Eten is één van de belangrijkste dingen wanneer ik op reis ben. Het ontdekken van verrassende smaken en gerechten van lokale producten, het is een mooie manier om de cultuur van een land te leren kennen. Griekenland kent vele smaken, ieder eiland heeft zo haar eigen specialiteiten. Toen ik op Corfu was, heb ik via mijn Griekse vrienden kennis gemaakt met verschillende bedrijfjes die zich bezig houden met het maken van traditionele producten. Dit vond ik zo speciaal, dat ik deze culinaire smaken van Corfu graag deel!

Theotoky Estate

Familie Theotoky is één van de oudste Griekse families. Al generaties lang is de familie in het bezit van een uitgestrekt landgoed van 15 acres goot. Sinds de jaren 60 worden er op het landgoed druiven verbouwd, waar de beroemde Theotoky wijn van gemaakt wordt. De wijn wordt op traditionele manier geproduceerd, om de beste kwaliteit en smaak te krijgen. Jaarlijks wordt er zo’n 26 duizend liter wijn geproduceerd!

Ik maakte kennis met de verrukkelijke smaken van deze Corfiotische wijn, tijdens een wijntour en -proeverij. Bij de tour krijg je een uitgebreide uitleg over de wijnen en leer je het proces van het wijn maken kennen. Met een bezoekje aan de wijnkelder en de druivengaarden krijg je een unieke blik achter de schermen. En natuurlijk mag je de wijn ook zelf proeven en ik laat het aan jou om deze unieke smaak te ontdekken. Vergeet ook niet om na de tour nog een heerlijke fles olijfolie aan te schaffen, geproduceerd van olijven uit eigen gaard!

Corfu restaurant

Corfu Walking Tours

Als er iets is waar ik van houd, dan is het wel om lokale eetgelegenheden te ontdekken en daar de traditionele gerechten uit te proberen. Daarom vind ik Corfu Walking Tours zo leuk! In 2015 zijn de zusjes Ariti en Nausica dit unieke bedrijf begonnen om de bezoekers van het eiland echt te laten genieten van de cultuur van Corfu. Ze bieden verschillende tours aan, maar mijn favoriete zijn toch wel de Food Tour en de Homemade Cooking Class.

Tijdens de drie uur durende Corfu Food Tour ga je langs de Griekse markt en maak je kennis met de verschillende lokale smaken van het eiland. Bij de Corfu Homemade Cooking Class ga je zelf aan de slag met de verrukkelijke smaken van Corfu! Tijdens deze gezellig kookles heb ik geleerd hoe ik de lekkerste Sofrito maak. Dit is een typische Corfiotische gerecht van rundvlees gekookt in wijnsaus en met lekker veel knoflook en peterselie. Een echte aanrader!

Corfu markt

Corfu Beer

Op een warme Griekse dag is een koud biertje altijd welkom. Bij de bierbrouwerij Corfu Beer weten ze als geen ander hoe ze de ultieme Griekse ervaring in een glas kunnen waarmaken. Tijdens mijn bezoek aan het vrolijke geel met oranje gebouw kreeg ik een tour door de brouwerij en mocht ik na afloop twee van deze smaken uitproberen.

In september organiseert de brouwerij het Corfu Beer Festival, waarbij je van de lekkerste biertjes, hapjes en muziek kan genieten. Elk jaar wordt het festival georganiseerd in het thema van een bepaald land en in 2019 is het thema: Corfu meets Holland. Extra leuk dus om deze editie van dit culturele festival mee te maken. Ik kan het je in ieder geval aanraden!

Corfu beer

Neolea

Een Griekse maaltijd is niet af zonder een goede olijfolie. Dat is ook wat de jonge Bart Jan dacht. De Nederlander verbouwt zijn eigen olijven op Corfu die hij tot 100% pure olijfolie verwerkt. Hij vertelde mij dat hij na twee jaar onderzoek en ontwikkeling Neolea creëerde, een extra vierge olijfolie.

Corfu is het olijfbomen eiland bij uitstek en Bart Jan heeft daarom een leuke ‘olijfolie experience’ opgezet. Je ontdekt alles over het proces van druivenplukken en je proeft verrassende smaakcombinaties; van  ijs met Neolea, tot traditioneel brood met olijfolie. Na de proeverij weet je precies hoe je een hoge kwaliteit extra vierge olijfolie kan onderscheiden. Je gaat naar huis met een flinke dosis inspiratie over manieren om olijfolie te gebruiken. Ik heb een aantal flessen meegenomen voor thuis, zodat ik de verrukkelijke smaken van Corfu altijd aan mijn gerechten kan toevoegen!

Corfu olijfolie

Klaar voor de smaken van Corfu?

Heb jij al zin gekregen om de traditionele smaken van dit Griekse eiland te ontdekken? Neem dan even een kijkje tussen mijn adresjes op Corfu.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Eten is één van de belangrijkste dingen wanneer ik op reis ben. Het ontdekken van verrassende smaken en gerechten van lokale producten, het is een mooie manier om de cultuur van een land te leren kennen. Griekenland kent vele smaken, ieder eiland heeft zo haar eigen specialiteiten. Toen ik op Corfu was, heb ik via mijn Griekse vrienden kennis gemaakt met verschillende bedrijfjes die zich bezig houden met het maken van traditionele producten. Dit vond ik zo speciaal, dat ik deze culinaire smaken van Corfu graag deel!

Theotoky Estate

Familie Theotoky is één van de oudste Griekse families. Al generaties lang is de familie in het bezit van een uitgestrekt landgoed van 15 acres goot. Sinds de jaren 60 worden er op het landgoed druiven verbouwd, waar de beroemde Theotoky wijn van gemaakt wordt. De wijn wordt op traditionele manier geproduceerd, om de beste kwaliteit en smaak te krijgen. Jaarlijks wordt er zo’n 26 duizend liter wijn geproduceerd!

Ik maakte kennis met de verrukkelijke smaken van deze Corfiotische wijn, tijdens een wijntour en -proeverij. Bij de tour krijg je een uitgebreide uitleg over de wijnen en leer je het proces van het wijn maken kennen. Met een bezoekje aan de wijnkelder en de druivengaarden krijg je een unieke blik achter de schermen. En natuurlijk mag je de wijn ook zelf proeven en ik laat het aan jou om deze unieke smaak te ontdekken. Vergeet ook niet om na de tour nog een heerlijke fles olijfolie aan te schaffen, geproduceerd van olijven uit eigen gaard!

Corfu restaurant

Corfu Walking Tours

Als er iets is waar ik van houd, dan is het wel om lokale eetgelegenheden te ontdekken en daar de traditionele gerechten uit te proberen. Daarom vind ik Corfu Walking Tours zo leuk! In 2015 zijn de zusjes Ariti en Nausica dit unieke bedrijf begonnen om de bezoekers van het eiland echt te laten genieten van de cultuur van Corfu. Ze bieden verschillende tours aan, maar mijn favoriete zijn toch wel de Food Tour en de Homemade Cooking Class.

Tijdens de drie uur durende Corfu Food Tour ga je langs de Griekse markt en maak je kennis met de verschillende lokale smaken van het eiland. Bij de Corfu Homemade Cooking Class ga je zelf aan de slag met de verrukkelijke smaken van Corfu! Tijdens deze gezellig kookles heb ik geleerd hoe ik de lekkerste Sofrito maak. Dit is een typische Corfiotische gerecht van rundvlees gekookt in wijnsaus en met lekker veel knoflook en peterselie. Een echte aanrader!

Corfu markt

Corfu Beer

Op een warme Griekse dag is een koud biertje altijd welkom. Bij de bierbrouwerij Corfu Beer weten ze als geen ander hoe ze de ultieme Griekse ervaring in een glas kunnen waarmaken. Tijdens mijn bezoek aan het vrolijke geel met oranje gebouw kreeg ik een tour door de brouwerij en mocht ik na afloop twee van deze smaken uitproberen.

In september organiseert de brouwerij het Corfu Beer Festival, waarbij je van de lekkerste biertjes, hapjes en muziek kan genieten. Elk jaar wordt het festival georganiseerd in het thema van een bepaald land en in 2019 is het thema: Corfu meets Holland. Extra leuk dus om deze editie van dit culturele festival mee te maken. Ik kan het je in ieder geval aanraden!

Corfu beer

Neolea

Een Griekse maaltijd is niet af zonder een goede olijfolie. Dat is ook wat de jonge Bart Jan dacht. De Nederlander verbouwt zijn eigen olijven op Corfu die hij tot 100% pure olijfolie verwerkt. Hij vertelde mij dat hij na twee jaar onderzoek en ontwikkeling Neolea creëerde, een extra vierge olijfolie.

Corfu is het olijfbomen eiland bij uitstek en Bart Jan heeft daarom een leuke ‘olijfolie experience’ opgezet. Je ontdekt alles over het proces van druivenplukken en je proeft verrassende smaakcombinaties; van  ijs met Neolea, tot traditioneel brood met olijfolie. Na de proeverij weet je precies hoe je een hoge kwaliteit extra vierge olijfolie kan onderscheiden. Je gaat naar huis met een flinke dosis inspiratie over manieren om olijfolie te gebruiken. Ik heb een aantal flessen meegenomen voor thuis, zodat ik de verrukkelijke smaken van Corfu altijd aan mijn gerechten kan toevoegen!

Corfu olijfolie

Klaar voor de smaken van Corfu?

Heb jij al zin gekregen om de traditionele smaken van dit Griekse eiland te ontdekken? Neem dan even een kijkje tussen mijn adresjes op Corfu.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

02 januari, 2020|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. […] de tijd heeft stilgestaan. Tijdens het wandelen op Corfu kan je altijd bij een dorpje stoppen om wat eten en drinken voor onderweg mee te nemen. Ben je in de buurt van het dorpje Pelekas? Kijk dan even terug voor een […]


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.