Volgens mijn vriend Dimitris is Epirus, de meest bergachtige streek in het noordwesten van Griekenland, één van de mooiste regio’s. Wat Epirus zo bijzonder maakt? De klassieke oudheid die je overal terug kan vinden in de diverse pittoreske dorpjes. Schoonheid en geschiedenis, iets waar mijn goede vriend Dimitris niet over raakt uitgepraat wanneer hij mij vertelt over Epirus. Voeg hier een bosrijke en groene natuur aan toe (waar ook bruine beren, wolven en jakhalzen hun thuis hebben gevonden) en je snapt meteen waarom de Grieken Epirus zo lang geheim hebben proberen te houden voor de rest van de wereld.

Oxia: uitzicht naar de Pindus Bergen

Deze week ben ik in Epirus om alle geheimen van de regio te ontdekken. Volgens Dimitris is Oxia, een uitkijkpunt in de Pindus bergen, een niet te missen bezienswaardigheid. Daarom besloot ik vanochtend om daar als eerste heen te gaan. Toen ik door de kleurrijke bergdorpjes richting Oxia reed, keek ik mijn ogen uit. Waar ik hordes natuurliefhebbers verwachtte, werd ik bij de parkeerplaats van Oxia slechts verwelkomd door een eenzaam uitziende ezel. Verder leek ik het uitkijkpunt helemaal voor mezelf te hebben. Wat heerlijk die rust!

De Vikoskloof is de diepste kloof ter wereld

Ik besloot van het moment gebruik te maken en me meteen richting de beroemde Vikoskloof te begeven. Met knikkende knieën bewoog ik me steeds dichter naar de afgrond terwijl het pad voor me steeds smaller werd. Toen ik door de pijnbomen een glimp van de afgrond naast me opving, spookten de woorden van Dimitris door mijn hoofd. “Het is de diepste kloof ter wereld Eliza, dat moet je echt gezien hebben!”

Ik wilde hem niet teleurstellen, dus liep ik vastberaden verder richting het uitkijkplatform. Eenmaal daar boog ik met mijn lichaam over de stenen muur zodat ik de diepste diepte van de Vikoskloof in kon kijken. Dimitris had gelijk, wat een prachtig gezicht!

Epirus Oxia

Toen ik even later terugreed naar mijn logeeradresje Cactus Villas in Sivota, besloot ik nog even langs het Saint Paraskev klooster te rijden. In Epirus zijn veel kloosters te vinden, maar dit is één van de kleinste volgens Dimitris. De met stenen ommuurde kapel bestaat als sinds de 15e eeuw en is gelegen hoog boven de Vikoskloof bij het dorpje Monodendri. Vanaf dit punt heb je prachtig uitzicht over de omgeving en ook binnen zijn diverse muurschilderingen te bewonderen. Een goede reden om een omweg te nemen als je terug rijdt naar je vakantieadresje als je het mij vraagt!

Ik weet zeker dat Epirus nog veel meer mooie plekjes heeft voor mij om te ontdekken. Zo vertelde Dimitris ook over de mooie stranden zoals Bella Vraka Beach, de authentieke dorpjes en de boogbruggen die rechtstreeks uit een sprookje lijken te komen. Eén ding is zeker: ik heb nog lang niet alle geheimen van Epirus ontdekt!

Volgens mijn vriend Dimitris is Epirus, de meest bergachtige streek in het noordwesten van Griekenland, één van de mooiste regio’s. Wat Epirus zo bijzonder maakt? De klassieke oudheid die je overal terug kan vinden in de diverse pittoreske dorpjes. Schoonheid en geschiedenis, iets waar mijn goede vriend Dimitris niet over raakt uitgepraat wanneer hij mij vertelt over Epirus. Voeg hier een bosrijke en groene natuur aan toe (waar ook bruine beren, wolven en jakhalzen hun thuis hebben gevonden) en je snapt meteen waarom de Grieken Epirus zo lang geheim hebben proberen te houden voor de rest van de wereld.

Oxia: uitzicht naar de Pindus Bergen

Deze week ben ik in Epirus om alle geheimen van de regio te ontdekken. Volgens Dimitris is Oxia, een uitkijkpunt in de Pindus bergen, een niet te missen bezienswaardigheid. Daarom besloot ik vanochtend om daar als eerste heen te gaan. Toen ik door de kleurrijke bergdorpjes richting Oxia reed, keek ik mijn ogen uit. Waar ik hordes natuurliefhebbers verwachtte, werd ik bij de parkeerplaats van Oxia slechts verwelkomd door een eenzaam uitziende ezel. Verder leek ik het uitkijkpunt helemaal voor mezelf te hebben. Wat heerlijk die rust!

De Vikoskloof is de diepste kloof ter wereld

Ik besloot van het moment gebruik te maken en me meteen richting de beroemde Vikoskloof te begeven. Met knikkende knieën bewoog ik me steeds dichter naar de afgrond terwijl het pad voor me steeds smaller werd. Toen ik door de pijnbomen een glimp van de afgrond naast me opving, spookten de woorden van Dimitris door mijn hoofd. “Het is de diepste kloof ter wereld Eliza, dat moet je echt gezien hebben!”

Ik wilde hem niet teleurstellen, dus liep ik vastberaden verder richting het uitkijkplatform. Eenmaal daar boog ik met mijn lichaam over de stenen muur zodat ik de diepste diepte van de Vikoskloof in kon kijken. Dimitris had gelijk, wat een prachtig gezicht!

Epirus Oxia

Toen ik even later terugreed naar mijn logeeradresje Cactus Villas in Sivota, besloot ik nog even langs het Saint Paraskev klooster te rijden. In Epirus zijn veel kloosters te vinden, maar dit is één van de kleinste volgens Dimitris. De met stenen ommuurde kapel bestaat als sinds de 15e eeuw en is gelegen hoog boven de Vikoskloof bij het dorpje Monodendri. Vanaf dit punt heb je prachtig uitzicht over de omgeving en ook binnen zijn diverse muurschilderingen te bewonderen. Een goede reden om een omweg te nemen als je terug rijdt naar je vakantieadresje als je het mij vraagt!

Ik weet zeker dat Epirus nog veel meer mooie plekjes heeft voor mij om te ontdekken. Zo vertelde Dimitris ook over de mooie stranden zoals Bella Vraka Beach, de authentieke dorpjes en de boogbruggen die rechtstreeks uit een sprookje lijken te komen. Eén ding is zeker: ik heb nog lang niet alle geheimen van Epirus ontdekt!

07 oktober, 2016|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Dorathea 07 oktober, 2016 at 5:54 pm - Reply

    Laten we vooral zorgen dat het zo stil blijft in Epirus. Het is daar zo mooi ongerept en authentiek dat we moeten voorkomen dat hordes toeristen de stilte verbreken
    Parga is een klein stadje waar het toerisme hoogtij viert

    • Eliza 13 oktober, 2016 at 1:03 pm - Reply

      Mee eens Dorathea! Liefs, Eliza


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.