De zomer is nog maar net voorbij en ik kan terugblikken op zoveel mooie herinneringen! Ontmoetingen met locals, het proeven van bijzondere gerechten en het ontdekken van nieuwe bestemmingen. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat ik al met een hoofd vol ideeën en reisinspiratie bij de komende zomervakantie zit! Op zoek naar nieuwe reistrends, kleinschalige adresjes en leuke vakantietips die ik jou kan meegeven. Ik ben door deze top 10 favoriete vakantiebestemmingen voor 2020 geïnspireerd voor mijn volgende reis...

1. Alentejo

Een ontdekking waarvan ik niet kon wachten om hem aan mijn reislijstje van vakantiebestemmingen voor 2020 toe te voegen. In Portugal stuitte ik tijdens een van mijn doorreizen op de regio Alentejo en het heeft mijn hart gestolen. De stilte die hier hangt, is voor mij een reden om hier vaker terug te gaan komen.

Ga hier op vakantie zeker ’s avonds eens buiten op het terras zitten om de sterrenhemel te bewonderen. Ik kan je vertellen, je kunt niet stoppen met kijken! Als je het echt goed wilt doen, plan dan een avondje naar het stuwmeer Alqueva, dit plekje is door UNESCO erkend als een ‘Starlight Tourism Destination’. Een prachtige ervaring!

Alentejo Odeceixe

2. Mallorca

Dit Spaanse eiland wordt al het tweede Ibiza genoemd en niet zonder reden. Het is een veelzijdig eiland waar je iedere dag iets nieuws kunt ontdekken. En als je op de juiste plekken zoekt, kom je net als ik achter de ongerepte kant van dit eiland van de Balearen.

Mallorca is mijn favoriete bestemming voor een zonvakantie in de zomer. De hagelwitte stranden, prachtige blauwe zee, en idyllische baaien; ik kan mezelf hier urenlang verliezen. Maar ook aan pittoreske dorpjes en groene wandelgebieden geen gebrek.

Mallorca

3. Peloponnesos

Met een boeiende geschiedenis, uitgestrekte zandstranden en een prachtige, ruige natuur vraag ik me bijna af waarom je niet naar de Peloponnesos af wilt reizen. Ook onder de Grieken is het een van de favoriete vakantiebestemmingen voor 2020 en dat zegt veel. De oneindige kustlijn heeft hier ook zeker mee te maken.

De historische achtergrond van Sparta proef je hier nog rijkelijk en ik kan dan ook uren rondstruinen in de kleine dorpjes aan de kust of in de bergen.

Peloponnesos Valtessiniko

4. Toscane

Een landschap voor groene heuvels en weelderige wijngaarden, Toscane is een stukje Italië dat een speciaal plekje in mijn hart heeft veroverd. En hopelijk komend jaar ook in die van jou! Ik maak er graag een rondreis waarbij ik verschillende adresjes aan doe, zo kan ik op mijn gemak de hele regio ontdekken.

Het allerleukste hier is een boerderijvakantie bij een agruturismo, tenuta of masseria. Op deze manier kan je je pas echt onderdompelen in de Italiaanse manier van leven. De boeren produceren vaak zelf wijn, olijfolie of kaas, wat betekent dat je middenin een culinaire ervaring terecht komt. Mijn innerlijke Bourgondiër komt hier tot leven!

Chianti Italie

5. Kefalonia

Een Grieks eiland wat wellicht minder bekend is, maar zeker een plekje verdient als een van mijn favoriete vakantiebestemmingen voor 2020. Van de kleurrijke bergdorpjes, lieflijke havenplaatsjes en goudgele baaitjes op Kefalonia krijg ik nooit genoeg.

De flora is zeer gevarieerd op het eiland, waardoor je prachtige bloemen en planten tegenkomt die zeldzaam zijn. Dit maakt het een kleurrijk eiland waar je de hele dag omringd kunt zijn door de geuren van anemonen, madeliefjes, irissen en wilde orchideeën. Een paradijs voor de natuurliefhebber!

 

6. Costa Verde

Naast de beroemde port is dit stukje Noord-Portugal ook wel bekend om zijn groene natuur. Urenlang kan ik wandelen langs de fijne stranden, wilde rivieren, groene bergen en kleurrijke valleien. Maar ook een bezoekje aan de steden als Porto, Viana do Castelo en Braga kan niet ontbreken.

Na een dagje stad vind ik het heerlijk om me terug te trekken in de natuur. Mijn authentieke adresjes hier liggen dan ook vaak middenin het groen. Gegarandeerd ultieme ontspanning!

Costa Verde Douro

7. Kreta

Vergeet het beeld van het feesteiland en ontdek met mij de andere kant van dit Griekse eiland. De kant waar je nog boeren op muilezels tegenkomt en de prachtige uitzichten over spectaculaire kloven.

Ga in een pittoresk dorpje bij een taverne zitten en laat je verrassen door de lokale kazen en zelf geproduceerde olijfolie. Ik kan het je zeker aanraden om op Kreta ook mezzes te bestellen, dit staat gelijk aan een smaakexplosie van Griekse hapjes. Wedden dat het ook een van jouw favoriete vakantiebestemmingen voor 2020 wordt?

Kreta Gortys

8. La Palma

De groene parel van Spanje biedt een unieke flora en fauna. La Palma is een explosie aan kleuren met zijn groene natuur, zwarte lavastranden en diepblauwe zee. Strandliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met sprookjesachtige baaien die mooi afsteken tegen de beboste bergen.

Zelf sta ik iedere keer in het nationale park de la Caldera de Taburiente weer versteld van de erosiekrater, de grootste ter wereld. En ook hier, net als in Alentejo, kun je in de avond de mooiste sterren aan de hemel zien staan.

Palma de Mallorca

9. Sicilië

Het eiland met de drie punten laat je een andere kant van Italië zien, namelijk die van de Siciliaanse keuken. De vis staat op Sicilië centraal in de gerechten en deze authentieke keuken zit dan ook vol met unieke smaken en geuren. In combinatie met een Italiaans wijntje heb ik hier niet veel meer nodig om de vakantiesfeer te proeven.

Daarnaast vind je ook hier veel Romeinse invloeden met amfitheaters, tempels en steden. Maar vergeet ook zeker niet de vulkaan Etna een bezoekje te brengen.

Sicilie Taormina

10. Cyprus

Als je echt een groot museum wilt bezoeken, is Cyprus de bestemming waar je heen moet. Er zijn zoveel bijzondere plekjes met opgravingen en ruïnes. De stad Kato Paphos is hier een mooi voorbeeld van en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Als het gaat om natuur kun je mij vaak terugvinden bij en rondom het Troödosgebergte. Hier vind je nog meer historische dorpjes, maar de veelzijdige natuur is waar ik me in kan verliezen. Of het nu met de benenwagen is of op de fiets, ik raak hier altijd de tijd kwijt.

Cyprus Paphos

Nog meer vakantiebestemmingen voor 2020 ontdekken?

Ik ben nu al benieuwd wat de komende zomer mij gaat brengen… Hopelijk weer vele mooie herinneringen! Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn complete aanbod? Op mijn website vind je al mijn vakanties en bestemmingen voor 2020. Altijd uniek en ver weg van de massa.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

De zomer is nog maar net voorbij en ik kan terugblikken op zoveel mooie herinneringen! Ontmoetingen met locals, het proeven van bijzondere gerechten en het ontdekken van nieuwe bestemmingen. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat ik al met een hoofd vol ideeën en reisinspiratie bij de komende zomervakantie zit! Op zoek naar nieuwe reistrends, kleinschalige adresjes en leuke vakantietips die ik jou kan meegeven. Ik ben door deze top 10 favoriete vakantiebestemmingen voor 2020 geïnspireerd voor mijn volgende reis...

1. Alentejo

Een ontdekking waarvan ik niet kon wachten om hem aan mijn reislijstje van vakantiebestemmingen voor 2020 toe te voegen. In Portugal stuitte ik tijdens een van mijn doorreizen op de regio Alentejo en het heeft mijn hart gestolen. De stilte die hier hangt, is voor mij een reden om hier vaker terug te gaan komen.

Ga hier op vakantie zeker ’s avonds eens buiten op het terras zitten om de sterrenhemel te bewonderen. Ik kan je vertellen, je kunt niet stoppen met kijken! Als je het echt goed wilt doen, plan dan een avondje naar het stuwmeer Alqueva, dit plekje is door UNESCO erkend als een ‘Starlight Tourism Destination’. Een prachtige ervaring!

Alentejo Odeceixe

2. Mallorca

Dit Spaanse eiland wordt al het tweede Ibiza genoemd en niet zonder reden. Het is een veelzijdig eiland waar je iedere dag iets nieuws kunt ontdekken. En als je op de juiste plekken zoekt, kom je net als ik achter de ongerepte kant van dit eiland van de Balearen.

Mallorca is mijn favoriete bestemming voor een zonvakantie in de zomer. De hagelwitte stranden, prachtige blauwe zee, en idyllische baaien; ik kan mezelf hier urenlang verliezen. Maar ook aan pittoreske dorpjes en groene wandelgebieden geen gebrek.

Mallorca

3. Peloponnesos

Met een boeiende geschiedenis, uitgestrekte zandstranden en een prachtige, ruige natuur vraag ik me bijna af waarom je niet naar de Peloponnesos af wilt reizen. Ook onder de Grieken is het een van de favoriete vakantiebestemmingen voor 2020 en dat zegt veel. De oneindige kustlijn heeft hier ook zeker mee te maken.

De historische achtergrond van Sparta proef je hier nog rijkelijk en ik kan dan ook uren rondstruinen in de kleine dorpjes aan de kust of in de bergen.

Peloponnesos Valtessiniko

4. Toscane

Een landschap voor groene heuvels en weelderige wijngaarden, Toscane is een stukje Italië dat een speciaal plekje in mijn hart heeft veroverd. En hopelijk komend jaar ook in die van jou! Ik maak er graag een rondreis waarbij ik verschillende adresjes aan doe, zo kan ik op mijn gemak de hele regio ontdekken.

Het allerleukste hier is een boerderijvakantie bij een agruturismo, tenuta of masseria. Op deze manier kan je je pas echt onderdompelen in de Italiaanse manier van leven. De boeren produceren vaak zelf wijn, olijfolie of kaas, wat betekent dat je middenin een culinaire ervaring terecht komt. Mijn innerlijke Bourgondiër komt hier tot leven!

Chianti Italie

5. Kefalonia

Een Grieks eiland wat wellicht minder bekend is, maar zeker een plekje verdient als een van mijn favoriete vakantiebestemmingen voor 2020. Van de kleurrijke bergdorpjes, lieflijke havenplaatsjes en goudgele baaitjes op Kefalonia krijg ik nooit genoeg.

De flora is zeer gevarieerd op het eiland, waardoor je prachtige bloemen en planten tegenkomt die zeldzaam zijn. Dit maakt het een kleurrijk eiland waar je de hele dag omringd kunt zijn door de geuren van anemonen, madeliefjes, irissen en wilde orchideeën. Een paradijs voor de natuurliefhebber!

 

6. Costa Verde

Naast de beroemde port is dit stukje Noord-Portugal ook wel bekend om zijn groene natuur. Urenlang kan ik wandelen langs de fijne stranden, wilde rivieren, groene bergen en kleurrijke valleien. Maar ook een bezoekje aan de steden als Porto, Viana do Castelo en Braga kan niet ontbreken.

Na een dagje stad vind ik het heerlijk om me terug te trekken in de natuur. Mijn authentieke adresjes hier liggen dan ook vaak middenin het groen. Gegarandeerd ultieme ontspanning!

Costa Verde Douro

7. Kreta

Vergeet het beeld van het feesteiland en ontdek met mij de andere kant van dit Griekse eiland. De kant waar je nog boeren op muilezels tegenkomt en de prachtige uitzichten over spectaculaire kloven.

Ga in een pittoresk dorpje bij een taverne zitten en laat je verrassen door de lokale kazen en zelf geproduceerde olijfolie. Ik kan het je zeker aanraden om op Kreta ook mezzes te bestellen, dit staat gelijk aan een smaakexplosie van Griekse hapjes. Wedden dat het ook een van jouw favoriete vakantiebestemmingen voor 2020 wordt?

Kreta Gortys

8. La Palma

De groene parel van Spanje biedt een unieke flora en fauna. La Palma is een explosie aan kleuren met zijn groene natuur, zwarte lavastranden en diepblauwe zee. Strandliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met sprookjesachtige baaien die mooi afsteken tegen de beboste bergen.

Zelf sta ik iedere keer in het nationale park de la Caldera de Taburiente weer versteld van de erosiekrater, de grootste ter wereld. En ook hier, net als in Alentejo, kun je in de avond de mooiste sterren aan de hemel zien staan.

Palma de Mallorca

9. Sicilië

Het eiland met de drie punten laat je een andere kant van Italië zien, namelijk die van de Siciliaanse keuken. De vis staat op Sicilië centraal in de gerechten en deze authentieke keuken zit dan ook vol met unieke smaken en geuren. In combinatie met een Italiaans wijntje heb ik hier niet veel meer nodig om de vakantiesfeer te proeven.

Daarnaast vind je ook hier veel Romeinse invloeden met amfitheaters, tempels en steden. Maar vergeet ook zeker niet de vulkaan Etna een bezoekje te brengen.

Sicilie Taormina

10. Cyprus

Als je echt een groot museum wilt bezoeken, is Cyprus de bestemming waar je heen moet. Er zijn zoveel bijzondere plekjes met opgravingen en ruïnes. De stad Kato Paphos is hier een mooi voorbeeld van en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Als het gaat om natuur kun je mij vaak terugvinden bij en rondom het Troödosgebergte. Hier vind je nog meer historische dorpjes, maar de veelzijdige natuur is waar ik me in kan verliezen. Of het nu met de benenwagen is of op de fiets, ik raak hier altijd de tijd kwijt.

Cyprus Paphos

Nog meer vakantiebestemmingen voor 2020 ontdekken?

Ik ben nu al benieuwd wat de komende zomer mij gaat brengen… Hopelijk weer vele mooie herinneringen! Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn complete aanbod? Op mijn website vind je al mijn vakanties en bestemmingen voor 2020. Altijd uniek en ver weg van de massa.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

26 december, 2019|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.