heerlijk om de zomer nog even te verlengen? Ik vertel je graag over mijn fijnste adresjes voor een vakantie in de nazomer.

Typisch Grieks als White Village

Dit is één van de plekjes waar ik direct stil van word. White Village is in mijn ogen een droomvilla. Toen ik voor het eerst op vakantie ging naar dit adresje, werd ik op de weg ernaartoe al omringd door de witte dorpjes. Het plaatje werd nog completer toen ik de zee op de achtergrond en de heuvelachtige weggetjes zag. White Village is, zoals de naam al zegt, een prachtige witte villa in het Griekse dorpje Lahania op Rhodos.

De twaalf villa’s zijn verspreid over de prachtige tuin. Als je de villa binnenstapt, voel je direct de traditionele Griekse stijl je tegemoet komen. De villa’s zijn gebouwd als een klein dorp, daardoor is er veel rust en privacy en kun je ook ongestoord genieten bij je privézwembad. Bij sommige villa’s kom je zelf een pataros tegen, dit is een typisch Grieks gezellige zitje op een houten verhoging in de kamer.

White village

Kleurrijk plekjes zoals Avdou Collection Suites

Ik blijf nog even in Griekenland en kom terecht bij het romantische plekje Avdou Collection Suites. Ik ben beland in een pittoresk bergdorpje Avdou. Het dorpje ligt aan de noordkust van Kreta, in de buurt van Chersonissos. De fruit- en olijfbomen en de groentetuin maken het een kleurrijk plekje. Met daarnaast ook nog eens een fantastisch uitzicht op het heuvelachtige landschap van Kreta. Ik vind het heerlijk dat dit adresje zoveel rustige plekjes heeft in de tuin of in de villa zelf om tot mezelf te komen.

Er zijn maar liefst zes villa’s met ieder zijn unieke stijl. Je kunt hier overnachten in alle luxe en rust. Wist je dat alle bedden voorzien zijn van coco-mat matrassen? Altijd als ik hier een nachtje verblijf, ben ik zeker van een comfortabele en fijne nachtrust. Nu ik zo uitgerust ben, durf ik het wel aan om te gaan paragliden in de rustieke omgeving van Avdou. Durf jij het aan?

Avdou Collection Suites

Een Griekse droom bij Keri Villas

Wanneer ik op Zakynthos kom, start mijn Griekse eilanddroom. Ik kom hier vaak en heb dan ook een aantal favoriete verblijfjes gevonden. Keri Villas is daar één van, gelegen in het schilderachtige dorpje Keri. De villa’s zijn het perfecte toevluchtsoord voor gasten die op zoek zijn naar luxe en privacy. Met adembenemend uitzicht op de Ionische Zee, zijn de villa’s een oase van rust en schoonheid. Elke villa is met zorg ingericht en biedt moderne voorzieningen, waaronder privézwembaden en goed uitgeruste keukens. Ook voor een vakantie in september en oktober is dit dus de perfecte bestemming, want er is behalve strand nog zó veel meer te ontdekken! Verken bijvoorbeeld de nabijgelegen traditionele tavernes of geniet gewoon van de rust en sereniteit van je eigen stukje paradijs. Wat wil je nog meer? 

Keri Villas

Kom tot rust bij Fazenda Grande 

Fazenda Grande in Portugal is werkelijk een oase van rust. Als ik hier kom, kijk ik elke keer weer mijn ogen uit en geniet ik van de uitgestrekte wijngaarden en glooiende heuvels. De charmante boerderij combineert landelijke elegantie met moderne gemakken en de gastvrijheid van de familie Chaves is hartverwarmend. Je kan hier genieten van wijnproeverijen in de omliggende wijngaarden, lokale gerechten ontdekken in de nabijgelegen dorpjes, of gewoon ontspannen bij het zwembad met een adembenemend uitzicht op het landschap. Verblijf in Fazenda Grande en spendeer jouw nazomer heerlijk op het Portugese platteland. Een onvergetelijke vakantie gegarandeerd!

Fazenda Grande

Son Calo: het juweel van Mallorca

Deze schilderachtige finca is van generatie op generatie overgegaan en bestaat al ruim 200 jaar. Behalve de authentieke charme, is daar verder overigens niks van te merken, want alles is tot in de puntjes onderhouden. Heb je dat waanzinnige zwembad al gezien? Perfect voor een duik na een lange dag de omgeving ontdekt te hebben. Er is namelijk genoeg te doen. Finca Son Calo is gelegen aan de oostkust van het eiland. Het gelijknamige vissersdorpje is een idyllische ontsnapping aan de drukte van het moderne leven. Met zijn schilderachtige baaien, turquoise wateren en traditionele mediterrane architectuur, is dit de perfecte bestemming voor een ontspannen nazomervakantie. 

San Calo

(Na)zomer in mijn bol

Zit bij jou de zomer ook nog in je bol? Verleng je zomer door nog een reis te boeken in de nazomer. Voor nog meer inspiratie kun je ook direct naar mijn nazomeradresjes gaan!

Liefs, Eliza

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

 

Zoals je weet ben ik echt een zomermens. Bij mij zit de zomer altijd in mijn bol. De laatste jaren ben ik ervan overtuigd dat de nazomerperiode mijn favoriete periode is om op vakantie te gaan. In de omgeving van mijn adresjes is het veel rustiger en de plekjes zijn al helemaal opgewarmd door de zon. Ik geniet dan het meest van alle ruimte, de natuur en van het contact met de locals. Lijkt het jou ook heerlijk om de zomer nog even te verlengen? Ik vertel je graag over mijn fijnste adresjes voor een vakantie in de nazomer.

Typisch Grieks als White Village

Dit is één van de plekjes waar ik direct stil van word. White Village is in mijn ogen een droomvilla. Toen ik voor het eerst op vakantie ging naar dit adresje, werd ik op de weg ernaartoe al omringd door de witte dorpjes. Het plaatje werd nog completer toen ik de zee op de achtergrond en de heuvelachtige weggetjes zag. White Village is, zoals de naam al zegt, een prachtige witte villa in het Griekse dorpje Lahania op Rhodos.

De twaalf villa’s zijn verspreid over de prachtige tuin. Als je de villa binnenstapt, voel je direct de traditionele Griekse stijl je tegemoet komen. De villa’s zijn gebouwd als een klein dorp, daardoor is er veel rust en privacy en kun je ook ongestoord genieten bij je privézwembad. Bij sommige villa’s kom je zelf een pataros tegen, dit is een typisch Grieks gezellige zitje op een houten verhoging in de kamer.

White village

Kleurrijk plekjes zoals Avdou Collection Suites

Ik blijf nog even in Griekenland en kom terecht bij het romantische plekje Avdou Collection Suites. Ik ben beland in een pittoresk bergdorpje Avdou. Het dorpje ligt aan de noordkust van Kreta, in de buurt van Chersonissos. De fruit- en olijfbomen en de groentetuin maken het een kleurrijk plekje. Met daarnaast ook nog eens een fantastisch uitzicht op het heuvelachtige landschap van Kreta. Ik vind het heerlijk dat dit adresje zoveel rustige plekjes heeft in de tuin of in de villa zelf om tot mezelf te komen.

Er zijn maar liefst zes villa’s met ieder zijn unieke stijl. Je kunt hier overnachten in alle luxe en rust. Wist je dat alle bedden voorzien zijn van coco-mat matrassen? Altijd als ik hier een nachtje verblijf, ben ik zeker van een comfortabele en fijne nachtrust. Nu ik zo uitgerust ben, durf ik het wel aan om te gaan paragliden in de rustieke omgeving van Avdou. Durf jij het aan?

Avdou Collection Suites

Een Griekse droom bij Keri Villas

Wanneer ik op Zakynthos kom, start mijn Griekse eilanddroom. Ik kom hier vaak en heb dan ook een aantal favoriete verblijfjes gevonden. Keri Villas is daar één van, gelegen in het schilderachtige dorpje Keri. De villa’s zijn het perfecte toevluchtsoord voor gasten die op zoek zijn naar luxe en privacy. Met adembenemend uitzicht op de Ionische Zee, zijn de villa’s een oase van rust en schoonheid. Elke villa is met zorg ingericht en biedt moderne voorzieningen, waaronder privézwembaden en goed uitgeruste keukens. Ook voor een vakantie in september en oktober is dit dus de perfecte bestemming, want er is behalve strand nog zó veel meer te ontdekken! Verken bijvoorbeeld de nabijgelegen traditionele tavernes of geniet gewoon van de rust en sereniteit van je eigen stukje paradijs. Wat wil je nog meer? 

Keri Villas

Kom tot rust bij Fazenda Grande 

Fazenda Grande in Portugal is werkelijk een oase van rust. Als ik hier kom, kijk ik elke keer weer mijn ogen uit en geniet ik van de uitgestrekte wijngaarden en glooiende heuvels. De charmante boerderij combineert landelijke elegantie met moderne gemakken en de gastvrijheid van de familie Chaves is hartverwarmend. Je kan hier genieten van wijnproeverijen in de omliggende wijngaarden, lokale gerechten ontdekken in de nabijgelegen dorpjes, of gewoon ontspannen bij het zwembad met een adembenemend uitzicht op het landschap. Verblijf in Fazenda Grande en spendeer jouw nazomer heerlijk op het Portugese platteland. Een onvergetelijke vakantie gegarandeerd!

Fazenda Grande

Son Calo: het juweel van Mallorca

Deze schilderachtige finca is van generatie op generatie overgegaan en bestaat al ruim 200 jaar. Behalve de authentieke charme, is daar verder overigens niks van te merken, want alles is tot in de puntjes onderhouden. Heb je dat waanzinnige zwembad al gezien? Perfect voor een duik na een lange dag de omgeving ontdekt te hebben. Er is namelijk genoeg te doen. Finca Son Calo is gelegen aan de oostkust van het eiland. Het gelijknamige vissersdorpje is een idyllische ontsnapping aan de drukte van het moderne leven. Met zijn schilderachtige baaien, turquoise wateren en traditionele mediterrane architectuur, is dit de perfecte bestemming voor een ontspannen nazomervakantie. 

San Calo

(Na)zomer in mijn bol

Zit bij jou de zomer ook nog in je bol? Verleng je zomer door nog een reis te boeken in de nazomer. Voor nog meer inspiratie kun je ook direct naar mijn nazomeradresjes gaan!

Liefs, Eliza

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

 

06 september, 2023|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.