Tijdens mijn vakantie op Gozo in Malta lokt de geur van een heerlijk gerecht me aan tafel. Ik heb geen idee wat het is, maar het moet wel lekker zijn. “Je ruikt de pastizzi al fresco. Ons traditionele gerecht van bladerdeeg en ricotta,” beantwoordt de kok mijn vragende blik. Het kan geen kwaad om goed te eten, want ik heb een stevige wandeling door Victoria voor de boeg.

Nadat ik mijn buikje heb rond gegeten, ik kon het niet laten om ook nog een cappuccino met cheesecake te bestellen, slenter ik naar de citadel. De toren steekt hoog boven het dorp uit en zie je al van verre liggen. Als ik de poort van de citadel door wandel, kom ik op een plein waar de trap naar de gevel van de basiliek mijn aandacht trekt. De gevel is prachtig versierd. De citadel lijkt wel een stadje in een stad. Trappen, steegjes, huizen en natuurlijk de machtige stadsmuren.

Ik klim naar boven voor een prachtig uitzicht. Victoria is misschien klein, maar wel mooi. Ik blijf in ieder geval nog even.

Tijdens mijn vakantie op Gozo in Malta lokt de geur van een heerlijk gerecht me aan tafel. Ik heb geen idee wat het is, maar het moet wel lekker zijn. “Je ruikt de pastizzi al fresco. Ons traditionele gerecht van bladerdeeg en ricotta,” beantwoordt de kok mijn vragende blik. Het kan geen kwaad om goed te eten, want ik heb een stevige wandeling door Victoria voor de boeg.

Nadat ik mijn buikje heb rond gegeten, ik kon het niet laten om ook nog een cappuccino met cheesecake te bestellen, slenter ik naar de citadel. De toren steekt hoog boven het dorp uit en zie je al van verre liggen. Als ik de poort van de citadel door wandel, kom ik op een plein waar de trap naar de gevel van de basiliek mijn aandacht trekt. De gevel is prachtig versierd. De citadel lijkt wel een stadje in een stad. Trappen, steegjes, huizen en natuurlijk de machtige stadsmuren.

Ik klim naar boven voor een prachtig uitzicht. Victoria is misschien klein, maar wel mooi. Ik blijf in ieder geval nog even.

22 januari, 2016|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter