Griekenland blijft me verbazen, maar Santorini vind ik toch echt één van de mooiste eilanden van Griekenland. De witgekalkte huisjes met blauwe daken zorgen voor een prachtig plaatje. Griekser dan dit kan het haast niet! In deze blog neem ik je mee naar de allermooiste bezienswaardigheden van Santorini. Ga je mee op ontdekking?

1. Het witte stadje Oia

Bijna iedereen kent de plaatjes van Santorini: bergen met tientallen witte huisjes, bovenop elkaar gebouwd en met een magisch uitzicht op de kust. Veel van deze foto’s zijn genomen in het lieflijke dorpje Oia. Zonder twijfel mijn favoriete plekje op Santorini. In Oia is het heerlijk rondstruinen over de vele witte trappen, door de smalle straatjes, langs gezellige tavernes… Als het even kan blijf ik in Oia wachten op die magische zonsondergang.

2. Wandelen tussen Fira en Oia

Een ander typisch wit dorpje in Santorini is Fira. Dit is het kloppende hart van Santorini, maar ook het meest drukke plekje op het eiland. Wanneer de zon schijnt trek ik het liefst mijn wandelschoenen aan om op avontuur te gaan. Ik neem vaak het wandelpad tussen Fira en Oia, langs de ruige kustlijn. Onderweg spot je de meest prachtige panorama-uitzichten. Na de wandeling is het heerlijk bijkomen bij de kristalheldere zee. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

De witte daken in het plaatsje Fira, op Santorini

Foto: de witte wereld in plaatsje Fira

3. Mijn favoriete strand op Santorini: Red Beach

Wist jij dat Santorini ook bekend staat om haar bijzondere stranden? De stranden zijn hier totaal anders dan in de rest van Griekenland en bedekt met grijs of zelfs zwart zand. Wat een plaatje! Het meest bijzondere strand van Santorini vind ik toch wel Red Beach. Het zand heeft op sommige stukken een rode roestkleur gekregen. Dit is echt één van mijn favoriete bezienswaardigheden op Santorini. Wat een prachtig gezicht!

De rode stranden van Santorini's Red Beach

Foto: op Red Beach kom je rode stranden tegen!

4. Met de boot naar de Kameni-eilanden

Er is altijd wat te doen op Santorini en als het even kan maak ik tijdens mijn vakanties een boottrip. Voor de kust van Santorini liggen de Kameni-eilanden: Nea Kameni en Palea Kameni. Op Nea Kameni wandel ik in een klein half uurtje vanaf Erinia naar de krater van het eiland. Als ik nog niet genoeg moois heb gezien, is dat nu wel het geval…

Bovenaanzicht van de krater op eiland Nea Kameni

Foto: de bijzondere krater van Nea Kameni

5. Wijn proeven op Santorini

Ik ben dol op lokale wijnen. Tijdens mijn vakanties naar Griekenland probeer ik altijd bij een wijnhuis langs te gaan. Zo ook op Santorini, want ook hier wordt wijn verbouwd. Bij wijnhuis Boutari verwonder en verras ik mezelf met heerlijke wijnen die ik proef. En de gepassioneerde verhalen die de wijnboeren over de verschillende wijnen vertellen: om van te smullen! Meteen een mooi souvenirtje voor thuis!

Wijn verbouwen op eiland Santorini

Foto: het maken van wijn op eiland Santorini

Uniek overnachten op Santorini

Benieuwd naar de unieke plekjes die ik ontdekte op dit Griekse eiland? Bekijk dan snel mijn adresjes op Santorini.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Griekenland blijft me verbazen, maar Santorini vind ik toch echt één van de mooiste eilanden van Griekenland. De witgekalkte huisjes met blauwe daken zorgen voor een prachtig plaatje. Griekser dan dit kan het haast niet! In deze blog neem ik je mee naar de allermooiste bezienswaardigheden van Santorini. Ga je mee op ontdekking?

1. Het witte stadje Oia

Bijna iedereen kent de plaatjes van Santorini: bergen met tientallen witte huisjes, bovenop elkaar gebouwd en met een magisch uitzicht op de kust. Veel van deze foto’s zijn genomen in het lieflijke dorpje Oia. Zonder twijfel mijn favoriete plekje op Santorini. In Oia is het heerlijk rondstruinen over de vele witte trappen, door de smalle straatjes, langs gezellige tavernes… Als het even kan blijf ik in Oia wachten op die magische zonsondergang.

2. Wandelen tussen Fira en Oia

Een ander typisch wit dorpje in Santorini is Fira. Dit is het kloppende hart van Santorini, maar ook het meest drukke plekje op het eiland. Wanneer de zon schijnt trek ik het liefst mijn wandelschoenen aan om op avontuur te gaan. Ik neem vaak het wandelpad tussen Fira en Oia, langs de ruige kustlijn. Onderweg spot je de meest prachtige panorama-uitzichten. Na de wandeling is het heerlijk bijkomen bij de kristalheldere zee. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

De witte daken in het plaatsje Fira, op Santorini

Foto: de witte wereld in plaatsje Fira

3. Mijn favoriete strand op Santorini: Red Beach

Wist jij dat Santorini ook bekend staat om haar bijzondere stranden? De stranden zijn hier totaal anders dan in de rest van Griekenland en bedekt met grijs of zelfs zwart zand. Wat een plaatje! Het meest bijzondere strand van Santorini vind ik toch wel Red Beach. Het zand heeft op sommige stukken een rode roestkleur gekregen. Dit is echt één van mijn favoriete bezienswaardigheden op Santorini. Wat een prachtig gezicht!

De rode stranden van Santorini's Red Beach

Foto: op Red Beach kom je rode stranden tegen!

4. Met de boot naar de Kameni-eilanden

Er is altijd wat te doen op Santorini en als het even kan maak ik tijdens mijn vakanties een boottrip. Voor de kust van Santorini liggen de Kameni-eilanden: Nea Kameni en Palea Kameni. Op Nea Kameni wandel ik in een klein half uurtje vanaf Erinia naar de krater van het eiland. Als ik nog niet genoeg moois heb gezien, is dat nu wel het geval…

Bovenaanzicht van de krater op eiland Nea Kameni

Foto: de bijzondere krater van Nea Kameni

5. Wijn proeven op Santorini

Ik ben dol op lokale wijnen. Tijdens mijn vakanties naar Griekenland probeer ik altijd bij een wijnhuis langs te gaan. Zo ook op Santorini, want ook hier wordt wijn verbouwd. Bij wijnhuis Boutari verwonder en verras ik mezelf met heerlijke wijnen die ik proef. En de gepassioneerde verhalen die de wijnboeren over de verschillende wijnen vertellen: om van te smullen! Meteen een mooi souvenirtje voor thuis!

Wijn verbouwen op eiland Santorini

Foto: het maken van wijn op eiland Santorini

Uniek overnachten op Santorini

Benieuwd naar de unieke plekjes die ik ontdekte op dit Griekse eiland? Bekijk dan snel mijn adresjes op Santorini.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

26 december, 2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.