Soms denk ik wel eens: Griekser dan Samos wordt het niet. Dit typisch Griekse eilandje beschikt over tal van gezellige dorpjes, archeologische schatten en mooie baaitjes. Een fijne bestemming voor een heerlijke vakantie! Natuurlijk deel ik mijn ontdekkingen op Samos met jou.

Vissersplaatsje Kokkari

Zeg je Griekenland, dan zeg ik verse vis! Altijd weer als ik op een Grieks eiland ben, ga ik dan ook op zoek naar een gezellig vissersdorpje om wat verse vis in te slaan. Op Samos beland ik in het vissersplaatsje Kokkari, dat volgens een Griekse dame die ik sprak wordt gezien als een van Griekenlands meest geliefde plekken. Toen ze me dat vertelde, kon ik niet anders dan glimlachen. De Grieken kunnen zo trots zijn op hun eilanden. Maar aangekomen in Kokkari kan ik niet anders dan haar gelijk geven. Wat een lieflijke plekje, inclusief een pittoresk haventje…  

Samos Kokkari

De wijnen van Samos

Zoete wijn: niet altijd ben ik er verzot op. Totdat je het hebt over de wijnen van Samos. Op dit Griekse eiland produceren de boeren een ontzettend smaakvolle zoete wijn. Bij een van de wijnboeren op Samos laat ik mezelf vertellen dat volgens de mythologie Dionysos, de god van de wijn, de inwoners van Samos wijn leren verbouwen. Alle wijnboeren die ik op Samos ontmoet zijn trots op hun product, wat mij vrolijk stemt. Dat ze gaan voor kwaliteit, proef ik in elk glaasje…

Princess Tia Samos wijn

Wandelen in het Dal van de Nachtegalen

Wandelen: ik ben er dol op! In Griekenland kan het op veel prachtige plekken, ook tussen de bezienswaardigheden op Samos. Samen met local Maria, waar ik een paar dagen logeer, loop ik door het Dal van de Nachtegalen. Een schitterend natuurgebied met metershoge groene bomen. We wandelen langs lieflijke kabbelende beekjes en worden beloond met prachtige uitzichten. Ons eindpunt is Manolates, waar we neerploffen en een heerlijk lokale Samos-wijn drinken.

Het Megalo en Mikro Seitani-strand

Op elk Grieks eiland vind ik het weer één van de uitdagingen: kiezen wat mijn favoriete strand van het eiland is. Ook op Samos is dat lastig; er zijn hier zoveel prachtige strandjes. Maar als ik dan echt moet kiezen… Dan kies ik voor de stranden Megalo Seitani en Mikro Seitani, in het noordwesten van Samos. De stranden zijn enkel te voet te bereiken, waardoor het er vaak heerlijk rustig is. In de oase van rust moet ik concluderen: Samos is écht een van mijn favoriete Griekse eilanden…

Samos strand Mikro Megalo

Uniek overnachten op Samos

Heb ik je enthousiast kunnen maken over bezienswaardigheden op Samos? Dankzij de vele lieve locals die ik ontmoette op Samos, ontdekte ik ook hier weer een aantal unieke logeeradresjes. Steeds weer wisten zij me naar pareltjes te sturen, weg van de massa, tussen de Griekse natuur, soms met uitzicht op zee…

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Soms denk ik wel eens: Griekser dan Samos wordt het niet. Dit typisch Griekse eilandje beschikt over tal van gezellige dorpjes, archeologische schatten en mooie baaitjes. Een fijne bestemming voor een heerlijke vakantie! Natuurlijk deel ik mijn ontdekkingen op Samos met jou.

Vissersplaatsje Kokkari

Zeg je Griekenland, dan zeg ik verse vis! Altijd weer als ik op een Grieks eiland ben, ga ik dan ook op zoek naar een gezellig vissersdorpje om wat verse vis in te slaan. Op Samos beland ik in het vissersplaatsje Kokkari, dat volgens een Griekse dame die ik sprak wordt gezien als een van Griekenlands meest geliefde plekken. Toen ze me dat vertelde, kon ik niet anders dan glimlachen. De Grieken kunnen zo trots zijn op hun eilanden. Maar aangekomen in Kokkari kan ik niet anders dan haar gelijk geven. Wat een lieflijke plekje, inclusief een pittoresk haventje…  

Samos Kokkari

De wijnen van Samos

Zoete wijn: niet altijd ben ik er verzot op. Totdat je het hebt over de wijnen van Samos. Op dit Griekse eiland produceren de boeren een ontzettend smaakvolle zoete wijn. Bij een van de wijnboeren op Samos laat ik mezelf vertellen dat volgens de mythologie Dionysos, de god van de wijn, de inwoners van Samos wijn leren verbouwen. Alle wijnboeren die ik op Samos ontmoet zijn trots op hun product, wat mij vrolijk stemt. Dat ze gaan voor kwaliteit, proef ik in elk glaasje…

Princess Tia Samos wijn

Wandelen in het Dal van de Nachtegalen

Wandelen: ik ben er dol op! In Griekenland kan het op veel prachtige plekken, ook tussen de bezienswaardigheden op Samos. Samen met local Maria, waar ik een paar dagen logeer, loop ik door het Dal van de Nachtegalen. Een schitterend natuurgebied met metershoge groene bomen. We wandelen langs lieflijke kabbelende beekjes en worden beloond met prachtige uitzichten. Ons eindpunt is Manolates, waar we neerploffen en een heerlijk lokale Samos-wijn drinken.

Het Megalo en Mikro Seitani-strand

Op elk Grieks eiland vind ik het weer één van de uitdagingen: kiezen wat mijn favoriete strand van het eiland is. Ook op Samos is dat lastig; er zijn hier zoveel prachtige strandjes. Maar als ik dan echt moet kiezen… Dan kies ik voor de stranden Megalo Seitani en Mikro Seitani, in het noordwesten van Samos. De stranden zijn enkel te voet te bereiken, waardoor het er vaak heerlijk rustig is. In de oase van rust moet ik concluderen: Samos is écht een van mijn favoriete Griekse eilanden…

Samos strand Mikro Megalo

Uniek overnachten op Samos

Heb ik je enthousiast kunnen maken over bezienswaardigheden op Samos? Dankzij de vele lieve locals die ik ontmoette op Samos, ontdekte ik ook hier weer een aantal unieke logeeradresjes. Steeds weer wisten zij me naar pareltjes te sturen, weg van de massa, tussen de Griekse natuur, soms met uitzicht op zee…

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

28 februari, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.