Het mag dan wel één van de kleinste eilanden ter wereld zijn, maar een vakantie naar Malta stond bovenaan mijn lijstje om te bezoeken. Inmiddels heb ik hier vele fijne vakantieadresjes die ik jaarlijks bezoek. Tijdens al deze verblijven heb ik de kans gekregen om het eiland te ontdekken. Eerder ontdekte ik al vele blauwe wateren, maar in de warme zomer met heerlijke temperaturen strijk ik ook graag op een strandje neer. Ik deel met jou de mooiste stranden van Malta die ik heb gevonden!

1. Het goud-rode strand bij Ramla bay

Heb je ooit een goud-rood strand gezien? Laatst liep ik naar het dorpje Xaghra dat zich boven op een heuvel bevindt. Plots zag ik een prachtige baai naast de heuvel en besloot ik om door te lopen naar deze Ramla baai. Een leuk feitje is dat de naam van de baai ook rood zandstrand betekent. Tijdens het verkennen van dit strand zag ik nog iets bijzonders, de grot Calypso. Zeker de moeite waard om te bekijken, want ik heb gehoord van de locals dat de Griekse dichter, de nimf Calypso, de Griekse held Odysseus hier wel zeven jaar heeft vastgehouden.

Gozo Ir ramla bay

2. Sprookjesachtig uitzicht bij Mellieha

Ik weet het zeker, dit strand heeft zonder twijfel één van de mooiste vergezichten van het eiland. Dit grote zandstrand ligt naast het dorpje Mellieha. Ik heb hier heerlijk kunnen pootje baden, omdat het ondiep water is. Natuurlijk kon ik het ook niet laten om nog even te snuffelen in de steile straatjes bij de winkeltjes en authentieke eettentjes.

Malta Strand Il Mellieha

3. Kristalheldere St. Peterspool

Ik heb nog nooit zulk kristalhelder water gezien als bij St. Peterspool, ook nog eens met een prachtige blauwgroene schijn. Perfect voor een mooie vakantiefoto. Door het heldere water is het ideaal om alle vissen al snorkelend te bewonderen. Daarnaast is het ook nog een afgelegen strandje, waardoor ik hier heerlijk mijn rust kon pakken.

St. Peterspool Malta

4. Zen worden bij San Blas

Bij San Blas voelde ik me helemaal één met de natuur en is voor mij een van de mooiste stranden van Malta. Op dit idyllische plekje nam ik even een momentje om te eten. Ik kan het meenemen van een picknickmand dan ook zeker aanraden als je een keertje hier wilt stoppen tijdens een ontdekkingstocht. Als je zin hebt om iets actiever aan de slag te gaan, dan kun je ook een kano huren.

Malta strand San Blas

5. Genieten bij de Blue Grotto

Een speciaal plekje vond ik de zwemplaats bij de Blauwe Grot. Toen ik met het kleine vissersbootje bij de grot voer, wist ik direct waarom het door de locals de ‘blauwe’ grot wordt genoemd. Als het zonlicht op de witte zandbodem van de grot schijnt, dan kleurt de grot volledig blauw. Een exclusieve tip van mij is om de grot in de ochtend te bezoeken, omdat het licht dan het beste is. Het levert gegarandeerd prachtige plaatjes op.

Malta strand Blue Grotto

6. Nachtelijke uurtjes op de Maltese stranden

Na een heerlijke lange stranddag, hoor ik de Middellandse Zee kabbelen en uiteindelijk streek de schemering langzaamaan neer op het strand. Ook ’s avonds kun je je op de Maltese stranden bevinden, want ook dan is er genoeg te doen. Zoals een nachtelijke zwempartij ervaren, per boot de prachtige schemering tegemoet gaan of breng een hele nacht door op het strand met je eigen tentje bij Golden Sands.

Nieuwsgierig geworden?

Ga jij deze zes mooiste stranden van Malta bezoeken tijdens jouw vakantie? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Bekijk ook eens mijn accommodaties op Malta om een leuk adresje te vinden.

 

Het mag dan wel één van de kleinste eilanden ter wereld zijn, maar een vakantie naar Malta stond bovenaan mijn lijstje om te bezoeken. Inmiddels heb ik hier vele fijne vakantieadresjes die ik jaarlijks bezoek. Tijdens al deze verblijven heb ik de kans gekregen om het eiland te ontdekken. Eerder ontdekte ik al vele blauwe wateren, maar in de warme zomer met heerlijke temperaturen strijk ik ook graag op een strandje neer. Ik deel met jou de mooiste stranden van Malta die ik heb gevonden!

1. Het goud-rode strand bij Ramla bay

Heb je ooit een goud-rood strand gezien? Laatst liep ik naar het dorpje Xaghra dat zich boven op een heuvel bevindt. Plots zag ik een prachtige baai naast de heuvel en besloot ik om door te lopen naar deze Ramla baai. Een leuk feitje is dat de naam van de baai ook rood zandstrand betekent. Tijdens het verkennen van dit strand zag ik nog iets bijzonders, de grot Calypso. Zeker de moeite waard om te bekijken, want ik heb gehoord van de locals dat de Griekse dichter, de nimf Calypso, de Griekse held Odysseus hier wel zeven jaar heeft vastgehouden.

Gozo Ir ramla bay

2. Sprookjesachtig uitzicht bij Mellieha

Ik weet het zeker, dit strand heeft zonder twijfel één van de mooiste vergezichten van het eiland. Dit grote zandstrand ligt naast het dorpje Mellieha. Ik heb hier heerlijk kunnen pootje baden, omdat het ondiep water is. Natuurlijk kon ik het ook niet laten om nog even te snuffelen in de steile straatjes bij de winkeltjes en authentieke eettentjes.

Malta Strand Il Mellieha

3. Kristalheldere St. Peterspool

Ik heb nog nooit zulk kristalhelder water gezien als bij St. Peterspool, ook nog eens met een prachtige blauwgroene schijn. Perfect voor een mooie vakantiefoto. Door het heldere water is het ideaal om alle vissen al snorkelend te bewonderen. Daarnaast is het ook nog een afgelegen strandje, waardoor ik hier heerlijk mijn rust kon pakken.

St. Peterspool Malta

4. Zen worden bij San Blas

Bij San Blas voelde ik me helemaal één met de natuur en is voor mij een van de mooiste stranden van Malta. Op dit idyllische plekje nam ik even een momentje om te eten. Ik kan het meenemen van een picknickmand dan ook zeker aanraden als je een keertje hier wilt stoppen tijdens een ontdekkingstocht. Als je zin hebt om iets actiever aan de slag te gaan, dan kun je ook een kano huren.

Malta strand San Blas

5. Genieten bij de Blue Grotto

Een speciaal plekje vond ik de zwemplaats bij de Blauwe Grot. Toen ik met het kleine vissersbootje bij de grot voer, wist ik direct waarom het door de locals de ‘blauwe’ grot wordt genoemd. Als het zonlicht op de witte zandbodem van de grot schijnt, dan kleurt de grot volledig blauw. Een exclusieve tip van mij is om de grot in de ochtend te bezoeken, omdat het licht dan het beste is. Het levert gegarandeerd prachtige plaatjes op.

Malta strand Blue Grotto

6. Nachtelijke uurtjes op de Maltese stranden

Na een heerlijke lange stranddag, hoor ik de Middellandse Zee kabbelen en uiteindelijk streek de schemering langzaamaan neer op het strand. Ook ’s avonds kun je je op de Maltese stranden bevinden, want ook dan is er genoeg te doen. Zoals een nachtelijke zwempartij ervaren, per boot de prachtige schemering tegemoet gaan of breng een hele nacht door op het strand met je eigen tentje bij Golden Sands.

Nieuwsgierig geworden?

Ga jij deze zes mooiste stranden van Malta bezoeken tijdens jouw vakantie? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Bekijk ook eens mijn accommodaties op Malta om een leuk adresje te vinden.

 

16 augustus, 2019|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.