Ik blijf me verwonderen over de schoonheid van het Griekse eiland Santorini. Het decor van witte huisjes én de opvallend blauwe daken van de kerken, werkelijk prachtig! Hoewel ik hier uren kan genieten van de pracht van het hoofdstadje Fira, zijn het de temperaturen overdag die me maar wat graag richting één van de strandjes laat meevoeren. Ik laat je graag weten op welke stranden ik graag neerstrijk…

Genieten van het warme zand op Vlychada Beach

Wie mij een beetje kent, weet dat ik graag verblijf op de wat rustige plekjes. Een strand in Santroni dat ik om deze reden het liefste aandoe, is Vlychada Beach. Het strand is omgeven door prachtige rotsen en het strandje voelt nog echt intiem aan. Wat leuk is aan deze plek: in het haventje van Vlychada komt elke dag alle vis van het eiland binnen. Voor de lunch trakteer ik mezelf dan ook op een verse vis in één van de restaurants gelegen aan het strand.

Santorini strand Vlychada

Het verborgen strand van Kambia Beach

Als ik met een local aan de praat raak en vraag naar een nog echt verborgen strandje op Santorini, tipt deze vriendelijke man me Kambia Beach. Een dag later stap ik in mijn huurauto richting het afgelegen strandje. Al rijdend langs een hobbelig weggetje levert me dat een waanzinnig uitzicht op en ik vang een glimp op van het lieflijke strandje. Niks gelogen! Hier ben ik echt even weg van de drukte…

Santorini strand Kambia

Eros Beach

Al liggend op een strandbedje met een cocktail in mijn hand; zo breng ik mijn tijd het liefste door op Eros Beach. Dit verborgen pareltje is een heerlijke plek om te vertoeven. De sfeer is er relaxt en heb ik zin in wat aanspraak, dan verplaats ik me naar de bar van een strandtent even verderop… Waar ik locals spreek over nieuwe plekjes die ik tijdens mijn vakantie op Santorini kan ontdekken!

Santorini strand Eros

Een prachtige zonsondergang op Katharos Beach

Het liefst ga ik vroeg op de dag of juist aan het einde van de middag naar één van mijn favoriete stranden op Santorini. Als ik ervoor kies om wat later te gaan, combineer ik mijn bezoekje aan het strand vaak met het bekijken van een mooie zonsondergang. Zo ook op mijn geliefde strand Katharos Beach. Op deze plek kies ik er vaak voor een hapje te eten bij het naastgelegen restaurant en vanuit daar te genieten van laatste zonnestralen en de prachtige zonsondergang!

Santorini strand Katharos

Een rustig plekje op het strand van Caldera Beach

In het zuiden van Santorini vind ik mijn weg in de richting van Caldera Beach. Wat zo fijn is aan dit strand? Er zijn maar weinig toeristen te vinden en het uitzicht over Calera is prachtig. De rust op het strand wissel ik af met een frisse duik in het water en zo kom ik mijn dag hier heerlijk door!

Santorini strand Caldera

Wil jij de stranden van Santorini bezoeken?

Doe dat dan op een plekje weg van de massa! Bekijk mijn adresjes op Santorini.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Ik blijf me verwonderen over de schoonheid van het Griekse eiland Santorini. Het decor van witte huisjes én de opvallend blauwe daken van de kerken, werkelijk prachtig! Hoewel ik hier uren kan genieten van de pracht van het hoofdstadje Fira, zijn het de temperaturen overdag die me maar wat graag richting één van de strandjes laat meevoeren. Ik laat je graag weten op welke stranden ik graag neerstrijk…

Genieten van het warme zand op Vlychada Beach

Wie mij een beetje kent, weet dat ik graag verblijf op de wat rustige plekjes. Een strand in Santroni dat ik om deze reden het liefste aandoe, is Vlychada Beach. Het strand is omgeven door prachtige rotsen en het strandje voelt nog echt intiem aan. Wat leuk is aan deze plek: in het haventje van Vlychada komt elke dag alle vis van het eiland binnen. Voor de lunch trakteer ik mezelf dan ook op een verse vis in één van de restaurants gelegen aan het strand.

Santorini strand Vlychada

Het verborgen strand van Kambia Beach

Als ik met een local aan de praat raak en vraag naar een nog echt verborgen strandje op Santorini, tipt deze vriendelijke man me Kambia Beach. Een dag later stap ik in mijn huurauto richting het afgelegen strandje. Al rijdend langs een hobbelig weggetje levert me dat een waanzinnig uitzicht op en ik vang een glimp op van het lieflijke strandje. Niks gelogen! Hier ben ik echt even weg van de drukte…

Santorini strand Kambia

Eros Beach

Al liggend op een strandbedje met een cocktail in mijn hand; zo breng ik mijn tijd het liefste door op Eros Beach. Dit verborgen pareltje is een heerlijke plek om te vertoeven. De sfeer is er relaxt en heb ik zin in wat aanspraak, dan verplaats ik me naar de bar van een strandtent even verderop… Waar ik locals spreek over nieuwe plekjes die ik tijdens mijn vakantie op Santorini kan ontdekken!

Santorini strand Eros

Een prachtige zonsondergang op Katharos Beach

Het liefst ga ik vroeg op de dag of juist aan het einde van de middag naar één van mijn favoriete stranden op Santorini. Als ik ervoor kies om wat later te gaan, combineer ik mijn bezoekje aan het strand vaak met het bekijken van een mooie zonsondergang. Zo ook op mijn geliefde strand Katharos Beach. Op deze plek kies ik er vaak voor een hapje te eten bij het naastgelegen restaurant en vanuit daar te genieten van laatste zonnestralen en de prachtige zonsondergang!

Santorini strand Katharos

Een rustig plekje op het strand van Caldera Beach

In het zuiden van Santorini vind ik mijn weg in de richting van Caldera Beach. Wat zo fijn is aan dit strand? Er zijn maar weinig toeristen te vinden en het uitzicht over Calera is prachtig. De rust op het strand wissel ik af met een frisse duik in het water en zo kom ik mijn dag hier heerlijk door!

Santorini strand Caldera

Wil jij de stranden van Santorini bezoeken?

Doe dat dan op een plekje weg van de massa! Bekijk mijn adresjes op Santorini.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

16 mei, 2022|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Serge 26 mei, 2022 at 5:40 pm - Reply

    Zijn er ook zandstranden op Santorini?

    • Marketing 08 juni, 2022 at 10:29 am - Reply

      Zeker! Op Perissa Beach vind je een bijzonder zwart zandstrand! Liefs, Eliza


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.