Epirus (Parga)

Griekenland

Vakantie Epirus (Parga)

Toen ik door de met cipressen en olijfbomen begroeide heuvels reed, wist ik het zeker. Epirus in Griekenland is een perfecte bestemming voor liefhebbers van rust en natuur. Adembenemende uitzichten, onontdekte plekjes en interessante bezienswaardigheden zoals het amfitheater Dodoni. Het sfeervolle plaatsje Parga is toch wel mijn favoriet in Epirus, hier heb ik aan de haven heerlijk verse vis gegeten. Een vriendelijke ober vertelde me hier waar ik de mooiste strandjes kan vinden. Ik ging op onderzoek en kwam zo bij de meest prachtige baaitjes die ik helemaal voor mezelf leek te hebben…

Meer over Epirus (Parga)

Bezienswaardigheden in Epirus (Parga)

In het kleurrijke Epirus kom ik graag. Het mooie lange strand en de aardige lokale bevolking hier gaan nooit vervelen. Met de prachtige strandjes waan je je hier in een tropische bestemming. Toen ik Bella Vraka ontdekte kon mijn ogen bijna niet geloven. Via dit smalle pad in de zee, omringd door ongelofelijk helderblauw water, kun je naar een klein eilandje lopen. Het Vikos-Aoos natuurgebied is de ideale plek voor een wandeling door de natuur. Hier vind je de diepste kloof ter wereld, een groot meer, prachtige uitkijkpunten en zelfs zeldzame bruine beren.

Eten en drinken in Epirus (Parga)

Op de heuvels en berghellingen zie je schapen en koeien grazen die zorgen voor de melk die de basis is voor vele ingrediënten in de keuken van Epirus. Voorbeelden zijn yoghurt en kaas. Van de kaas wordt boter gemaakt wat veel gebruikt wordt in plaats van olijfolie. Ook worden in Epirus de lekkerste hartige taarten gemaakt, bijvoorbeeld met spinazie of champignons. Het leukste vind ik om gewoon een traditionele taverna binnen te lopen en zomaar iets van de kaart te bestellen. Dan weet je zeker dat je iets nieuws ontdekt!

Het weer in Epirus (Parga)

Het weer in Epirus varieert per regio. Aan de kust zijn de zomers warm en droog en de winters zacht. In de bergen en hoger gelegen gebieden zijn de winters echter streng en duren ze langer. Dit zorgt voor de mooie kleurcontrasten van de natuur in Epirus, waarvan ik iedere keer weer geniet.

close

De mooiste ontdekkingen in Epirus (Parga)

Ver weg van de massa