Niets vind ik leuker dan mij te verdiepen in de lokale keuken tijdens mijn reizen naar de Mediterrane. Traditionele gerechten kunnen soms bijzonder lekker zijn, je kent ze wel: heerlijke paella’s uit Spanje, salades uit Griekenland en verse pasta’s uit Italië. Maar het gaat er af en toe ook een stapje spannender aan toe. Ik heb een paar tips van bijzondere lekkernijen uit Europa die je kunt proberen om een unieke ervaring te hebben tijdens je vakantie. Of om juist beter te vermijden… Dat mag jij bepalen!

1. Brioche con gelato – Italië

Toen ik op Sicilië was, ontdekte ik dat de Sicilianen hun ijsje op een brioche eten. Het frisse aardbeienijs, het zachte zoete broodje en de chocolade saus vormen samen de perfecte combinatie. Dit moest en zal ik proberen. Wauw, ik had niet gedacht dat dit zo lekker was. Een van de bijzondere lekkernijen uit Europa die zeker de moeite waard is.

Sicilie brioche

2. Fios de ovos – Portugal

Een eeuwenoud lekkernij, dit mierzoete dessert is rond de 14e en 15e eeuw gecreëerd door de nonnen. Het hoofdingrediënt? Eieren! Zij scheidden het eiwit van het eigeel en verwarmde het eiwit om kleding mee te strijken. Hierdoor bleef veel eigeel over en dit was niet lang houdbaar. Eén van de nonnen had bedacht hier suiker bij te voegen, zodat het langer bewaard kon worden. Dit bleek eigenlijk best wel lekker te zijn! Ik sluit in Portugal vaak af na het dineren met dit traditionele dessert.

Fios de Ovos

3. Kokoretsi – Griekenland

Dit is een bijzonder gerecht, Kokoretsi bestaat namelijk uit de ingewanden van een geit of lam. De lever, nieren, longen en het hart worden gekruid en aan een spit geregen. Hierna wordt het overtrokken met een darm en wordt het als één geheel geroosterd. Dit gerecht is vaak te vinden op Griekse festivals als ‘lekkernij’. Durf jij je net als ik in het diepe te springen en zo echt deel te nemen aan de Griekse cultuur? Ik ben benieuwd…

Kokoretsi

4. Oreja de cerdo – Spanje

Ik ben gek op tapas en pintxos, er is altijd zo veel keus! Ik houd ervan om dingen te proberen die ik nog niet ken, soms weet ik niet wat ik bestel dus heb ik even onderzoek gedaan. In Spanje vond ik weer iets bijzonders op de kaart, namelijk oreja de cerdo, dit is gemarineerde varkensoor gegrild in knoflook en paprikapoeder. Een mals stukje vlees met knapperige stukjes, dat goed samengaat met bier of wijn. Deze tapas is erg gewild rondom Andalusië.

Oreja de Cerdo

5. Cardinalios – Cyprus

Een honderd jaar oude delicatesse. Cardinalios is een mix van meringue, lange vingers en een vulling van room. Om je vingers bij af te likken! Het recept is een eeuw geleden handgeschreven en wordt op de dag van vandaag nog steeds gebruikt. Ik ben gek op alles wat van de patisserie komt, als ik in Cyprus ben, eet ik er graag eentje.

Cardinalios

6. Bebbux – Malta

Jaarlijks is er een “Festa Bebbux”, een lokaal feest waar traditioneel eten en tradities gevierd worden. Bebbux zijn slakken die geserveerd worden in hun huisje met olijfolie, tomatensaus en verschillende kruiden. Ik vind het vooral lekker met een vers stukje brood erbij en een glaasje wijn. Toen ik in Malta was heb ik een kijkje genomen bij Festa Bebbux en heb ontzettend genoten van de mensen en natuurlijk het eten!

Bebbux

Al trek gekregen in deze bijzondere lekkernijen uit Europa?

Het is altijd leuk om specialiteiten uit de keuken van een bepaald land te ontdekken! Ik vind het altijd een hele leuke ervaring om dit met mijn vrienden uit te proberen. Ik heb dan ook een aantal culinaire adresjes waar ik graag uit eten ga.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Niets vind ik leuker dan mij te verdiepen in de lokale keuken tijdens mijn reizen naar de Mediterrane. Traditionele gerechten kunnen soms bijzonder lekker zijn, je kent ze wel: heerlijke paella’s uit Spanje, salades uit Griekenland en verse pasta’s uit Italië. Maar het gaat er af en toe ook een stapje spannender aan toe. Ik heb een paar tips van bijzondere lekkernijen uit Europa die je kunt proberen om een unieke ervaring te hebben tijdens je vakantie. Of om juist beter te vermijden… Dat mag jij bepalen!

1. Brioche con gelato – Italië

Toen ik op Sicilië was, ontdekte ik dat de Sicilianen hun ijsje op een brioche eten. Het frisse aardbeienijs, het zachte zoete broodje en de chocolade saus vormen samen de perfecte combinatie. Dit moest en zal ik proberen. Wauw, ik had niet gedacht dat dit zo lekker was. Een van de bijzondere lekkernijen uit Europa die zeker de moeite waard is.

Sicilie brioche

2. Fios de ovos – Portugal

Een eeuwenoud lekkernij, dit mierzoete dessert is rond de 14e en 15e eeuw gecreëerd door de nonnen. Het hoofdingrediënt? Eieren! Zij scheidden het eiwit van het eigeel en verwarmde het eiwit om kleding mee te strijken. Hierdoor bleef veel eigeel over en dit was niet lang houdbaar. Eén van de nonnen had bedacht hier suiker bij te voegen, zodat het langer bewaard kon worden. Dit bleek eigenlijk best wel lekker te zijn! Ik sluit in Portugal vaak af na het dineren met dit traditionele dessert.

Fios de Ovos

3. Kokoretsi – Griekenland

Dit is een bijzonder gerecht, Kokoretsi bestaat namelijk uit de ingewanden van een geit of lam. De lever, nieren, longen en het hart worden gekruid en aan een spit geregen. Hierna wordt het overtrokken met een darm en wordt het als één geheel geroosterd. Dit gerecht is vaak te vinden op Griekse festivals als ‘lekkernij’. Durf jij je net als ik in het diepe te springen en zo echt deel te nemen aan de Griekse cultuur? Ik ben benieuwd…

Kokoretsi

4. Oreja de cerdo – Spanje

Ik ben gek op tapas en pintxos, er is altijd zo veel keus! Ik houd ervan om dingen te proberen die ik nog niet ken, soms weet ik niet wat ik bestel dus heb ik even onderzoek gedaan. In Spanje vond ik weer iets bijzonders op de kaart, namelijk oreja de cerdo, dit is gemarineerde varkensoor gegrild in knoflook en paprikapoeder. Een mals stukje vlees met knapperige stukjes, dat goed samengaat met bier of wijn. Deze tapas is erg gewild rondom Andalusië.

Oreja de Cerdo

5. Cardinalios – Cyprus

Een honderd jaar oude delicatesse. Cardinalios is een mix van meringue, lange vingers en een vulling van room. Om je vingers bij af te likken! Het recept is een eeuw geleden handgeschreven en wordt op de dag van vandaag nog steeds gebruikt. Ik ben gek op alles wat van de patisserie komt, als ik in Cyprus ben, eet ik er graag eentje.

Cardinalios

6. Bebbux – Malta

Jaarlijks is er een “Festa Bebbux”, een lokaal feest waar traditioneel eten en tradities gevierd worden. Bebbux zijn slakken die geserveerd worden in hun huisje met olijfolie, tomatensaus en verschillende kruiden. Ik vind het vooral lekker met een vers stukje brood erbij en een glaasje wijn. Toen ik in Malta was heb ik een kijkje genomen bij Festa Bebbux en heb ontzettend genoten van de mensen en natuurlijk het eten!

Bebbux

Al trek gekregen in deze bijzondere lekkernijen uit Europa?

Het is altijd leuk om specialiteiten uit de keuken van een bepaald land te ontdekken! Ik vind het altijd een hele leuke ervaring om dit met mijn vrienden uit te proberen. Ik heb dan ook een aantal culinaire adresjes waar ik graag uit eten ga.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

04 oktober, 2019|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.