Poeh, eindelijk is het zover! Herken je dat? Dat je op je werk zit en alleen maar aan je eerstvolgende reis denkt. Je hebt een drukke tijd gehad op je werk en je bent wel toe aan een ontspannen vakantie, het liefst weg van de massa. Als je dan vervolgens bij een uniek adresje zit, is het werk loslaten alsnog moeilijk! Ik geef je mijn tips die ervoor kunnen zorgen dat je volledig je werk kunt vergeten tijdens de vakantie.

1. Ontspannen in de spa

Als ik dan eenmaal op vakantie ben, dan komen er continu gedachten over werk langs. Het liefst wil ik volledig mijn werk loslaten en er zelfs niet eens aandenken. Hier heb ik een goede oplossing voor gevonden. Ik heb een aantal heerlijke spa hotels waar je je heerlijk kunt laten verwennen. Door een bezoekje aan de wellness te brengen, kom ik volledig tot rust en hoef ik even helemaal nergens aan te denken.

2. Zen worden door yoga

Op vakantie wil je het liefst compleet ontspannen. Hiervoor is het belangrijk dat je zowel je lichaam als je geest in balans krijgt. Om mijn lichaam en geest op peil te krijgen, besteed ik het liefst een paar uur per dag op een matje met allerlei yoga oefeningen. Om iedere ochtend dag op te staan en yoga in de buitenlucht uit te oefenen, begin je dag volledig zen. Bij mijn adresjez Quinta Do Pé Descalço en Alamos Retreat volg ik graag yogalessen door de eigenaresse Patricia. Alleen al door de prachtige tuin waar de yogalessen worden gegeven, word je ontspannen. Je bent omgeven door citroenbomen, hortensia’s, bougainvilles en serene stilte. Heerlijk rustgevend…

Yoga vakantie

3. Verdwalen in een goed boek

Als ik op vakantie ga, dan is één van mijn essentials een goed boek. Of wat zeg ik? Ik neem zelfs minimaal vijf boeken mee! Als ik eenmaal een goed boek lees, dan verdwaal ik er zo een hele middag in. Het blijkt dat door lezen je stressniveau maar liefst voor 68% daalt. Ben je niet zo’n lezer zoals ik? Dat is niet erg, want het is ook al goed om slechts zes minuten per dag te lezen.

4. Wandelen is zeker waardevol

Er is mij wel eens verteld dat als je wandelt of beweegt er meer zuurstof naar je hoofd gaat, waardoor je hersenen nieuwe verbindingen maken. Wandelen maakt je dan ook creatiever en hoopvoller. Tijdens een wandeling worden je zintuigen vertraagt, hierdoor neem je alles in je omgeving veel beter op. Ik vind het heerlijk bij mijn verblijfje een wandeling te maken om de omgeving te ontdekken. Dit doe ik niet alleen om de omgeving te bewonderen, maar ook om mijn hoofd leeg te maken.

Je voelt veel meer de wind, de warmte van de zon, je ruikt de bloesem, je ziet meer dan anders. Het hoeft maar een half uurtje te zijn. Maar dit half uurtje is wel zeker waardevol, want je hart en longen worden er sterker van, maar ook je geheugen wordt beter. Voor een indrukwekkende wandeling kun je gaan wandelen door het Troödosgebergte op Cyprus of loop een mooie wandeling door Corfu.

5. Ga leven als een local

Naast dat ik me volledig wil ontspannen op vakantie, hoop ik ook altijd nieuwe dingen te leren, nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe activiteiten te doen. Maar het liefst wel in alle rust. Daarom probeer ik altijd het motto aan te nemen ‘do like the locals do’. Zo kun je natuurlijk altijd kletsen met de eigenaren van mijn adresjes om zo tips te krijgen voor de verborgen plekjes.

Ook hebben sommige huisjes een eigen restaurant waar ze zelfs een kookcursus geven. Dan kun je je eigen gerecht maken met de lokale producten. Dan voelt het toch net alsof je er woont? En bij een heerlijk gerecht hoort natuurlijk ook een goed glas wijn. Veel van mijn adresjes hebben eigen wijngaarden, waar ze eigen wijn produceren. Ik vind het altijd heel bijzonder om te zien hoe wijn daadwerkelijk wordt geproduceerd. Proost op het lokale leven!

Locals

6. Gun jezelf de digitale detox

Durf jij het aan om even helemaal geen mobiel of laptop te gebruiken? Werk loslaten wordt een stuk makkelijker door geheel offline te gaan. Zet je mobiel en laptop uit voor twee of drie dagen. Het is niet alleen mentaal gezond om de digitale detox te ondergaan, maar het is ook nog eens fysiek goed voor je. Je brengt je concentratie en energie weer terug op een gezond niveau. Weet je wat ik stiekem heel fijn hieraan vind? Je vakantie lijkt hierdoor namelijk veel langer te duren.

7. Schrijf je gedachten op

Lukt het op de derde dag van je vakantie nog steeds niet om tot rust te komen? Je blijft maar malen over je collega’s, de deadlines en de grote projecten. Niets ervan! Op je vakantie mag je dit allemaal loslaten. Mijn gouden tip is om al mijn zorgen en gedachten op te schrijven in een boekje. Ik heb dan ook graag elke dag een klein notitieboekje mee, zodat ik zodra er een werkgedachte naar boven komt, ik deze gedachte direct van me af kan schrijven. Je zal merken dat je hoofd hierdoor veel rustiger wordt.

Kun jij nu werk loslaten op vakantie?

Als je eenmaal op vakantie gaat, wil je daadwerkelijk ook volop kunnen genieten van je vakantie en je niet alsnog druk maken om je werk. Ik hoop dat mijn tips ervoor zullen zorgen dat je meer ontspannen je vakantie kunt vieren.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Poeh, eindelijk is het zover! Herken je dat? Dat je op je werk zit en alleen maar aan je eerstvolgende reis denkt. Je hebt een drukke tijd gehad op je werk en je bent wel toe aan een ontspannen vakantie, het liefst weg van de massa. Als je dan vervolgens bij een uniek adresje zit, is het werk loslaten alsnog moeilijk! Ik geef je mijn tips die ervoor kunnen zorgen dat je volledig je werk kunt vergeten tijdens de vakantie.

1. Ontspannen in de spa

Als ik dan eenmaal op vakantie ben, dan komen er continu gedachten over werk langs. Het liefst wil ik volledig mijn werk loslaten en er zelfs niet eens aandenken. Hier heb ik een goede oplossing voor gevonden. Ik heb een aantal heerlijke spa hotels waar je je heerlijk kunt laten verwennen. Door een bezoekje aan de wellness te brengen, kom ik volledig tot rust en hoef ik even helemaal nergens aan te denken.

2. Zen worden door yoga

Op vakantie wil je het liefst compleet ontspannen. Hiervoor is het belangrijk dat je zowel je lichaam als je geest in balans krijgt. Om mijn lichaam en geest op peil te krijgen, besteed ik het liefst een paar uur per dag op een matje met allerlei yoga oefeningen. Om iedere ochtend dag op te staan en yoga in de buitenlucht uit te oefenen, begin je dag volledig zen. Bij mijn adresjez Quinta Do Pé Descalço en Alamos Retreat volg ik graag yogalessen door de eigenaresse Patricia. Alleen al door de prachtige tuin waar de yogalessen worden gegeven, word je ontspannen. Je bent omgeven door citroenbomen, hortensia’s, bougainvilles en serene stilte. Heerlijk rustgevend…

Yoga vakantie

3. Verdwalen in een goed boek

Als ik op vakantie ga, dan is één van mijn essentials een goed boek. Of wat zeg ik? Ik neem zelfs minimaal vijf boeken mee! Als ik eenmaal een goed boek lees, dan verdwaal ik er zo een hele middag in. Het blijkt dat door lezen je stressniveau maar liefst voor 68% daalt. Ben je niet zo’n lezer zoals ik? Dat is niet erg, want het is ook al goed om slechts zes minuten per dag te lezen.

4. Wandelen is zeker waardevol

Er is mij wel eens verteld dat als je wandelt of beweegt er meer zuurstof naar je hoofd gaat, waardoor je hersenen nieuwe verbindingen maken. Wandelen maakt je dan ook creatiever en hoopvoller. Tijdens een wandeling worden je zintuigen vertraagt, hierdoor neem je alles in je omgeving veel beter op. Ik vind het heerlijk bij mijn verblijfje een wandeling te maken om de omgeving te ontdekken. Dit doe ik niet alleen om de omgeving te bewonderen, maar ook om mijn hoofd leeg te maken.

Je voelt veel meer de wind, de warmte van de zon, je ruikt de bloesem, je ziet meer dan anders. Het hoeft maar een half uurtje te zijn. Maar dit half uurtje is wel zeker waardevol, want je hart en longen worden er sterker van, maar ook je geheugen wordt beter. Voor een indrukwekkende wandeling kun je gaan wandelen door het Troödosgebergte op Cyprus of loop een mooie wandeling door Corfu.

5. Ga leven als een local

Naast dat ik me volledig wil ontspannen op vakantie, hoop ik ook altijd nieuwe dingen te leren, nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe activiteiten te doen. Maar het liefst wel in alle rust. Daarom probeer ik altijd het motto aan te nemen ‘do like the locals do’. Zo kun je natuurlijk altijd kletsen met de eigenaren van mijn adresjes om zo tips te krijgen voor de verborgen plekjes.

Ook hebben sommige huisjes een eigen restaurant waar ze zelfs een kookcursus geven. Dan kun je je eigen gerecht maken met de lokale producten. Dan voelt het toch net alsof je er woont? En bij een heerlijk gerecht hoort natuurlijk ook een goed glas wijn. Veel van mijn adresjes hebben eigen wijngaarden, waar ze eigen wijn produceren. Ik vind het altijd heel bijzonder om te zien hoe wijn daadwerkelijk wordt geproduceerd. Proost op het lokale leven!

Locals

6. Gun jezelf de digitale detox

Durf jij het aan om even helemaal geen mobiel of laptop te gebruiken? Werk loslaten wordt een stuk makkelijker door geheel offline te gaan. Zet je mobiel en laptop uit voor twee of drie dagen. Het is niet alleen mentaal gezond om de digitale detox te ondergaan, maar het is ook nog eens fysiek goed voor je. Je brengt je concentratie en energie weer terug op een gezond niveau. Weet je wat ik stiekem heel fijn hieraan vind? Je vakantie lijkt hierdoor namelijk veel langer te duren.

7. Schrijf je gedachten op

Lukt het op de derde dag van je vakantie nog steeds niet om tot rust te komen? Je blijft maar malen over je collega’s, de deadlines en de grote projecten. Niets ervan! Op je vakantie mag je dit allemaal loslaten. Mijn gouden tip is om al mijn zorgen en gedachten op te schrijven in een boekje. Ik heb dan ook graag elke dag een klein notitieboekje mee, zodat ik zodra er een werkgedachte naar boven komt, ik deze gedachte direct van me af kan schrijven. Je zal merken dat je hoofd hierdoor veel rustiger wordt.

Kun jij nu werk loslaten op vakantie?

Als je eenmaal op vakantie gaat, wil je daadwerkelijk ook volop kunnen genieten van je vakantie en je niet alsnog druk maken om je werk. Ik hoop dat mijn tips ervoor zullen zorgen dat je meer ontspannen je vakantie kunt vieren.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

17 december, 2019|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.