Als je zo vaak op reis gaat als ik, is het inpakken van de koffer toch weer een grote puzzel. Wat ga ik meenemen is altijd weer de vraag. Je wil voordat je op vakantie gaat, geen paniek krijgen met een lange inpaklijst. Dankzij jarenlange ervaring heb ik de beste tips voor je verzameld. Hoe pak je nou zo efficiënt mogelijk je koffer in?

Rollen maar!

Je kent het vast: kom je aan op je bestemming, zijn al je leuke kleren gekreukt. Niet leuk natuurlijk. Mijn truc: rol je kleren op in plaats van het te vouwen, zo kreukt het niet. Leuke bijkomstigheid is dat je er ook nog eens veel ruimte mee bespaart!

Tien boeken, niet handig…

Papieren boeken zijn charmant. De geur van het papier, het idee een boek in handen te hebben…. Maar handig, tien boeken inpakken in de koffer? Nee. Het kan een flink gesjouw worden. Mijn overstap naar een e-reader is dan ook één van de beste keuzes in mijn leven geweest. Nu neem ik niet tien, maar soms wel dertig boeken mee op reis!

Handdoeken nodig?

Op veel van mijn plekjes is het niet nodig je eigen handdoeken mee te nemen. Toch vergeten veel mensen dat vooraf te checken. En dat is jammer, want het kan een hoop gewicht en ruimte in de koffer besparen. Kijk dus goed op mijn website of je die handdoeken wel echt nodig hebt!

Hangmat

Sokken in schoenen

Schoenen nemen veel plek bij het inpakken van de koffer in beslag. En hoewel ik graag op mijn slippertjes loop, is het ook wel eens fijn om er netjes bij te lopen of goede schoenen te hebben voor lange wandelingen. Omdat de binnenkant van schoenen snel loze ruimte is in de koffer, vul ik deze altijd met sokken of andere kleine spulletjes.

Alleen de leukste dingen

Cliché, maar waar: neem op reis alleen je állerleukste spullen mee! Dat scheelt een hoop ruimte. Zelf ben ik soms ook nog wel eens geneigd al mijn leuke spulletjes van thuis in mijn koffer te stoppen, maar op de luchthaven heb ik daar alweer spijt van. Uiteindelijk gebruik ik er maar een fractie van. Keuzes maken, dus…

Goede nachtrust

Slaap je graag tijdens de vliegreis? Vergeet dan niet een nekkussen en een slaapmasker mee te nemen. Geluiddempende oordoppen kunnen het omgevingsgeluid van het vliegtuig aanzienlijk verminderen. Zo slaap je dieper dan de baby naast je… Om deze gadgets niet te vergeten, gebruik ik altijd mijn persoonlijke paklijst.

Fijne vakantie!

Nu je alles weet over het inpakken van de koffer…

Zin gekregen om op vakantie te gaan? Bekijk mijn adresjes!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Als je zo vaak op reis gaat als ik, is het inpakken van de koffer toch weer een grote puzzel. Wat ga ik meenemen is altijd weer de vraag. Je wil voordat je op vakantie gaat, geen paniek krijgen met een lange inpaklijst. Dankzij jarenlange ervaring heb ik de beste tips voor je verzameld. Hoe pak je nou zo efficiënt mogelijk je koffer in?

Rollen maar!

Je kent het vast: kom je aan op je bestemming, zijn al je leuke kleren gekreukt. Niet leuk natuurlijk. Mijn truc: rol je kleren op in plaats van het te vouwen, zo kreukt het niet. Leuke bijkomstigheid is dat je er ook nog eens veel ruimte mee bespaart!

Tien boeken, niet handig…

Papieren boeken zijn charmant. De geur van het papier, het idee een boek in handen te hebben…. Maar handig, tien boeken inpakken in de koffer? Nee. Het kan een flink gesjouw worden. Mijn overstap naar een e-reader is dan ook één van de beste keuzes in mijn leven geweest. Nu neem ik niet tien, maar soms wel dertig boeken mee op reis!

Handdoeken nodig?

Op veel van mijn plekjes is het niet nodig je eigen handdoeken mee te nemen. Toch vergeten veel mensen dat vooraf te checken. En dat is jammer, want het kan een hoop gewicht en ruimte in de koffer besparen. Kijk dus goed op mijn website of je die handdoeken wel echt nodig hebt!

Hangmat

Sokken in schoenen

Schoenen nemen veel plek bij het inpakken van de koffer in beslag. En hoewel ik graag op mijn slippertjes loop, is het ook wel eens fijn om er netjes bij te lopen of goede schoenen te hebben voor lange wandelingen. Omdat de binnenkant van schoenen snel loze ruimte is in de koffer, vul ik deze altijd met sokken of andere kleine spulletjes.

Alleen de leukste dingen

Cliché, maar waar: neem op reis alleen je állerleukste spullen mee! Dat scheelt een hoop ruimte. Zelf ben ik soms ook nog wel eens geneigd al mijn leuke spulletjes van thuis in mijn koffer te stoppen, maar op de luchthaven heb ik daar alweer spijt van. Uiteindelijk gebruik ik er maar een fractie van. Keuzes maken, dus…

Goede nachtrust

Slaap je graag tijdens de vliegreis? Vergeet dan niet een nekkussen en een slaapmasker mee te nemen. Geluiddempende oordoppen kunnen het omgevingsgeluid van het vliegtuig aanzienlijk verminderen. Zo slaap je dieper dan de baby naast je… Om deze gadgets niet te vergeten, gebruik ik altijd mijn persoonlijke paklijst.

Fijne vakantie!

Nu je alles weet over het inpakken van de koffer…

Zin gekregen om op vakantie te gaan? Bekijk mijn adresjes!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

15 juni, 2017|3 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

 1. Johan 08 maart, 2019 at 11:40 am - Reply

  Leuk artikel, dank je wel!!

 2. Riet De Kroo 29 april, 2019 at 10:49 am - Reply

  Ik ga accuut mn koffer ompakken en alles oprollen! Bedankt voor de tip!

  • Eliza 13 mei, 2019 at 10:56 am - Reply

   Hi Riet,
   Bedankt voor je reactie. Wat leuk om te lezen dat je de tips goed kunt gebruiken!
   Liefs, Eliza


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.