Op vakantie in september, ik ben er weg van! Niet alleen vanwege de fijne najaarszon op mijn favoriete bestemmingen, ook snak ik in deze periode naar het ontdekken van nieuwe plekjes. Ik wil dingen met eigen ogen zien, nieuwe gerechten proeven en unieke plekjes vinden. Steevast zit mijn verlanglijstje in het najaar dan ook vol tips van vrienden die mij vertellen welke plekjes ik móet zien. En ik… reis er met liefde naartoe!

Costa de Lisboa

Al meerdere malen reisde ik af naar Costa de Lisboa. Waar ik me in Lissabon blijf verwonderen over het authentieke deel van de stad, vertelde mijn goede vriend Manuel dat er ik hier in de buurt nog zoveel meer moois te zien is. “Eliza, als ik je een beetje ken, word jij heel blij als je tijdens je volgende reis een bezoekje brengt aan het Palácio de Monserrate. Je zult versteld staan van het prachtige paleis dat je hier staat te wachten. Met haar prachtige botanische tuinen.” En ik kan Manuel geen ongelijk geven. Beschrijven hoe mooi het hier is, is lastig. Dit moet je met eigen ogen gezien hebben…

Palácio Nacional da Pena

Santorini

Wie mij een beetje kent, weet dat graag wandel. Dat weten steeds meer vrienden van me en vaak ben ik degene die ze meeneemt op sleeptouw. Dus toen mijn vriendin Lisa en ik een reis naar het prachtige Griekse eiland Santorini boekten, was het aan mij op zoek te gaan naar een mooie wandelroute. Die vond ik tussen Fira en Oia. Een wandelroute die je leidt over de rand van een krater. Een pittige loop, maar als beloning word je er getrakteerd op een waanzinnig uitzicht!

Santorini Oia

Epirus (Parga)

Wat ik zo leuk vond aan mijn reisje naar het Griekse Parga? Er is van alles te doen! Bovendien tovert het kleurrijke schiereilandje steevast een lach op mijn gezicht. Enkele hoogtepunten van mijn tijd op dit schiereiland: mijn bezoek aan een olijvenfabriek. Het is gids Tobias die er me alles over mijn favoriete borrelhapje uitlegt. Hij leert me bovenal veel nieuwe dingen. Zo hoorde ik hier pas voor het eerst dat je van olijven zeep kan maken. Dat nog lekker ruikt ook! Zo blijf ik mijn leven verrijken…

Epirus Parga

Alicante

De Spaanse regio Alicante staat ook wel bekend om bekende badplaatsen als Benidorm, de prachtige kust en de fijne temperatuur. Toch weet ik nog niet heel veel van deze regio, totdat mijn goede vriend Manuel me er wegwijs maakte. “Eliza, heb je de watervallen in Callosa d’en Sarria weleens gezien?” Ik schud ‘nee’ en nog voor ik er erg in heb, parkeren we onze huurauto op loopstand van het water. De tocht leidt ons even later langs allerlei kleine dorpjes met prachtige natuurparken. Toch weer eens wat anders dan een strandvakantie!

Alicante Park el Palmeral

Lesbos

Ben ik in het najaar toe aan een ontspannen vakantie, grote kans dat ik terugkeer naar Lesbos! Dit Griekse eiland blijft me verrassen. Ondanks dat het er in het hoogseizoen vrij druk kan zijn met toeristen, vond ik er mijn rust in het knusse vissersdorpje Skala Kalloni. In gedachten zie ik mezelf weer uren lezen in het gezellige vissershaventje. Even weg van alles, alleen ik en mijn verhaal…

Lesbos Mytilene

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in september?

Naast mijn favoriete bestemmingen, deel ik graag bijzondere vakantie adresjes met jou. Mocht ik je geïnspireerd hebben met mijn tips, bekijk dan mijn unieke overnachtingen voor een vakantie in september.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Op vakantie in september, ik ben er weg van! Niet alleen vanwege de fijne najaarszon op mijn favoriete bestemmingen, ook snak ik in deze periode naar het ontdekken van nieuwe plekjes. Ik wil dingen met eigen ogen zien, nieuwe gerechten proeven en unieke plekjes vinden. Steevast zit mijn verlanglijstje in het najaar dan ook vol tips van vrienden die mij vertellen welke plekjes ik móet zien. En ik… reis er met liefde naartoe!

Costa de Lisboa

Al meerdere malen reisde ik af naar Costa de Lisboa. Waar ik me in Lissabon blijf verwonderen over het authentieke deel van de stad, vertelde mijn goede vriend Manuel dat er ik hier in de buurt nog zoveel meer moois te zien is. “Eliza, als ik je een beetje ken, word jij heel blij als je tijdens je volgende reis een bezoekje brengt aan het Palácio de Monserrate. Je zult versteld staan van het prachtige paleis dat je hier staat te wachten. Met haar prachtige botanische tuinen.” En ik kan Manuel geen ongelijk geven. Beschrijven hoe mooi het hier is, is lastig. Dit moet je met eigen ogen gezien hebben…

Palácio Nacional da Pena

Santorini

Wie mij een beetje kent, weet dat graag wandel. Dat weten steeds meer vrienden van me en vaak ben ik degene die ze meeneemt op sleeptouw. Dus toen mijn vriendin Lisa en ik een reis naar het prachtige Griekse eiland Santorini boekten, was het aan mij op zoek te gaan naar een mooie wandelroute. Die vond ik tussen Fira en Oia. Een wandelroute die je leidt over de rand van een krater. Een pittige loop, maar als beloning word je er getrakteerd op een waanzinnig uitzicht!

Santorini Oia

Epirus (Parga)

Wat ik zo leuk vond aan mijn reisje naar het Griekse Parga? Er is van alles te doen! Bovendien tovert het kleurrijke schiereilandje steevast een lach op mijn gezicht. Enkele hoogtepunten van mijn tijd op dit schiereiland: mijn bezoek aan een olijvenfabriek. Het is gids Tobias die er me alles over mijn favoriete borrelhapje uitlegt. Hij leert me bovenal veel nieuwe dingen. Zo hoorde ik hier pas voor het eerst dat je van olijven zeep kan maken. Dat nog lekker ruikt ook! Zo blijf ik mijn leven verrijken…

Epirus Parga

Alicante

De Spaanse regio Alicante staat ook wel bekend om bekende badplaatsen als Benidorm, de prachtige kust en de fijne temperatuur. Toch weet ik nog niet heel veel van deze regio, totdat mijn goede vriend Manuel me er wegwijs maakte. “Eliza, heb je de watervallen in Callosa d’en Sarria weleens gezien?” Ik schud ‘nee’ en nog voor ik er erg in heb, parkeren we onze huurauto op loopstand van het water. De tocht leidt ons even later langs allerlei kleine dorpjes met prachtige natuurparken. Toch weer eens wat anders dan een strandvakantie!

Alicante Park el Palmeral

Lesbos

Ben ik in het najaar toe aan een ontspannen vakantie, grote kans dat ik terugkeer naar Lesbos! Dit Griekse eiland blijft me verrassen. Ondanks dat het er in het hoogseizoen vrij druk kan zijn met toeristen, vond ik er mijn rust in het knusse vissersdorpje Skala Kalloni. In gedachten zie ik mezelf weer uren lezen in het gezellige vissershaventje. Even weg van alles, alleen ik en mijn verhaal…

Lesbos Mytilene

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen in september?

Naast mijn favoriete bestemmingen, deel ik graag bijzondere vakantie adresjes met jou. Mocht ik je geïnspireerd hebben met mijn tips, bekijk dan mijn unieke overnachtingen voor een vakantie in september.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

02 september, 2020|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Digitale ober 03 september, 2020 at 10:00 am - Reply

    ziet er zo mooi uit, is het nu veilig om te bezoeken?


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.