Ik vind het altijd heerlijk om in de eerste dagen van het jaar nieuwe plannen te maken. Mijn hoofd loopt dan altijd over van frisse ideeën en goede voornemens. Ik pak mijn mooiste notitieboekje erbij en schrijf op waar ik dat jaar heen wil en wat ik daar wil doen, zien en beleven. Ik dacht; misschien is het leuk om het resultaat eens te delen.  Dus bij deze: mijn goede reisvoornemens voor 2018.

1: Nog meer mooie mensen ontmoeten op Cyprus

Cyprus is zo’n ontzettend mooi. Maar het allermooiste op het eiland zijn de mensen. Zo ben ik echt verzot op Klea en Andreas van Eveleos Country House. Zij ontvangen me altijd zo gastvrij en overladen me altijd met het meest heerlijke Cypriotische eten. Er gaat vrijwel geen dag voorbij zonder dat ik tonnetje rond en zeer voldaan naar bed ga. Dit jaar hoop ik Cyprus nogmaals te bezoeken en daar nog meer nieuwe mensen te ontmoeten. Ik kijk er naar uit te luisteren naar al hun mooie verhalen! Op deze manier hoop ik het eiland en haar vele verschillende kanten nog beter te leren kennen.

2: Meer leven in het moment op Malta

Ken je dat? Soms ren ik van hot naar her, zonder echt door te hebben wat er allemaal gebeurt. In 2018 wil ik nog meer in het moment proberen te leven. Te genieten van het hier en nu. Een plek waar ik dat per uitstek wil doen is op Malta. Ik wil hier luisteren naar het kabbelen van het water, de zon op mijn huid voelen, genieten van alle kleuren om me heen. Waar ik ga slapen weet ik nog niet, maar ik kan in ieder geval niet wachten.

3: Verder speuren naar mooie plekjes in Lazio

Dit jaar voegde ik de wonderlijke regio Lazio toe aan mijn website. Rome is het hart van deze Italiaanse streek, maar veel mensen weten niet dat je er nog veel meer kunt beleven. Denk aan allerlei bijzondere uitstapjes die je kunt maken; naar de tuin van monsters tot de weelderige villa’s in Tivoli. Ik hoop dit jaar nog meer nieuwe accommodaties te ontdekken in de regio, ook dichter bij Rome. Houd mijn website en nieuwsbrief in de gaten voor nieuwe toevoegingen.

Tivoli

4: Vaker Grieks koken

Hoewel ik mijzelf inmiddels een Griekenland-expert durf te noemen, ben ik nog zeker geen expert op het gebied van Grieks eten. Ja, in het opeten ervan, maar dat telt vast niet, haha! Daarom wil ik dit jaar ook thuis vaker Grieks gaan koken. De Griekse keuken barst van volle, kruidige smaken en nodigt uit om gebruik te maken van verse producten. Ik kan niet wachten om mijn vrienden rond een grote tafel en verzamelen en samen te smullen van heerlijke mezze.

5: Eliza’s bos in Portugal laten groeien

Zoals jullie weten ben ik dit jaar samen met Mossy Earth begonnen met het aanleggen van Eliza’s bos. Op deze manier hopen we een door bosbranden verwoest gebied in Portugal te herstellen. Al heel wat mensen hielpen mee om Eliza’s bos te laten groeien door ook zelf een boom te kopen. Dit jaar hoop ik nog veel meer mensen te inspireren om mee te doen. Ik kan ook niet wachten om te zien hoe het bos zich dit jaar gaat ontwikkelen. Zullen de bomen goed groeien? En zullen nieuwe dieren zich er nestelen?

Zo! Ik hoop dat ik je zo heb voorzien van een goede dosis Mediterrane reisinspiratie! Wat zijn jouw voornemens voor 2018?

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Ik vind het altijd heerlijk om in de eerste dagen van het jaar nieuwe plannen te maken. Mijn hoofd loopt dan altijd over van frisse ideeën en goede voornemens. Ik pak mijn mooiste notitieboekje erbij en schrijf op waar ik dat jaar heen wil en wat ik daar wil doen, zien en beleven. Ik dacht; misschien is het leuk om het resultaat eens te delen.  Dus bij deze: mijn goede reisvoornemens voor 2018.

1: Nog meer mooie mensen ontmoeten op Cyprus

Cyprus is zo’n ontzettend mooi. Maar het allermooiste op het eiland zijn de mensen. Zo ben ik echt verzot op Klea en Andreas van Eveleos Country House. Zij ontvangen me altijd zo gastvrij en overladen me altijd met het meest heerlijke Cypriotische eten. Er gaat vrijwel geen dag voorbij zonder dat ik tonnetje rond en zeer voldaan naar bed ga. Dit jaar hoop ik Cyprus nogmaals te bezoeken en daar nog meer nieuwe mensen te ontmoeten. Ik kijk er naar uit te luisteren naar al hun mooie verhalen! Op deze manier hoop ik het eiland en haar vele verschillende kanten nog beter te leren kennen.

2: Meer leven in het moment op Malta

Ken je dat? Soms ren ik van hot naar her, zonder echt door te hebben wat er allemaal gebeurt. In 2018 wil ik nog meer in het moment proberen te leven. Te genieten van het hier en nu. Een plek waar ik dat per uitstek wil doen is op Malta. Ik wil hier luisteren naar het kabbelen van het water, de zon op mijn huid voelen, genieten van alle kleuren om me heen. Waar ik ga slapen weet ik nog niet, maar ik kan in ieder geval niet wachten.

3: Verder speuren naar mooie plekjes in Lazio

Dit jaar voegde ik de wonderlijke regio Lazio toe aan mijn website. Rome is het hart van deze Italiaanse streek, maar veel mensen weten niet dat je er nog veel meer kunt beleven. Denk aan allerlei bijzondere uitstapjes die je kunt maken; naar de tuin van monsters tot de weelderige villa’s in Tivoli. Ik hoop dit jaar nog meer nieuwe accommodaties te ontdekken in de regio, ook dichter bij Rome. Houd mijn website en nieuwsbrief in de gaten voor nieuwe toevoegingen.

Tivoli

4: Vaker Grieks koken

Hoewel ik mijzelf inmiddels een Griekenland-expert durf te noemen, ben ik nog zeker geen expert op het gebied van Grieks eten. Ja, in het opeten ervan, maar dat telt vast niet, haha! Daarom wil ik dit jaar ook thuis vaker Grieks gaan koken. De Griekse keuken barst van volle, kruidige smaken en nodigt uit om gebruik te maken van verse producten. Ik kan niet wachten om mijn vrienden rond een grote tafel en verzamelen en samen te smullen van heerlijke mezze.

5: Eliza’s bos in Portugal laten groeien

Zoals jullie weten ben ik dit jaar samen met Mossy Earth begonnen met het aanleggen van Eliza’s bos. Op deze manier hopen we een door bosbranden verwoest gebied in Portugal te herstellen. Al heel wat mensen hielpen mee om Eliza’s bos te laten groeien door ook zelf een boom te kopen. Dit jaar hoop ik nog veel meer mensen te inspireren om mee te doen. Ik kan ook niet wachten om te zien hoe het bos zich dit jaar gaat ontwikkelen. Zullen de bomen goed groeien? En zullen nieuwe dieren zich er nestelen?

Zo! Ik hoop dat ik je zo heb voorzien van een goede dosis Mediterrane reisinspiratie! Wat zijn jouw voornemens voor 2018?

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

03 januari, 2018|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter