Na al die jaren reizen ben ik ervan overtuigd dat je een land het beste leert kennen door de lokale keuken. En ook bouw je een leuke band op met de locals. Ik word meteen enthousiast als ik hoor dat één van mijn adresjes een kookcursus organiseert. Hier heb ik ook mijn leukste reisherinneringen opgedaan. Het is altijd zo inspirerend om traditionele gerechten te leren bereiden van iemand die de lokale keuken echt leeft. Bovendien is het altijd super gezellig om samen met andere gasten of je eigen reisgezelschap in de keuken te staan. Mijn leukste adresjes waar je een kookcursus op vakantie kunt volgen heb ik voor je op een rijtje gezet. Misschien maak jij binnenkort een heerlijke tapas, pasta of souvlaki!

Villa Olga Lounge Hotel – Lefkas

Het lokale leven induiken kan perfect bij Nantia en Anthoula van Villa Olga Lounge Hotel. De twee zussen organiseren kookcursussen die worden gegeven door echte locals van Lefkas. Ik verheug me nu al op de heerlijke pita broodjes die we gaan vullen of de olijven die we gaan marineren. En natuurlijk de prachtige wijn om de Griekse avond af te sluiten.

Greek breakfast Villa Olga

Lameriana Village – Kreta

Dat eigenaresse Maria van Lameriana Village verliefd is op Grieks eten, voel je meteen. Zo staat ze regelmatig in de keuken om een van haar huisgemaakte jams te bereiden, waar ik tijdens het ontbijt altijd heerlijk van smul. En ook organiseert ze een gezellige kookcursus op vakantie voor jou; lam met groentes, hartige taartje, Stifado. Hier leerde ik de keuken van Kreta echt goed kennen.

Lameriana Village

Tenuta Madonnina – Sicilië

Tussen de olijfbomen, wijnranken en fruitbomen van Sicilië ligt het prachtige Tenuta Madonnina. Wordt verwelkomt door de eigenaren Tom en Carla met een fles Etna Rosso en diverse Sicialiaanse hapjes. Ook worden er kookcursussen georganiseerd; dat bekent de heerlijkste authentieke gerechten en Italiaanse gezelligheid.

Tenuta Madoninna

Cooking and Nature – Costa de Lisboa

De naam verraadt het natuurlijk al een beetje, maar dit adresje in Costa de Lisboa staat volledig in het teken van koken met de natuur. Hier worden alle de beste biologische producten gebruikt die de Portugese kok Nuno en zijn team verzamelen bij boeren uit de streek. Onder begeleiding leer je tijdens de kookcursus op vakantie de heerlijkste lokale gerechten maken. Pluk kruiden uit de kruidentuin, proef wijnen en kazen of leer hoe je het bekende Alvados-brood maakt. En het allerleukste; je kan van tevoren aangeven wat je zou willen leren koken. Wanneer je aankomst, staan de ingrediënten klaar en kun je al je creativiteit en fantasie gebruiken om een heerlijke maaltijd te bereiden. Wat is een heerlijke plek is Cooking and Nature.

Cooking and Nature

Agriturismo Il Melograno

Een culinair feestje is het bij Agriturismo Il Melograno. Eigenaar Massimo en zijn team verzorgen de leukste kookcursussen. Heel handig, want nu weet ik hoe ik de lekkerste bruschetta, pasta’s en pesto maak. En het allerleukste vind ik dat er uitsluitend gekookt wordt met lokale producten uit Umbrië. Zo geniet ik dubbel van de Italiaanse keuken.

Agriturismo Il Melograno

Welke lokale keuken zou jij nog willen leren kennen?

Ik geniet altijd ontzettend van een kookcursus op vakantie. Ook is het een souvenir die je altijd weer kunt gebruiken om thuis een diner te organiseren. Lijkt het jou wat? Bekijk dan al mijn culinaire adresjes.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Na al die jaren reizen ben ik ervan overtuigd dat je een land het beste leert kennen door de lokale keuken. En ook bouw je een leuke band op met de locals. Ik word meteen enthousiast als ik hoor dat één van mijn adresjes een kookcursus organiseert. Hier heb ik ook mijn leukste reisherinneringen opgedaan. Het is altijd zo inspirerend om traditionele gerechten te leren bereiden van iemand die de lokale keuken echt leeft. Bovendien is het altijd super gezellig om samen met andere gasten of je eigen reisgezelschap in de keuken te staan. Mijn leukste adresjes waar je een kookcursus op vakantie kunt volgen heb ik voor je op een rijtje gezet. Misschien maak jij binnenkort een heerlijke tapas, pasta of souvlaki!

Villa Olga Lounge Hotel – Lefkas

Het lokale leven induiken kan perfect bij Nantia en Anthoula van Villa Olga Lounge Hotel. De twee zussen organiseren kookcursussen die worden gegeven door echte locals van Lefkas. Ik verheug me nu al op de heerlijke pita broodjes die we gaan vullen of de olijven die we gaan marineren. En natuurlijk de prachtige wijn om de Griekse avond af te sluiten.

Greek breakfast Villa Olga

Lameriana Village – Kreta

Dat eigenaresse Maria van Lameriana Village verliefd is op Grieks eten, voel je meteen. Zo staat ze regelmatig in de keuken om een van haar huisgemaakte jams te bereiden, waar ik tijdens het ontbijt altijd heerlijk van smul. En ook organiseert ze een gezellige kookcursus op vakantie voor jou; lam met groentes, hartige taartje, Stifado. Hier leerde ik de keuken van Kreta echt goed kennen.

Lameriana Village

Tenuta Madonnina – Sicilië

Tussen de olijfbomen, wijnranken en fruitbomen van Sicilië ligt het prachtige Tenuta Madonnina. Wordt verwelkomt door de eigenaren Tom en Carla met een fles Etna Rosso en diverse Sicialiaanse hapjes. Ook worden er kookcursussen georganiseerd; dat bekent de heerlijkste authentieke gerechten en Italiaanse gezelligheid.

Tenuta Madoninna

Cooking and Nature – Costa de Lisboa

De naam verraadt het natuurlijk al een beetje, maar dit adresje in Costa de Lisboa staat volledig in het teken van koken met de natuur. Hier worden alle de beste biologische producten gebruikt die de Portugese kok Nuno en zijn team verzamelen bij boeren uit de streek. Onder begeleiding leer je tijdens de kookcursus op vakantie de heerlijkste lokale gerechten maken. Pluk kruiden uit de kruidentuin, proef wijnen en kazen of leer hoe je het bekende Alvados-brood maakt. En het allerleukste; je kan van tevoren aangeven wat je zou willen leren koken. Wanneer je aankomst, staan de ingrediënten klaar en kun je al je creativiteit en fantasie gebruiken om een heerlijke maaltijd te bereiden. Wat is een heerlijke plek is Cooking and Nature.

Cooking and Nature

Agriturismo Il Melograno

Een culinair feestje is het bij Agriturismo Il Melograno. Eigenaar Massimo en zijn team verzorgen de leukste kookcursussen. Heel handig, want nu weet ik hoe ik de lekkerste bruschetta, pasta’s en pesto maak. En het allerleukste vind ik dat er uitsluitend gekookt wordt met lokale producten uit Umbrië. Zo geniet ik dubbel van de Italiaanse keuken.

Agriturismo Il Melograno

Welke lokale keuken zou jij nog willen leren kennen?

Ik geniet altijd ontzettend van een kookcursus op vakantie. Ook is het een souvenir die je altijd weer kunt gebruiken om thuis een diner te organiseren. Lijkt het jou wat? Bekijk dan al mijn culinaire adresjes.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

09 november, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.