Het geluksgevoel van vakantie begint voor mij al met de voorpret. Mijn koffer inpakken vind ik dan ook een heerlijke bezigheid! Stress voor een reis heb ik nooit meer, dankzij mijn handige paklijst voor de vakantie die ik heb opgesteld na jarenlange reiservaring. Ontzettend handig en fijn en vandaag deel ik deze inpaklijst met jou.

Belangrijkste dingen op de inpaklijst

Natuurlijk zijn er wel wat zaakjes die echt goed op orde moeten zijn en meegaan in de handbagage. Zo is een reisverzekering altijd handig en het opschrijven van de gegevens van de reis voor de achterblijvers. Andere dingen zijn op de inpaklijst zijn:

 • Paspoort of identiteitsbewijs – Check altijd of hij nog geldig is.
 • Bankpas en/of creditcard – deze leg ik altijd op een vaste plaats. Zo kan ik hem nooit kwijtraken. Je hebt hem nodig bij het ophalen van de huurauto.
 • Contant geld – je weet nooit of het van pas komt om even snel een boodschap te doen.
 • Rijbewijs – voor de huuratuo.
 • Zorgpas – ik hoop dat je deze nooit nodig zult hebben.
 • Vliegtickets – geprint of digitaal.
 • Medisch paspoort – mocht je eventuele inentingen nodig hebben gehad.
 • Kopie van de boeking en autoverhuur.

Praktische zaken

Dan zijn er ook nog wat praktische dingen op mijn paklijst voor de vakantie:

 • Zonnebrandcrème – Ik neem altijd verschillende factoren mee. Dan weet ik zeker dat ik goed beschermd wordt tegen de zon.
 • Telefoonoplader – Een volle telefoon is altijd handig om de leukste plekjes op te zoeken of te gebruiken als navigatie.
 • Fotocamera – De mooie herinneringen wil ik natuurlijk vastleggen. Denk ook aan de oplader, batterijen of geheugenkaart.
 • Zonnebril – Altijd fijn wanneer de zon ondergaat.
 • Reisgids – Al spreek ik net zo graag met locals voor de allerbeste tips.

Paklijst vakantie

Medische verzorging

Het klinkt vanzelfsprekend, maar vergeet niet je medische verzorging in te pakken. Let wel op de regels van de vliegtuigmaatschappijen welke items in de handbagage mee mogen en welke in de ruimbagage moeten.

 • (Blaren)pleisters
 • Medicatie
 • Muggenspray

Persoonlijke items

Ook heb ik een persoonlijk lijstje met dingen die ik graag mee neem. Dit is voor iedereen anders maar toch deel ik graag een gedeelte met je waarvan ik denk dat het voor iedereen handig is. ,

 • Strandlaken – Niets is zo vervelend dan op een te kleine handdoek liggen.
 • Strandtas – om alles mee te nemen.
 • Hoed of pet – bij ene flinke wandeling of fietstocht komt dit van pas als de zon de hele dag op het hoofd schijnt.
 • Badpak of bikini – Ik moet wel heerlijk het zwembad in kunnen duiken.
 • Tandenborstel en tandpasta – deze doe ik zelfs in mijn handbagage bij een lange reis.
 • Notitieboekje – Hier kan ik al mijn avonturen in opschrijven.
 • Trui of vest – In de avonduren kan het soms afkoelen. Maar toch wil ik zo lang mogelijk buiten kunnen zitten.
 • Boek of tijdschrift – Heerlijk om even bij het zwembad of strand te ontspannen.

Wat staat er op jouw paklijst voor de vakantie?

Hopelijk kan je nu een fijne start maken met het inpakken en comfortabel het vliegtuig in. Heb je door deze blog helemaal zin om op vakantie te gaan? Droom je al weg bij een charmante quinta op Madeira of bij een luxe boutique hotel op Ibiza? Of misschien wel een ander mooi, uniek plekje? Bekijk dan ook op mijn website naar de leukste adresjes weg van de massa.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Het geluksgevoel van vakantie begint voor mij al met de voorpret. Mijn koffer inpakken vind ik dan ook een heerlijke bezigheid! Stress voor een reis heb ik nooit meer, dankzij mijn handige paklijst voor de vakantie die ik heb opgesteld na jarenlange reiservaring. Ontzettend handig en fijn en vandaag deel ik deze inpaklijst met jou.

Belangrijkste dingen op de inpaklijst

Natuurlijk zijn er wel wat zaakjes die echt goed op orde moeten zijn en meegaan in de handbagage. Zo is een reisverzekering altijd handig en het opschrijven van de gegevens van de reis voor de achterblijvers. Andere dingen zijn op de inpaklijst zijn:

 • Paspoort of identiteitsbewijs – Check altijd of hij nog geldig is.
 • Bankpas en/of creditcard – deze leg ik altijd op een vaste plaats. Zo kan ik hem nooit kwijtraken. Je hebt hem nodig bij het ophalen van de huurauto.
 • Contant geld – je weet nooit of het van pas komt om even snel een boodschap te doen.
 • Rijbewijs – voor de huuratuo.
 • Zorgpas – ik hoop dat je deze nooit nodig zult hebben.
 • Vliegtickets – geprint of digitaal.
 • Medisch paspoort – mocht je eventuele inentingen nodig hebben gehad.
 • Kopie van de boeking en autoverhuur.

Praktische zaken

Dan zijn er ook nog wat praktische dingen op mijn paklijst voor de vakantie:

 • Zonnebrandcrème – Ik neem altijd verschillende factoren mee. Dan weet ik zeker dat ik goed beschermd wordt tegen de zon.
 • Telefoonoplader – Een volle telefoon is altijd handig om de leukste plekjes op te zoeken of te gebruiken als navigatie.
 • Fotocamera – De mooie herinneringen wil ik natuurlijk vastleggen. Denk ook aan de oplader, batterijen of geheugenkaart.
 • Zonnebril – Altijd fijn wanneer de zon ondergaat.
 • Reisgids – Al spreek ik net zo graag met locals voor de allerbeste tips.

Paklijst vakantie

Medische verzorging

Het klinkt vanzelfsprekend, maar vergeet niet je medische verzorging in te pakken. Let wel op de regels van de vliegtuigmaatschappijen welke items in de handbagage mee mogen en welke in de ruimbagage moeten.

 • (Blaren)pleisters
 • Medicatie
 • Muggenspray

Persoonlijke items

Ook heb ik een persoonlijk lijstje met dingen die ik graag mee neem. Dit is voor iedereen anders maar toch deel ik graag een gedeelte met je waarvan ik denk dat het voor iedereen handig is. ,

 • Strandlaken – Niets is zo vervelend dan op een te kleine handdoek liggen.
 • Strandtas – om alles mee te nemen.
 • Hoed of pet – bij ene flinke wandeling of fietstocht komt dit van pas als de zon de hele dag op het hoofd schijnt.
 • Badpak of bikini – Ik moet wel heerlijk het zwembad in kunnen duiken.
 • Tandenborstel en tandpasta – deze doe ik zelfs in mijn handbagage bij een lange reis.
 • Notitieboekje – Hier kan ik al mijn avonturen in opschrijven.
 • Trui of vest – In de avonduren kan het soms afkoelen. Maar toch wil ik zo lang mogelijk buiten kunnen zitten.
 • Boek of tijdschrift – Heerlijk om even bij het zwembad of strand te ontspannen.

Wat staat er op jouw paklijst voor de vakantie?

Hopelijk kan je nu een fijne start maken met het inpakken en comfortabel het vliegtuig in. Heb je door deze blog helemaal zin om op vakantie te gaan? Droom je al weg bij een charmante quinta op Madeira of bij een luxe boutique hotel op Ibiza? Of misschien wel een ander mooi, uniek plekje? Bekijk dan ook op mijn website naar de leukste adresjes weg van de massa.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

23 augustus, 2022|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter