Het geluksgevoel van vakantie begint voor mij al met de voorpret. Mijn koffer inpakken vind ik dan ook een heerlijke bezigheid! Stress voor een reis heb ik nooit meer, dankzij mijn handige paklijst voor de vakantie die ik heb opgesteld na jarenlange reiservaring. Ontzettend handig en fijn en vandaag deel ik deze inpaklijst met jou.

Belangrijkste dingen op de inpaklijst

Natuurlijk zijn er wel wat zaakjes die echt goed op orde moeten zijn en meegaan in de handbagage. Zo is een reisverzekering altijd handig en het opschrijven van de gegevens van de reis voor de achterblijvers. Andere dingen zijn op de inpaklijst zijn:

 • Paspoort of identiteitsbewijs – Check altijd of hij nog geldig is.
 • Bankpas en/of creditcard – deze leg ik altijd op een vaste plaats. Zo kan ik hem nooit kwijtraken. Je hebt hem nodig bij het ophalen van de huurauto.
 • Contant geld – je weet nooit of het van pas komt om even snel een boodschap te doen.
 • Rijbewijs – voor de huuratuo.
 • Zorgpas – ik hoop dat je deze nooit nodig zult hebben.
 • Vliegtickets – geprint of digitaal.
 • Medisch paspoort – mocht je eventuele inentingen nodig hebben gehad.
 • Kopie van de boeking en autoverhuur.

Praktische zaken

Dan zijn er ook nog wat praktische dingen op mijn paklijst voor de vakantie:

 • Zonnebrandcrème – Ik neem altijd verschillende factoren mee. Dan weet ik zeker dat ik goed beschermd wordt tegen de zon.
 • Telefoonoplader – Een volle telefoon is altijd handig om de leukste plekjes op te zoeken of te gebruiken als navigatie.
 • Fotocamera – De mooie herinneringen wil ik natuurlijk vastleggen. Denk ook aan de oplader, batterijen of geheugenkaart.
 • Zonnebril – Altijd fijn wanneer de zon ondergaat.
 • Reisgids – Al spreek ik net zo graag met locals voor de allerbeste tips.

Paklijst vakantie

Medische verzorging

Het klinkt vanzelfsprekend, maar vergeet niet je medische verzorging in te pakken. Let wel op de regels van de vliegtuigmaatschappijen welke items in de handbagage mee mogen en welke in de ruimbagage moeten.

 • (Blaren)pleisters
 • Medicatie
 • Muggenspray

Persoonlijke items

Ook heb ik een persoonlijk lijstje met dingen die ik graag mee neem. Dit is voor iedereen anders maar toch deel ik graag een gedeelte met je waarvan ik denk dat het voor iedereen handig is. ,

 • Strandlaken – Niets is zo vervelend dan op een te kleine handdoek liggen.
 • Strandtas – om alles mee te nemen.
 • Hoed of pet – bij ene flinke wandeling of fietstocht komt dit van pas als de zon de hele dag op het hoofd schijnt.
 • Badpak of bikini – Ik moet wel heerlijk het zwembad in kunnen duiken.
 • Tandenborstel en tandpasta – deze doe ik zelfs in mijn handbagage bij een lange reis.
 • Notitieboekje – Hier kan ik al mijn avonturen in opschrijven.
 • Trui of vest – In de avonduren kan het soms afkoelen. Maar toch wil ik zo lang mogelijk buiten kunnen zitten.
 • Boek of tijdschrift – Heerlijk om even bij het zwembad of strand te ontspannen.

Wat staat er op jouw paklijst voor de vakantie?

Hopelijk kan je nu een fijne start maken met het inpakken en comfortabel het vliegtuig in. Heb je door deze blog helemaal zin in een vakantie? Kijk dan ook op mijn website naar de leukste adresjes weg van de massa.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Het geluksgevoel van vakantie begint voor mij al met de voorpret. Mijn koffer inpakken vind ik dan ook een heerlijke bezigheid! Stress voor een reis heb ik nooit meer, dankzij mijn handige paklijst voor de vakantie die ik heb opgesteld na jarenlange reiservaring. Ontzettend handig en fijn en vandaag deel ik deze inpaklijst met jou.

Belangrijkste dingen op de inpaklijst

Natuurlijk zijn er wel wat zaakjes die echt goed op orde moeten zijn en meegaan in de handbagage. Zo is een reisverzekering altijd handig en het opschrijven van de gegevens van de reis voor de achterblijvers. Andere dingen zijn op de inpaklijst zijn:

 • Paspoort of identiteitsbewijs – Check altijd of hij nog geldig is.
 • Bankpas en/of creditcard – deze leg ik altijd op een vaste plaats. Zo kan ik hem nooit kwijtraken. Je hebt hem nodig bij het ophalen van de huurauto.
 • Contant geld – je weet nooit of het van pas komt om even snel een boodschap te doen.
 • Rijbewijs – voor de huuratuo.
 • Zorgpas – ik hoop dat je deze nooit nodig zult hebben.
 • Vliegtickets – geprint of digitaal.
 • Medisch paspoort – mocht je eventuele inentingen nodig hebben gehad.
 • Kopie van de boeking en autoverhuur.

Praktische zaken

Dan zijn er ook nog wat praktische dingen op mijn paklijst voor de vakantie:

 • Zonnebrandcrème – Ik neem altijd verschillende factoren mee. Dan weet ik zeker dat ik goed beschermd wordt tegen de zon.
 • Telefoonoplader – Een volle telefoon is altijd handig om de leukste plekjes op te zoeken of te gebruiken als navigatie.
 • Fotocamera – De mooie herinneringen wil ik natuurlijk vastleggen. Denk ook aan de oplader, batterijen of geheugenkaart.
 • Zonnebril – Altijd fijn wanneer de zon ondergaat.
 • Reisgids – Al spreek ik net zo graag met locals voor de allerbeste tips.

Paklijst vakantie

Medische verzorging

Het klinkt vanzelfsprekend, maar vergeet niet je medische verzorging in te pakken. Let wel op de regels van de vliegtuigmaatschappijen welke items in de handbagage mee mogen en welke in de ruimbagage moeten.

 • (Blaren)pleisters
 • Medicatie
 • Muggenspray

Persoonlijke items

Ook heb ik een persoonlijk lijstje met dingen die ik graag mee neem. Dit is voor iedereen anders maar toch deel ik graag een gedeelte met je waarvan ik denk dat het voor iedereen handig is. ,

 • Strandlaken – Niets is zo vervelend dan op een te kleine handdoek liggen.
 • Strandtas – om alles mee te nemen.
 • Hoed of pet – bij ene flinke wandeling of fietstocht komt dit van pas als de zon de hele dag op het hoofd schijnt.
 • Badpak of bikini – Ik moet wel heerlijk het zwembad in kunnen duiken.
 • Tandenborstel en tandpasta – deze doe ik zelfs in mijn handbagage bij een lange reis.
 • Notitieboekje – Hier kan ik al mijn avonturen in opschrijven.
 • Trui of vest – In de avonduren kan het soms afkoelen. Maar toch wil ik zo lang mogelijk buiten kunnen zitten.
 • Boek of tijdschrift – Heerlijk om even bij het zwembad of strand te ontspannen.

Wat staat er op jouw paklijst voor de vakantie?

Hopelijk kan je nu een fijne start maken met het inpakken en comfortabel het vliegtuig in. Heb je door deze blog helemaal zin in een vakantie? Kijk dan ook op mijn website naar de leukste adresjes weg van de massa.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

12 juni, 2017|8 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

 1. Michael Canters 02 september, 2017 at 12:10 am - Reply

  Leuk om deze checklist te lezen, hij kwam bijna overéén met die van mij.
  Misschien zou je er nog een kopje aan kunnen toevoegen:

  “VERTREK”
  – Deur op slot en ramen dicht
  – Tijdschakelaar op lampen
  – Vuilniszak leeg
  – Electra laag

  ´t Zal je maar gebeuren als je thuiskomt, je dakraam wagenwijd open, alles overhoop in huis, alle lampen branden en de inhoud van je vulniszak over de vloer uitgespreid. Is absoluut niet leuk thuiskomen hoor.
  Enfin, ´t is maar een suggestie, er zijn altijd reizigers die gewoon de deur achter zich dichtrrekken zonder na te denken.

  Beste groet,
  Michael Canters

 2. Jacqueline 19 september, 2017 at 9:35 pm - Reply

  Leuk bericht,dank je wel.

 3. Janine 19 september, 2017 at 10:18 pm - Reply

  Geweldig jullie persoonlijke benadering. Al vermoed ik dat jullie een zusje zijn van een grote reisorganisatie. Over een paar dagen lekker op een ” speciale ” vakantie. We gaan er van genieten.

 4. Viola Poppe 27 april, 2018 at 2:38 pm - Reply

  Leuk dat jullie zo meedenken en van te voren al handige mailtjes sturen. Nu heb ik nog meer zin in de vakantie gekregen!
  Dit is de tweede keer met Eliza en het lijkt weer net zo geweldig te worden, fijn.

 5. Rini van Brakel 09 juni, 2018 at 10:54 am - Reply

  Wij gaan over 2 dagen maar ik kan nu al zeggen dat de informatie die jullie meegeven is geweldig wij zijn er zeer content mee.
  We zullen laten weten hoe het is geweest als we terug zijn.
  Met vriendelijke groet.
  Rini en Geraldine van Brakel

  • Eliza 13 juni, 2018 at 10:50 am - Reply

   Bedankt voor het compliment Rini en Geraldine! Ik hoop dat jullie een geweldige vakantie tegemoet gaan. Liefs, Eliza

 6. Hans en Ariëtte 20 maart, 2019 at 2:42 pm - Reply

  Wij gaan al jaren naar de Canarische eilanden, maar dit jaar voor het eerst naar Gran Canaria.
  We dachten tot voor kort dat er op GC alleen (overvolle) hotels te boeken waren, maar dankzij Eliza hebben we een casita/appartement kunnen boeken in de (rustige) buurt van Bandana. Ik hoop dat het weer in het Noorden van GC ook een beetje aantrekkelijk is….we laten het wel horen als we weer thuis zijn.

  • Eliza 20 maart, 2019 at 3:08 pm - Reply

   Hoi Hans en Ariëtte,
   Wat leuk om te lezen dat jullie dit jaar gekozen hebben voor Gran Canaria! Ik heb al vele leuke plekjes op het eiland bezocht en Bandama is zeker één van mijn favoriete! Ik zou het leuk vinden als jullie je ervaring willen delen. Hopelijk gaan jullie genieten van een zonnige vakantie. Liefs, Eliza