Eindeloos veel kleuren, verse groenten, geuren die elkaar tegenspreken of juist aanvullen… Lokale markten: ik ben er dol op! Ook de marktjes op Malta kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Bij een aantal heb ik een bezoekje gebracht en die deel ik natuurlijk graag met je.

Vismarkt in Marsaxlokk

Al vroeg in de ochtend slenter ik door de straten van Marsaxlokk, dat bekend staat als traditioneel vissersdorp op Malta. Algauw dringt de geur van verse vis mijn neus binnen. De vele kraampjes om me heen zijn gevuld met allerlei vangsten uit de zee. Van grote roggen tot kleine visjes, ik kom ogen tekort. Even verderop verandert het aanbod van deze markt langzaam, kleding en Maltese souvenirs komen tevoorschijn. Net als kanten kleden, die hier prachtig zijn. Een genot voor elke marktliefhebber! Tijdens mijn ronde over de markt kijk ik zo nu en dan even langs de kraampjes. Daartussen zie ik mooie, gekleurde bootjes in de haven van Marsaxlokk dobberen.

Waar? De boulevard van Marsaxlokk 
Wanneer
? Elke zondag van de week

Malta Markt Marsaxlokk

Il-Monti in Valletta

Een andere markt op de zondag vind ik in de stad Valletta, de hoofdstad van Malta. ‘Il-Monti’ betekent markt. In de kraampjes zie ik vele lokale producten van Malta. In één van de kraampjes liggen vierkante broodjes. ‘Imqaret’ staat er op het bordje dat ervoor hangt. “Wat is dit?” vraag ik de verkoper nieuwsgierig. “Dat is nou onze Maltese specialiteit! Het zijn broodjes gevuld met dadels. Hier, probeer maar.” Trots laat hij me er één proeven. En hij heeft gelijk: dit smaakt heerlijk. Ik reken er een paar af en loop verder. In een ander kraampjes zie ik pastizzi en leer ik dat dit bladerdeeghapjes met ricotta zijn. Ook een Maltese specialiteit. En zo gaat dit marktbezoek nog even door…

Waar? Centrum van Valletta  
Wanneer
? Elke ochtend

Malta markt Valetta

Vittoriosa

Op dinsdagmiddag wandel ik de markt van Vittoriosa op. Het is er redelijk druk, maar van toeristen is niet zozeer sprake. Het zijn de Maltezers zelf die massaal op deze markt afkomen. Leuk! Mijn ogen speuren de kraampjes af. Schoenen, handtassen, groente… De markt gaat maar door. Voor me staat een grote, kale man. “Frawli! Frawli!” roept hij alsmaar. Aan de producten voor hem te zien, is dat het Maltese woord voor aardbeien. Glimlachend loop ik deze lokale markt af, om later met een kop koffie op een terrasje te belanden in deze gezellige stad.

Waar? Centrum Vittoriosa 
Wanneer
? Elke dinsdag van de week tot 13.00 uur

Vittoriosa

Ta’Quli Farmers Market

Op zaterdagochtend kwam ik langs de Ta’Qali Farmers Market waar een gezellige sfeer hing. Meer dan 30 verschillende kraampjes met o.a. Maltese honing, vers brood, vlees en bloemen. Ik raak aan de praat met een man die Maltese honing verkoopt, hij laat mij een beetje proeven. Wauw, wat is dit lekker! Ik besluit een potje te kopen. Ik snuffel overal een beetje rond en beland bij een kraampje waar ik een kopje koffie neem en een lekker broodje. Ik zak een beetje achteruit en geniet van alle mensen om mij heen, wat is het soms toch leuk om even mensen te kijken.

Waar? Triq San Gakbu Malta  
Wanneer
? Elke dinsdag middag en zaterdag van 07:00-17:00 uur

Malta markt

Benieuwd naar meer leuke dingen in Malta?

Bekijk eens mijn adresjes op Malta.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Eindeloos veel kleuren, verse groenten, geuren die elkaar tegenspreken of juist aanvullen… Lokale markten: ik ben er dol op! Ook de marktjes op Malta kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Bij een aantal heb ik een bezoekje gebracht en die deel ik natuurlijk graag met je.

Vismarkt in Marsaxlokk

Al vroeg in de ochtend slenter ik door de straten van Marsaxlokk, dat bekend staat als traditioneel vissersdorp op Malta. Algauw dringt de geur van verse vis mijn neus binnen. De vele kraampjes om me heen zijn gevuld met allerlei vangsten uit de zee. Van grote roggen tot kleine visjes, ik kom ogen tekort. Even verderop verandert het aanbod van deze markt langzaam, kleding en Maltese souvenirs komen tevoorschijn. Net als kanten kleden, die hier prachtig zijn. Een genot voor elke marktliefhebber! Tijdens mijn ronde over de markt kijk ik zo nu en dan even langs de kraampjes. Daartussen zie ik mooie, gekleurde bootjes in de haven van Marsaxlokk dobberen.

Waar? De boulevard van Marsaxlokk 
Wanneer
? Elke zondag van de week

Malta Markt Marsaxlokk

Il-Monti in Valletta

Een andere markt op de zondag vind ik in de stad Valletta, de hoofdstad van Malta. ‘Il-Monti’ betekent markt. In de kraampjes zie ik vele lokale producten van Malta. In één van de kraampjes liggen vierkante broodjes. ‘Imqaret’ staat er op het bordje dat ervoor hangt. “Wat is dit?” vraag ik de verkoper nieuwsgierig. “Dat is nou onze Maltese specialiteit! Het zijn broodjes gevuld met dadels. Hier, probeer maar.” Trots laat hij me er één proeven. En hij heeft gelijk: dit smaakt heerlijk. Ik reken er een paar af en loop verder. In een ander kraampjes zie ik pastizzi en leer ik dat dit bladerdeeghapjes met ricotta zijn. Ook een Maltese specialiteit. En zo gaat dit marktbezoek nog even door…

Waar? Centrum van Valletta  
Wanneer
? Elke ochtend

Malta markt Valetta

Vittoriosa

Op dinsdagmiddag wandel ik de markt van Vittoriosa op. Het is er redelijk druk, maar van toeristen is niet zozeer sprake. Het zijn de Maltezers zelf die massaal op deze markt afkomen. Leuk! Mijn ogen speuren de kraampjes af. Schoenen, handtassen, groente… De markt gaat maar door. Voor me staat een grote, kale man. “Frawli! Frawli!” roept hij alsmaar. Aan de producten voor hem te zien, is dat het Maltese woord voor aardbeien. Glimlachend loop ik deze lokale markt af, om later met een kop koffie op een terrasje te belanden in deze gezellige stad.

Waar? Centrum Vittoriosa 
Wanneer
? Elke dinsdag van de week tot 13.00 uur

Vittoriosa

Ta’Quli Farmers Market

Op zaterdagochtend kwam ik langs de Ta’Qali Farmers Market waar een gezellige sfeer hing. Meer dan 30 verschillende kraampjes met o.a. Maltese honing, vers brood, vlees en bloemen. Ik raak aan de praat met een man die Maltese honing verkoopt, hij laat mij een beetje proeven. Wauw, wat is dit lekker! Ik besluit een potje te kopen. Ik snuffel overal een beetje rond en beland bij een kraampje waar ik een kopje koffie neem en een lekker broodje. Ik zak een beetje achteruit en geniet van alle mensen om mij heen, wat is het soms toch leuk om even mensen te kijken.

Waar? Triq San Gakbu Malta  
Wanneer
? Elke dinsdag middag en zaterdag van 07:00-17:00 uur

Malta markt

Benieuwd naar meer leuke dingen in Malta?

Bekijk eens mijn adresjes op Malta.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

01 juni, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.