Toen ik op het eiland Corfu kennismaakte met de kleine bierbrouwerij Corfu Beer, wist ik meteen dat het festival dat zij later in het jaar zouden organiseren wel te gek moest zijn! Het Corfu Beer Festival vindt ook ieder jaar plaats in september. Ik blik nog even terug naar vorig jaar…

In de brouwerij ontmoette ik Alex. Een echte Griek die op Corfu woont en dol is op de lokale lekkernijen van zijn eiland. Als vriend van de brouwerij nam hij me mee door het bedrijf, dat volgens velen de beste bieren van Griekenland produceert. Hij liet me het hele proces van deze lokale bieren zien. Én hij vertelde me over het Corfu Beer Festival. “Nog niet van gehoord? Weet je wat, ik neem je er mee naartoe, Eliza!”

Lokale bieren en volksdansen

Samen met Alex rijd ik die dag in oktober richting het Corfu Beer Festival. In mijn hoofd heb ik het beeld van grote, Duitse feesten. Een heel verkeerd beeld, drukt Alex me op het hart. “Op Corfu Beer Festival komen geen duizenden mensen af” vertelt hij me. “Het is vergeleken met de Duitse oktoberfeesten juist kleinschalig. Fijnproeven staat centraal, in combinatie met lokale volksdansen. Er komen trouwens wel buitenlanders op het festival af, elk jaar nodigt Corfu Beer Festival een gastland uit.” Ik kijk om me heen. Aan de vlaggen te zien moet dat dit keer Engeland zijn! “Klopt! Dat is zo leuk aan dit festival: je ontdekt lokale bieren van dit eiland, maar ook meer dan dat.”

Proeven onder de olijfboom

Terwijl tientallen Griekse en Italiaanse vlaggen om ons heen wapperen en er mensen in traditionele kleding langs ons lopen, bestelt Alex aan een houten barretje onder grote olijfbomen een lokaal biertje voor ons allebei: een Royal Ionian Pilsner van de brouwerij Corfu Beer. Ik nip langzaam van de Griekse drank terwijl ik mijn ogen uitkijk naar de dansen die worden uitgevoerd door mannen en vrouwen in traditionele kleding. Dit is nog eens op een bijzondere manier proeven van de Griekse cultuur!

Dit jaar is  gastland op het Corfu Beer Festival. Het festival vindt vaak plaats in september. Mocht je meer willen weten, kun je kijken op de website van Corfu Beer Festival.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Toen ik op het eiland Corfu kennismaakte met de kleine bierbrouwerij Corfu Beer, wist ik meteen dat het festival dat zij later in het jaar zouden organiseren wel te gek moest zijn! Het Corfu Beer Festival vindt ook ieder jaar plaats in september. Ik blik nog even terug naar vorig jaar…

In de brouwerij ontmoette ik Alex. Een echte Griek die op Corfu woont en dol is op de lokale lekkernijen van zijn eiland. Als vriend van de brouwerij nam hij me mee door het bedrijf, dat volgens velen de beste bieren van Griekenland produceert. Hij liet me het hele proces van deze lokale bieren zien. Én hij vertelde me over het Corfu Beer Festival. “Nog niet van gehoord? Weet je wat, ik neem je er mee naartoe, Eliza!”

Lokale bieren en volksdansen

Samen met Alex rijd ik die dag in oktober richting het Corfu Beer Festival. In mijn hoofd heb ik het beeld van grote, Duitse feesten. Een heel verkeerd beeld, drukt Alex me op het hart. “Op Corfu Beer Festival komen geen duizenden mensen af” vertelt hij me. “Het is vergeleken met de Duitse oktoberfeesten juist kleinschalig. Fijnproeven staat centraal, in combinatie met lokale volksdansen. Er komen trouwens wel buitenlanders op het festival af, elk jaar nodigt Corfu Beer Festival een gastland uit.” Ik kijk om me heen. Aan de vlaggen te zien moet dat dit keer Engeland zijn! “Klopt! Dat is zo leuk aan dit festival: je ontdekt lokale bieren van dit eiland, maar ook meer dan dat.”

Proeven onder de olijfboom

Terwijl tientallen Griekse en Italiaanse vlaggen om ons heen wapperen en er mensen in traditionele kleding langs ons lopen, bestelt Alex aan een houten barretje onder grote olijfbomen een lokaal biertje voor ons allebei: een Royal Ionian Pilsner van de brouwerij Corfu Beer. Ik nip langzaam van de Griekse drank terwijl ik mijn ogen uitkijk naar de dansen die worden uitgevoerd door mannen en vrouwen in traditionele kleding. Dit is nog eens op een bijzondere manier proeven van de Griekse cultuur!

Dit jaar is  gastland op het Corfu Beer Festival. Het festival vindt vaak plaats in september. Mocht je meer willen weten, kun je kijken op de website van Corfu Beer Festival.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

19 juli, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.