Eten en Mallorca: wat mij betreft een fantastische combinatie. Tijdens mijn vakanties op het Spaanse eiland bezocht ik al tal van authentieke restaurantjes. Van een sfeervol plekje pal aan zee tot een gezellig restaurantje in de bergen met weidse uitzichten. Op Mallorca kan het allemaal. Hoog tijd om mijn favoriete restaurants op Mallorca met je te delen. 

Restaurant D’alt Des Coll

Met mijn goede Spaanse vriendin Josefine rijd ik op een woensdagmiddag de bergen van Mallorca in, richting Restaurant D’alt Des Coll. Josefine kent Mallorca op haar duimpje en vindt het fantastisch me te verrassen met haar favoriete plekjes. “Dit plekje ga je geweldig vinden”, dat weet ik zeker. En inderdaad: eenmaal aangekomen bij Restaurant D’alt Des Coll kan ik niet anders dan eerst eens goed om me heen kijken. Het uitzicht vanuit het restaurant op Mallorca is magisch… We starten met enkele tapas en een goede wijn van Mallorca. Daarna volgt een verrukkelijke en mooi vormgegeven salade met geitenkaas. Op en top genieten!

Miceli

Nadat Josefine mijn enthousiasme bij Restaurant D’alt Des Coll zag, wist ze zeker dat ik dol ben op restaurants met een mooie ligging. Daarmee had ze meteen nog een goede tip voor me: restaurant Miceli. Te midden van het knusse bergdorpje Selva ligt dit restaurant, dat inderdaad uitblinkt in zijn uitzichten. Samen met Josefine en de vriendelijke eigenaar geniet ik van de vergezichten op het binnenland van Mallorca. Diezelfde eigenaar legt ons daarna aan ons tafeltje het idee uit: een 4- of 5-gangen diner met de smaken van Mallorca. Bij elke gang legt de ober ons piekfijn uit wat er op ons bord ligt en wat de verhalen achter de gerechten zijn. Bij Miceli is eten niet zomaar eten, maar een belevenis. Mét oogverblindend uitzicht!

Migjorn Gastrobar

Naast de fijne restaurantjes in de bergen van Mallorca, heb ik inmiddels ook een pareltje van een restaurant pal aan zee gevonden: Migjorn Gastrobar. Samen met een goede vriend kom ik per toeval bij dit fijne plekje terecht. Op het terras genieten we van het frisse briesje, terwijl de zon aangenaam op ons gezicht schijnt. Ik besluit voor een verse vis te gaan, de vangst van de dag. Met de zee zo dicht aan ons zijde geloof ik dat dat nauwelijks nog fout kan gaan. En inderdaad: mijn lunch is verrukkelijk! De vis proeft verser dan vers, het personeel is vriendelijk en dat uitzicht, zo pal aan zee, is onbetaalbaar. Hier ga ik zeker nog eens terugkomen.

Mirador de la Victoria

“Vandaag gaan we dineren met zonsondergang, Eliza.” Het zijn de woorden Josefine op een ochtend uitspreekt. Zoals vaak wekt ze meteen mijn nieuwsgierigheid. En als ik haar vraag naar de plek waarop ze doelt, laat ze me foto’s zien van haar eerdere etentjes daar. Die avond rijden we via een bochtige kustweg naar Mirador de la Victoria. De weg ernaartoe is alleen al een feestje. Daar aangekomen krijgen we een tafeltje met uitzicht op de kust van Mallorca. Ik ga voor een verse doradefilet en Josefine voor de heerlijk bereidde gamba’s. Die avond krijgen we, zoals we al hoopten, een cadeautje: één van de mooiste zonsondergangen die we ooit zagen. Een aanrader!

Lume & Co

Om mijn vakantie op Mallorca goed af te sluiten, neemt Josefine me mee naar het restaurant waar ze graag komt als er iets te vieren valt: Lume & Co. Een wat duurdere plek, maar volgens mijn vriendin zo goed en sfeervol dat het dat helemaal waard is. Die laatste avond schuiven we aan in een meer dan sfeervol restaurant: het decor is warm en hip, en tegelijkertijd is hier het échte Mallorca terug te zien. Een eeuwenoud pand, een knus terras, wijnvaten in de tuin… “In dit restaurant eet je het beste vlees, Eliza”, verzekert Josefine me. Het blijkt de specialiteit van Lume & Co, en niet zonder reden. De steak die ik bestel is van hoge kwaliteit. Ik geniet van elke hap die ik neem, van de gezelligheid van Josefine, van het prachtige decor en van de goedlachse bediening. Een aanrader voor een speciaal momentje samen iemand!

Wil je meer weten over Mallorca?

Benieuwd naar meer Mallorca tips? Je vindt de adresjes die ik ontdekte op Mallorca hier!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Eten en Mallorca: wat mij betreft een fantastische combinatie. Tijdens mijn vakanties op het Spaanse eiland bezocht ik al tal van authentieke restaurantjes. Van een sfeervol plekje pal aan zee tot een gezellig restaurantje in de bergen met weidse uitzichten. Op Mallorca kan het allemaal. Hoog tijd om mijn favoriete restaurants op Mallorca met je te delen. 

Restaurant D’alt Des Coll

Met mijn goede Spaanse vriendin Josefine rijd ik op een woensdagmiddag de bergen van Mallorca in, richting Restaurant D’alt Des Coll. Josefine kent Mallorca op haar duimpje en vindt het fantastisch me te verrassen met haar favoriete plekjes. “Dit plekje ga je geweldig vinden”, dat weet ik zeker. En inderdaad: eenmaal aangekomen bij Restaurant D’alt Des Coll kan ik niet anders dan eerst eens goed om me heen kijken. Het uitzicht vanuit het restaurant op Mallorca is magisch… We starten met enkele tapas en een goede wijn van Mallorca. Daarna volgt een verrukkelijke en mooi vormgegeven salade met geitenkaas. Op en top genieten!

Miceli

Nadat Josefine mijn enthousiasme bij Restaurant D’alt Des Coll zag, wist ze zeker dat ik dol ben op restaurants met een mooie ligging. Daarmee had ze meteen nog een goede tip voor me: restaurant Miceli. Te midden van het knusse bergdorpje Selva ligt dit restaurant, dat inderdaad uitblinkt in zijn uitzichten. Samen met Josefine en de vriendelijke eigenaar geniet ik van de vergezichten op het binnenland van Mallorca. Diezelfde eigenaar legt ons daarna aan ons tafeltje het idee uit: een 4- of 5-gangen diner met de smaken van Mallorca. Bij elke gang legt de ober ons piekfijn uit wat er op ons bord ligt en wat de verhalen achter de gerechten zijn. Bij Miceli is eten niet zomaar eten, maar een belevenis. Mét oogverblindend uitzicht!

Migjorn Gastrobar

Naast de fijne restaurantjes in de bergen van Mallorca, heb ik inmiddels ook een pareltje van een restaurant pal aan zee gevonden: Migjorn Gastrobar. Samen met een goede vriend kom ik per toeval bij dit fijne plekje terecht. Op het terras genieten we van het frisse briesje, terwijl de zon aangenaam op ons gezicht schijnt. Ik besluit voor een verse vis te gaan, de vangst van de dag. Met de zee zo dicht aan ons zijde geloof ik dat dat nauwelijks nog fout kan gaan. En inderdaad: mijn lunch is verrukkelijk! De vis proeft verser dan vers, het personeel is vriendelijk en dat uitzicht, zo pal aan zee, is onbetaalbaar. Hier ga ik zeker nog eens terugkomen.

Mirador de la Victoria

“Vandaag gaan we dineren met zonsondergang, Eliza.” Het zijn de woorden Josefine op een ochtend uitspreekt. Zoals vaak wekt ze meteen mijn nieuwsgierigheid. En als ik haar vraag naar de plek waarop ze doelt, laat ze me foto’s zien van haar eerdere etentjes daar. Die avond rijden we via een bochtige kustweg naar Mirador de la Victoria. De weg ernaartoe is alleen al een feestje. Daar aangekomen krijgen we een tafeltje met uitzicht op de kust van Mallorca. Ik ga voor een verse doradefilet en Josefine voor de heerlijk bereidde gamba’s. Die avond krijgen we, zoals we al hoopten, een cadeautje: één van de mooiste zonsondergangen die we ooit zagen. Een aanrader!

Lume & Co

Om mijn vakantie op Mallorca goed af te sluiten, neemt Josefine me mee naar het restaurant waar ze graag komt als er iets te vieren valt: Lume & Co. Een wat duurdere plek, maar volgens mijn vriendin zo goed en sfeervol dat het dat helemaal waard is. Die laatste avond schuiven we aan in een meer dan sfeervol restaurant: het decor is warm en hip, en tegelijkertijd is hier het échte Mallorca terug te zien. Een eeuwenoud pand, een knus terras, wijnvaten in de tuin… “In dit restaurant eet je het beste vlees, Eliza”, verzekert Josefine me. Het blijkt de specialiteit van Lume & Co, en niet zonder reden. De steak die ik bestel is van hoge kwaliteit. Ik geniet van elke hap die ik neem, van de gezelligheid van Josefine, van het prachtige decor en van de goedlachse bediening. Een aanrader voor een speciaal momentje samen iemand!

Wil je meer weten over Mallorca?

Benieuwd naar meer Mallorca tips? Je vindt de adresjes die ik ontdekte op Mallorca hier!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

28 maart, 2022|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter