Malta: sinds ik dit land ontdekte ben ik er dol op! De dorpen en steden staan vol met prachtige oude, karakteristieke panden. De stranden zijn anders dan in andere landen, de vis is er verser dan vers… De sfeer van het eiland laat zich moeilijk omschrijven, maar dat ik me er thuis voel is een gegeven. Natuurlijk deel ik mijn ontdekkingen en favoriete bezienswaardigheden op Malta graag met jullie!

Stilte in de oude hoofdstad Mdina

Het liefst breng ik mijn tijd door op plekken waar het massatoerisme niet is. Op plekken waar je de stilte bijna kunt horen. Die plek vind ik in de oude hoofdstad van Malta: Mdina, ook wel de stille stad van Malta genoemd. Slenterend door de smalle straatjes van Mdina kan ik niet anders dan mezelf gelukkig prijzen. Het heeft ook leuke restaurantjes om de lokale keuken te ontdekken. Mdina is een stad, maar voelt op sommige plekken aan als een dorp. Verwonderd kijk ik mijn ogen uit in deze bijzondere oude hoofdstad!

Malta Mdina

Verse vis in het vissersdorp Marsaxlokk

Het leuke aan de mediterrane landen die ik vaak bezoek, is dat er vaak met verse producten wordt gewerkt. Op Malta is een bezoek aan een markt misschien wel een van mijn favoriete uitjes. De leukste vismarkt die ik bezocht op Malta? Die van het vissersdorp Masaxlokk! De vis die hier wordt verkocht, is vroeg in de ochtend gevangen. Verser kan bijna niet… Maar inmiddels wordt de markt van Masaxlokk aangevuld met meer: groenten, fruit, kleding, schoenen, lokale lekkernijen, souvenirs… Een attractie op zich!

Malta Marsaxlokk

Boottrip naar Comino

Hoewel ik dol ben op stille plekken ver weg van de massa, ontkom ik er soms niet aan dat ik ook de populairdere plekken van een land of regio graag wil zien. Comino is zo’n populaire plek, en niet voor niets. Al tijdens de boottocht ernaartoe word ik verrast door prachtige uitzichten van kleine bootjes in de Middellandse Zee, dobberend langs indrukwekkende kloven. Eenmaal aangekomen op Comino vullen de witte stranden met turquoise wateren mijn zicht. Ik besluit een stukje te lopen en vind de rust op een prachtig rotsachtig strandje dat ik tot mijn verbazing met niemand hoef te delen…

Comino

Een bezoek aan hoofdstad Valletta

De kleinste hoofdstad van Europa: die titel wekt mijn nieuwsgierigheid! Valletta mag dan zo groot niet zijn, prachtig blijkt het wel als ik hier eenmaal aankom. Deze hoofdstad van Malta blijkt een stad vol historie. Met prachtige gebouwen inclusief tal van mooie balkonnetjes, waan ik me heel even in de Middeleeuwen… Als de St. John’s Co-Cathedral voor me opdoemt, weet ik zeker: Valletta is klein, maar zo ontzettend fijn!

Valetta

Historie opsnuiven bij de vijfduizend jaar oude Megalithische tempels

Ze zijn wereldberoemd en dat is niet voor niets. Na een bezoek aan de Megalithische tempels naast de historische binnenstad van Valletta, snap ik ook de trots van de Maltezers. Met veel verwondering kijk ik rond. Eenmaal in gesprek met een local die zijn trots niet onder stoelen of banken steekt, kom ik steeds meer te weten. Lange tijd waren deze Malteze tempels de oudst bekende vrijstaande stenen monumenten ter wereld. Ouder nog dan de piramides van Egypte. Ik laat me door zijn verhalen verwonderen en probeer me in te denken hoe men de tempels vroeger heeft gebouwd… Dat kan niet zonder een grote dosis creativiteit, technische organisatie en mankracht. Daar kunnen we anno nu nog heel wat van leren…

 

Ga jij deze bezienswaardigheden op Malta bewonderen?

Een klein eiland met zoveel te doen, ik kan er uren dwalen! Heb jij nog bezienswaardigheden op Malta ontdekt die ik ook moet bezoeken? Laat het mij weten. Neem ook zeker een kijkje tussen mijn adresjes op Malta. of breng een bezoekje aan het buureiland Gozo.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Malta: sinds ik dit land ontdekte ben ik er dol op! De dorpen en steden staan vol met prachtige oude, karakteristieke panden. De stranden zijn anders dan in andere landen, de vis is er verser dan vers… De sfeer van het eiland laat zich moeilijk omschrijven, maar dat ik me er thuis voel is een gegeven. Natuurlijk deel ik mijn ontdekkingen en favoriete bezienswaardigheden op Malta graag met jullie!

Stilte in de oude hoofdstad Mdina

Het liefst breng ik mijn tijd door op plekken waar het massatoerisme niet is. Op plekken waar je de stilte bijna kunt horen. Die plek vind ik in de oude hoofdstad van Malta: Mdina, ook wel de stille stad van Malta genoemd. Slenterend door de smalle straatjes van Mdina kan ik niet anders dan mezelf gelukkig prijzen. Het heeft ook leuke restaurantjes om de lokale keuken te ontdekken. Mdina is een stad, maar voelt op sommige plekken aan als een dorp. Verwonderd kijk ik mijn ogen uit in deze bijzondere oude hoofdstad!

Malta Mdina

Verse vis in het vissersdorp Marsaxlokk

Het leuke aan de mediterrane landen die ik vaak bezoek, is dat er vaak met verse producten wordt gewerkt. Op Malta is een bezoek aan een markt misschien wel een van mijn favoriete uitjes. De leukste vismarkt die ik bezocht op Malta? Die van het vissersdorp Masaxlokk! De vis die hier wordt verkocht, is vroeg in de ochtend gevangen. Verser kan bijna niet… Maar inmiddels wordt de markt van Masaxlokk aangevuld met meer: groenten, fruit, kleding, schoenen, lokale lekkernijen, souvenirs… Een attractie op zich!

Malta Marsaxlokk

Boottrip naar Comino

Hoewel ik dol ben op stille plekken ver weg van de massa, ontkom ik er soms niet aan dat ik ook de populairdere plekken van een land of regio graag wil zien. Comino is zo’n populaire plek, en niet voor niets. Al tijdens de boottocht ernaartoe word ik verrast door prachtige uitzichten van kleine bootjes in de Middellandse Zee, dobberend langs indrukwekkende kloven. Eenmaal aangekomen op Comino vullen de witte stranden met turquoise wateren mijn zicht. Ik besluit een stukje te lopen en vind de rust op een prachtig rotsachtig strandje dat ik tot mijn verbazing met niemand hoef te delen…

Comino

Een bezoek aan hoofdstad Valletta

De kleinste hoofdstad van Europa: die titel wekt mijn nieuwsgierigheid! Valletta mag dan zo groot niet zijn, prachtig blijkt het wel als ik hier eenmaal aankom. Deze hoofdstad van Malta blijkt een stad vol historie. Met prachtige gebouwen inclusief tal van mooie balkonnetjes, waan ik me heel even in de Middeleeuwen… Als de St. John’s Co-Cathedral voor me opdoemt, weet ik zeker: Valletta is klein, maar zo ontzettend fijn!

Valetta

Historie opsnuiven bij de vijfduizend jaar oude Megalithische tempels

Ze zijn wereldberoemd en dat is niet voor niets. Na een bezoek aan de Megalithische tempels naast de historische binnenstad van Valletta, snap ik ook de trots van de Maltezers. Met veel verwondering kijk ik rond. Eenmaal in gesprek met een local die zijn trots niet onder stoelen of banken steekt, kom ik steeds meer te weten. Lange tijd waren deze Malteze tempels de oudst bekende vrijstaande stenen monumenten ter wereld. Ouder nog dan de piramides van Egypte. Ik laat me door zijn verhalen verwonderen en probeer me in te denken hoe men de tempels vroeger heeft gebouwd… Dat kan niet zonder een grote dosis creativiteit, technische organisatie en mankracht. Daar kunnen we anno nu nog heel wat van leren…

 

Ga jij deze bezienswaardigheden op Malta bewonderen?

Een klein eiland met zoveel te doen, ik kan er uren dwalen! Heb jij nog bezienswaardigheden op Malta ontdekt die ik ook moet bezoeken? Laat het mij weten. Neem ook zeker een kijkje tussen mijn adresjes op Malta. of breng een bezoekje aan het buureiland Gozo.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

15 januari, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.