Witte trullohuisjes overal… Puglia heeft mijn hart veroverd! Deze Zuid-Italiaanse regio is een bijzondere. Net als in de rest van Italië is de Italiaanse keuken hier fantastisch en zijn de mensen ontzettend vriendelijk. Toch is Puglia anders dan de rest. De landschappen hebben allemaal zo hun eigen karakter, en die witte huisjes maken het af…

Slenter door het witte stadje Ostuni

Toen ik hoorde dat er een wit stadje in Puglia ligt, wist ik meteen: daar moet ik naartoe. En nu is het dan eindelijk zover: buongiorno Ostuni! Eenmaal in dit lieflijke stadje kan ik niet anders dan verwonderd om me heen kijken. In het historische centrum van Ostuni vormen de kleuren wit en bruin een bijzondere combinatie. Op het Piazza della Libertà strijk ik neer voor een goede cappuccino. Wat ben ik blij dat ik deze Italiaanse regio heb ontdekt!

Ostuni Puglia

Bezoek trulli-stad Alberobello

Wit, witter, witst… Aangekomen in Alberobello weet ik niet wat ik zie. Zoveel trulli bij elkaar! Alberobello wordt niet zonder reden de trulli-hoofdstad genoemd. Hier vind je maar liefst 1.500 trulli bij elkaar. Nu ik het met eigen ogen zie, begrijp ik helemaal waarom het een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst heeft bemachtigd…

Alberobello trulli Puglia

Lecce: de stad van barok

Altijd als ik op vakantie ga, vind ik het heerlijk om mezelf een moment lang onder te dompelen in de historie van een plek. Lecce is daarvoor de uitgelezen locatie in de Zuid-Italiaanse regio Puglia! Deze stad wordt ook wel het Florence van de Barok genoemd, vertelde de eigenaar van mijn logeerplekje me vanmorgen. Eenmaal aangekomen begrijp ik de bijnaam helemaal: in het oude stadscentrum van Lecce loop ik langs talloze oude kerken. Als ineens het bijzondere verstilde plein Piazza del Duomo opdoemt, weet ik zeker: Lecce is magisch mooi!

Lecce Puglia

Locorotondo op de heuvels

Knusse dorpjes in Italië: ik ben er dol op! Het is dan ook niet helemaal vreemd dat ik me in het witte dorpje Locorotondo in Puglia zo thuis voel. Vol verwondering loop ik door het historische centrum van Locorotondo, dat enkel te voet bereikbaar is. De ligging van Locorotondo maakt dit dorp helemaal tot een bijzondere: het is gebouwd op een berg, met aan één kant tal van terrasjes die voor een machtig mooi uitzicht zorgen!

Locorotondo Puglia

De rotsen van Vieste

De regio Puglia is bijzonder in vele opzichten. Net als ik denk dat ik met die witte dorpjes al het moois gehad heb, beland ik in Vieste. Dit dorpje ligt op een wit schiereiland gevormd door ruige kliffen. In het oude stadje verdwaal ik in de smalle, oude straatjes van Vieste. Op een terrasje aan een van de stranden van Vieste bestel ik een verse pizza en geniet van het mooie uitzicht dat ik hier heb. Als ik nog twijfelde over de schoonheid van Puglia, is dat na deze vakantie voorbij. Wat is deze streek schitterend!

Naast al deze bijzondere dorpjes heb ik ook unieke adresjes in Puglia mogen ontdekken. Waar ga jij overnachten?

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Witte trullohuisjes overal… Puglia heeft mijn hart veroverd! Deze Zuid-Italiaanse regio is een bijzondere. Net als in de rest van Italië is de Italiaanse keuken hier fantastisch en zijn de mensen ontzettend vriendelijk. Toch is Puglia anders dan de rest. De landschappen hebben allemaal zo hun eigen karakter, en die witte huisjes maken het af…

Slenter door het witte stadje Ostuni

Toen ik hoorde dat er een wit stadje in Puglia ligt, wist ik meteen: daar moet ik naartoe. En nu is het dan eindelijk zover: buongiorno Ostuni! Eenmaal in dit lieflijke stadje kan ik niet anders dan verwonderd om me heen kijken. In het historische centrum van Ostuni vormen de kleuren wit en bruin een bijzondere combinatie. Op het Piazza della Libertà strijk ik neer voor een goede cappuccino. Wat ben ik blij dat ik deze Italiaanse regio heb ontdekt!

Ostuni Puglia

Bezoek trulli-stad Alberobello

Wit, witter, witst… Aangekomen in Alberobello weet ik niet wat ik zie. Zoveel trulli bij elkaar! Alberobello wordt niet zonder reden de trulli-hoofdstad genoemd. Hier vind je maar liefst 1.500 trulli bij elkaar. Nu ik het met eigen ogen zie, begrijp ik helemaal waarom het een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst heeft bemachtigd…

Alberobello trulli Puglia

Lecce: de stad van barok

Altijd als ik op vakantie ga, vind ik het heerlijk om mezelf een moment lang onder te dompelen in de historie van een plek. Lecce is daarvoor de uitgelezen locatie in de Zuid-Italiaanse regio Puglia! Deze stad wordt ook wel het Florence van de Barok genoemd, vertelde de eigenaar van mijn logeerplekje me vanmorgen. Eenmaal aangekomen begrijp ik de bijnaam helemaal: in het oude stadscentrum van Lecce loop ik langs talloze oude kerken. Als ineens het bijzondere verstilde plein Piazza del Duomo opdoemt, weet ik zeker: Lecce is magisch mooi!

Lecce Puglia

Locorotondo op de heuvels

Knusse dorpjes in Italië: ik ben er dol op! Het is dan ook niet helemaal vreemd dat ik me in het witte dorpje Locorotondo in Puglia zo thuis voel. Vol verwondering loop ik door het historische centrum van Locorotondo, dat enkel te voet bereikbaar is. De ligging van Locorotondo maakt dit dorp helemaal tot een bijzondere: het is gebouwd op een berg, met aan één kant tal van terrasjes die voor een machtig mooi uitzicht zorgen!

Locorotondo Puglia

De rotsen van Vieste

De regio Puglia is bijzonder in vele opzichten. Net als ik denk dat ik met die witte dorpjes al het moois gehad heb, beland ik in Vieste. Dit dorpje ligt op een wit schiereiland gevormd door ruige kliffen. In het oude stadje verdwaal ik in de smalle, oude straatjes van Vieste. Op een terrasje aan een van de stranden van Vieste bestel ik een verse pizza en geniet van het mooie uitzicht dat ik hier heb. Als ik nog twijfelde over de schoonheid van Puglia, is dat na deze vakantie voorbij. Wat is deze streek schitterend!

Naast al deze bijzondere dorpjes heb ik ook unieke adresjes in Puglia mogen ontdekken. Waar ga jij overnachten?

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

30 september, 2020|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Sven 08 september, 2021 at 10:09 am - Reply

    Puglia is zeer onderschat als vakantiebestemming binnen Italië. Kan niet wachten om er weer op vakantie te gaan volgende zomer.