Eén van de redenen waarom ik zo dol ben op Italië: de keuken! Op niet veel plekken in de wereld eet ik zó lekker als in Italië. En het leuke is: alle regio’s hebben zo hun eigen specialiteiten. Steeds weer laat ik me tijdens mijn vakanties in Italië verrassen door de Italiaanse chef-koks die met passie hun werk doen. Zo ook in de Italiaanse regio Lazio. Hieronder deel ik mijn 3 favoriete restaurantjes graag met je.

Restaurant Fame in Civitavecchia

Ik vind het wat lastig om te zeggen waar ik de lekkerste pasta ooit at. Inmiddels heb ik zóveel lekkere pasta’s mogen proeven in Italië… Maar de ravioli met pompoen en kastanjecrème in restaurant Fame komt toch aardig in de buurt. En het is niet alleen verrukkelijk: het ziet er ook nog eens prachtig uit op mijn bord. Tel daarbij het prachtige interieur, de vriendelijke bediening én de smakelijk wijnen op, en ik kan niet anders dan dit plekje aanbevelen aan mijn vrienden!

Lazio restaurant

Restaurant La Segreta in Mentana

In het lieflijke stadje Mentana in Lazio stappen Elena en ik binnen bij La Segreta. Het prachtige oude pand is al een feestje voor het oog op zich. Maar wat er een half uur later op mijn bord verschijnt, is helemaal om van te smullen: een verse pasta met Italiaanse truffel. Ietwat jaloers kijkt Elena naar mijn bord, hoewel haar gerecht niet onder doet: een prachtig stuk rundvlees. Die avond laten we ons in de watten leggen met de lekkerste lokale wijnen en een paar vriendelijke obers die maar wat hun best voor ons doen. Eén ding weet ik zeker: hier ga ik zeker nog eens naar terugkeren!

Tenuta Gran Paradiso in Palombara Sabina

Hoewel ik met veel liefde kleine, authentieke restaurantjes bezoek op vakantie, vind ik het soms ook heerlijk om mezelf onder te dompelen in luxe. Daarom laat ik me door Elena de laatste avond van mijn vakantie in de Italiaanse regio Lazio meenemen naar een restaurant dat uitblinkt in weelde: Tenuta Gran Paradiso. Nog zonder eten te hebben gezien, voel ik me op deze plek al een meer dan gelukkig mens. De schitterende tuin van het resort bij het restaurant, inclusief oogstrelend zwembad… Kriebels in mijn buik! Als dan uiteindelijk het eten op onze tafel verschijnt, durf ik nauwelijks te geloven dat ik hier echt zit. Wát een verwennerij…

Ken jij nog een fijn restaurant in Lazio?

Deel zeker jouw ervaringen in deze Italiaanse regio in de comments. Krijg je al zin om vooruit te kijken naar een volgende vakantie? Bekijk dan de bestemming Lazio op mijn website!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Eén van de redenen waarom ik zo dol ben op Italië: de keuken! Op niet veel plekken in de wereld eet ik zó lekker als in Italië. En het leuke is: alle regio’s hebben zo hun eigen specialiteiten. Steeds weer laat ik me tijdens mijn vakanties in Italië verrassen door de Italiaanse chef-koks die met passie hun werk doen. Zo ook in de Italiaanse regio Lazio. Hieronder deel ik mijn 3 favoriete restaurantjes graag met je.

Restaurant Fame in Civitavecchia

Ik vind het wat lastig om te zeggen waar ik de lekkerste pasta ooit at. Inmiddels heb ik zóveel lekkere pasta’s mogen proeven in Italië… Maar de ravioli met pompoen en kastanjecrème in restaurant Fame komt toch aardig in de buurt. En het is niet alleen verrukkelijk: het ziet er ook nog eens prachtig uit op mijn bord. Tel daarbij het prachtige interieur, de vriendelijke bediening én de smakelijk wijnen op, en ik kan niet anders dan dit plekje aanbevelen aan mijn vrienden!

Lazio restaurant

Restaurant La Segreta in Mentana

In het lieflijke stadje Mentana in Lazio stappen Elena en ik binnen bij La Segreta. Het prachtige oude pand is al een feestje voor het oog op zich. Maar wat er een half uur later op mijn bord verschijnt, is helemaal om van te smullen: een verse pasta met Italiaanse truffel. Ietwat jaloers kijkt Elena naar mijn bord, hoewel haar gerecht niet onder doet: een prachtig stuk rundvlees. Die avond laten we ons in de watten leggen met de lekkerste lokale wijnen en een paar vriendelijke obers die maar wat hun best voor ons doen. Eén ding weet ik zeker: hier ga ik zeker nog eens naar terugkeren!

Tenuta Gran Paradiso in Palombara Sabina

Hoewel ik met veel liefde kleine, authentieke restaurantjes bezoek op vakantie, vind ik het soms ook heerlijk om mezelf onder te dompelen in luxe. Daarom laat ik me door Elena de laatste avond van mijn vakantie in de Italiaanse regio Lazio meenemen naar een restaurant dat uitblinkt in weelde: Tenuta Gran Paradiso. Nog zonder eten te hebben gezien, voel ik me op deze plek al een meer dan gelukkig mens. De schitterende tuin van het resort bij het restaurant, inclusief oogstrelend zwembad… Kriebels in mijn buik! Als dan uiteindelijk het eten op onze tafel verschijnt, durf ik nauwelijks te geloven dat ik hier echt zit. Wát een verwennerij…

Ken jij nog een fijn restaurant in Lazio?

Deel zeker jouw ervaringen in deze Italiaanse regio in de comments. Krijg je al zin om vooruit te kijken naar een volgende vakantie? Bekijk dan de bestemming Lazio op mijn website!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

05 januari, 2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.