Telkens als ik een rondreis naar mijn geliefde Italië in het vooruitzicht heb, raak ik niet uitgepraat over de vele plekjes die ik er wil zien. De Italiaanse regio Lazio blijft me verrassen met de glooiende heuvels richting Toscane, de waanzinnige kustlijn van Campania en het eeuwenoude stadscentrum van Rome. Wat ik zo leuk blijf vinden aan deze streek: je kunt er ontzettend veel zien, maar tegelijk ook genieten van de rust. Dat doe ik meestal op deze favorieten stranden in Lazio waar ik me uren kan vermaken.

Spiaggia 300 Gradini

Oké, een bezoekje aan dit strand is inclusief een flinke afdaling van een trap met zo’n 300 treden en even later ook weer op… maar dan heb je ook wat! Eenmaal beneden blijkt dit zandstrand direct aan zee te liggen. Ik besluit dan ook gelijk een frisse duik in het water te nemen om de rest van de dag op mijn handdoek te genieten van een goed boek.

Lazio strand Spiaggia 300 Gradini

Cala Felci

Ik besluit per boot het eiland Ponza te gaan verkennen. Tijdens mijn trip kijk ik er mijn ogen uit naar de prachtige baai die we aandoen: Cala Felci. Als onze kapitein besluit om hier even aan te meren is mijn dag gemaakt. Met een paar andere gasten van de boot vinden we ons plekje op het witte zandstrand en geniet ik er heerlijk van het ultieme vakantiegevoel.

Lazio strand Cala Felci Ponza Island

Bufalara Beach

Voor een ontspannen dagje strand laat ik me door de gastvrouw van mijn accommodatie adviseren om richting La Bufalara Beach te rijden. Ik besluit er al vroeg naartoe te gaan en aan haar advies is niets gelogen, op het moment dat ik er aan kom lijk ik haast de enige op het uitgestrekte strand. Als mijn oog valt op het uitzicht over de bergen en eilanden ervaar ik even zo’n geluksmomentje. Dit is intens genieten!

Lazio strand Bufalara

Tibidabo Beach (Lido di Ostia)

Halverwege mijn rondreis in de regio Lazio besluit ik het strand te bezoeken voor het bekijken van een zonsondergang. Ik laat me adviseren om daarvoor naar Tibidabo Beach te rijden. Hier trakteer ik mezelf voor het eerst tijdens mijn rondreis op een fruitige cocktail. Terwijl ik nip van mijn vrolijke drankje gaat de zon steeds verder onder en geniet ik er van een prachtig uitzicht.

Lazio strand Tibidabo Lido di Ostia

Welke stranden in Lazio zijn er nog meer?

En welke moet ik zeker weten bezoeken? Laat het mij weten in de comment. Wil je op vakantie naar deze Italiaanse streek? Bekijk dan mijn adresjes in Lazio.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Telkens als ik een rondreis naar mijn geliefde Italië in het vooruitzicht heb, raak ik niet uitgepraat over de vele plekjes die ik er wil zien. De Italiaanse regio Lazio blijft me verrassen met de glooiende heuvels richting Toscane, de waanzinnige kustlijn van Campania en het eeuwenoude stadscentrum van Rome. Wat ik zo leuk blijf vinden aan deze streek: je kunt er ontzettend veel zien, maar tegelijk ook genieten van de rust. Dat doe ik meestal op deze favorieten stranden in Lazio waar ik me uren kan vermaken.

Spiaggia 300 Gradini

Oké, een bezoekje aan dit strand is inclusief een flinke afdaling van een trap met zo’n 300 treden en even later ook weer op… maar dan heb je ook wat! Eenmaal beneden blijkt dit zandstrand direct aan zee te liggen. Ik besluit dan ook gelijk een frisse duik in het water te nemen om de rest van de dag op mijn handdoek te genieten van een goed boek.

Lazio strand Spiaggia 300 Gradini

Cala Felci

Ik besluit per boot het eiland Ponza te gaan verkennen. Tijdens mijn trip kijk ik er mijn ogen uit naar de prachtige baai die we aandoen: Cala Felci. Als onze kapitein besluit om hier even aan te meren is mijn dag gemaakt. Met een paar andere gasten van de boot vinden we ons plekje op het witte zandstrand en geniet ik er heerlijk van het ultieme vakantiegevoel.

Lazio strand Cala Felci Ponza Island

Bufalara Beach

Voor een ontspannen dagje strand laat ik me door de gastvrouw van mijn accommodatie adviseren om richting La Bufalara Beach te rijden. Ik besluit er al vroeg naartoe te gaan en aan haar advies is niets gelogen, op het moment dat ik er aan kom lijk ik haast de enige op het uitgestrekte strand. Als mijn oog valt op het uitzicht over de bergen en eilanden ervaar ik even zo’n geluksmomentje. Dit is intens genieten!

Lazio strand Bufalara

Tibidabo Beach (Lido di Ostia)

Halverwege mijn rondreis in de regio Lazio besluit ik het strand te bezoeken voor het bekijken van een zonsondergang. Ik laat me adviseren om daarvoor naar Tibidabo Beach te rijden. Hier trakteer ik mezelf voor het eerst tijdens mijn rondreis op een fruitige cocktail. Terwijl ik nip van mijn vrolijke drankje gaat de zon steeds verder onder en geniet ik er van een prachtig uitzicht.

Lazio strand Tibidabo Lido di Ostia

Welke stranden in Lazio zijn er nog meer?

En welke moet ik zeker weten bezoeken? Laat het mij weten in de comment. Wil je op vakantie naar deze Italiaanse streek? Bekijk dan mijn adresjes in Lazio.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

02 mei, 2022|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. […] In de prehistorie werd Lazio gekenmerkt door vulkanische activiteit. De lava maakte de grond vruchtbaar, wat je goed ziet wanneer je door het landschap rijdt. Waar je ook kijkt, zie je een sprookjesachtige groen lappendeken van wijngaarden en olijfbomen. De lava heeft ook gezorgd voor meren, waarvan het Bolsena kratermeer het grootste is. Het meer heeft verschillende leuke strandjes waar je fijn kunt zwemmen. Trek gekregen? Flaneer over de boulevard en schuif aan bij één van de restaurantjes om te genieten van een gerecht met verse vis. Of ga je toch voor een authentieke pizza…?Lees ook mijn blog over mijn favoriete stranden van Lazio. […]


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.