Ciao, Zuid-Italië! Ciao, Puglia! Eén van mijn favoriete streken in Italië is het Zuid-Italiaanse Puglia. Met zijn witte trullo-huisjes, met zijn prachtige witte dorpjes, met zijn vriendelijke inwoners en niet te vergeten: met zijn schitterende strandjes… Inmiddels bracht ik al heel wat bezoeken aan Puglia en wil ik graag mijn favoriete strandjes met je delen!

Baia dei Turchi

Bij het kustplaatsje Otranto ligt een pareltje van een strand: Baia dei Turchi. Mijn Italiaanse vriend Stefano brengt me er op een rustige woensdagochtend in mei naartoe. “Wacht maar totdat we er zijn”, roept hij enthousiast vanachter het stuur. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en mijn nieuwsgierigheid wordt gewekt. Een klein half uur later aanschouw ik precies wat hij me beloofde: helderblauw water, witte rotsen. Een pracht van een strandje in Puglia!

Puglia Baia dei Turchi

Cala Matana

Het leuke aan het ontdekken van mooie plekjes op reis, vind ik dat elk plekje zo zijn eigen charme heeft. Ook de stranden die ik ontdekte in de landen waar ik kwam, waren telkens weer verschillend. In Puglia word ik verrast door het strandje van Cala Matana. Een lieflijk klein strandje gelegen tussen een paar ruige rotsen. De ultieme plek om te snorkelen, belooft Stefano me. Die middag ben ik nauwelijks uit het water te slaan. Ik zie hier zoveel prachtige vissen. Onvergetelijk!

Puglia Cala Matana

Torre Guaceto

De volgende dag belooft Stefano me opnieuw een onvergetelijke dag. In de ochtend brengen we een bezoek aan de stad Brindisi, waar we door de gezellige, kleurrijke straatjes slenteren. Na een smakelijke lunch van verse vis, komt Stefano met een andere wending voor deze dag. “Amper twintig minuten rijden van Brindisi ligt een prachtig strand”, weet hij me te verzekeren. Hij doelt op Torre Guaceto, dicht bij de stad, maar toch in een natuurreservaat. Opnieuw heeft Stefano gelijk. Ik kijk verwonderd om me heen. Wat een heerlijke stille plek, wat een prachtig strand, wat een mooie duinen…

Puglia Torre Guaceto

Cala Susca

Als ik Stefano vertel dat ik dól ben op rustige plekken, neemt hij me mee naar Cala Susca. Een verlaten strandje, onontdekt bij het grote publiek. Voorzieningen zijn er dan ook niet, maar dat vind ik voor deze keer niet erg. Ik geniet juist van de stilte die hier heerst. Van het geluid van vogels. Van de ruisende zee. En van mijn gezelschap: we spelen spelletjes, lezen een boek, vertellen elkaar grappige anekdotes over onze vakanties… Cala Susca is er de ideale plek voor!

Puglia Cala Susca

Ken jij nog rustige stranden in Puglia?

Laat al jouw tips achter in de comments. Kan je niet wachten deze mooie streek te bezoeken? Bekijk dan mijn adresjes in Puglia.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Ciao, Zuid-Italië! Ciao, Puglia! Eén van mijn favoriete streken in Italië is het Zuid-Italiaanse Puglia. Met zijn witte trullo-huisjes, met zijn prachtige witte dorpjes, met zijn vriendelijke inwoners en niet te vergeten: met zijn schitterende strandjes… Inmiddels bracht ik al heel wat bezoeken aan Puglia en wil ik graag mijn favoriete strandjes met je delen!

Baia dei Turchi

Bij het kustplaatsje Otranto ligt een pareltje van een strand: Baia dei Turchi. Mijn Italiaanse vriend Stefano brengt me er op een rustige woensdagochtend in mei naartoe. “Wacht maar totdat we er zijn”, roept hij enthousiast vanachter het stuur. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en mijn nieuwsgierigheid wordt gewekt. Een klein half uur later aanschouw ik precies wat hij me beloofde: helderblauw water, witte rotsen. Een pracht van een strandje in Puglia!

Puglia Baia dei Turchi

Cala Matana

Het leuke aan het ontdekken van mooie plekjes op reis, vind ik dat elk plekje zo zijn eigen charme heeft. Ook de stranden die ik ontdekte in de landen waar ik kwam, waren telkens weer verschillend. In Puglia word ik verrast door het strandje van Cala Matana. Een lieflijk klein strandje gelegen tussen een paar ruige rotsen. De ultieme plek om te snorkelen, belooft Stefano me. Die middag ben ik nauwelijks uit het water te slaan. Ik zie hier zoveel prachtige vissen. Onvergetelijk!

Puglia Cala Matana

Torre Guaceto

De volgende dag belooft Stefano me opnieuw een onvergetelijke dag. In de ochtend brengen we een bezoek aan de stad Brindisi, waar we door de gezellige, kleurrijke straatjes slenteren. Na een smakelijke lunch van verse vis, komt Stefano met een andere wending voor deze dag. “Amper twintig minuten rijden van Brindisi ligt een prachtig strand”, weet hij me te verzekeren. Hij doelt op Torre Guaceto, dicht bij de stad, maar toch in een natuurreservaat. Opnieuw heeft Stefano gelijk. Ik kijk verwonderd om me heen. Wat een heerlijke stille plek, wat een prachtig strand, wat een mooie duinen…

Puglia Torre Guaceto

Cala Susca

Als ik Stefano vertel dat ik dól ben op rustige plekken, neemt hij me mee naar Cala Susca. Een verlaten strandje, onontdekt bij het grote publiek. Voorzieningen zijn er dan ook niet, maar dat vind ik voor deze keer niet erg. Ik geniet juist van de stilte die hier heerst. Van het geluid van vogels. Van de ruisende zee. En van mijn gezelschap: we spelen spelletjes, lezen een boek, vertellen elkaar grappige anekdotes over onze vakanties… Cala Susca is er de ideale plek voor!

Puglia Cala Susca

Ken jij nog rustige stranden in Puglia?

Laat al jouw tips achter in de comments. Kan je niet wachten deze mooie streek te bezoeken? Bekijk dan mijn adresjes in Puglia.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

03 november, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.