Ik weet het nog goed, de eerste keer dat ik de Spaanse regio Alicante bezocht. De schitterende landschappen trokken steeds weer mijn aandacht. Maar natuurlijk wist ik ook dat een bezoek aan de gelijknamige hoofdstad van deze regio niet mocht ontbreken. En gelukkig maar… Alicante is een echte Spaanse parel waar ik me direct thuis voelde! Graag deel ik mijn tips voor deze bijzondere stad met je.

Historie opsnuiven bij het Kasteel van Santa Bárbara

Het torent hoog boven alles uit: het Kasteel van Santa Bárbara. Meteen toen ik het zag liggen, wist ik: daar moet ik naartoe! Eenmaal een flinke klim verder, sta ik oog in oog met de oude muren van het kasteel. Daar slurp ik alle informatie in me op. Zo lees ik dat dit kasteel werd gebouwd in de Middeleeuwen en jarenlang dienst deed als gevangenis en later als fort. Een bezoekje waard!

Alicante Santa Barbara

Slenteren door Barrio de Santa Cruz

Ook in een stad maak ik het mezelf altijd weer als missie op zoek te gaan naar de mooiste plekjes. In Alicante heb ik Barrio de Santa Cruz omgedoopt tot mijn favoriete plek. Dit oude stadsdeel zit vol met charmante smalle straatjes, inclusief groene, rode, paarse en gele huisjes en tal van bloemen. Alleen al rondslenteren door Barrio de Santa Cruz maakt me steevast gelukkig…

Maak een boottrip naar Isla de Tabarca

De haven van Alicante zelf is een fijne bezienswaardigheid, maar leuker nog is om in de haven op de boot te stappen! Dat kan, bijvoorbeeld naar het eilandje Isla de Tabarca. Het eilandje is een beschermd natuurgebied van slechts 2 kilometer lang. Veel voorzieningen zijn er niet, maar de rust die er heerst is voor mij het allerfijnst…

Alicante Isla de Tabarca

Het museum voor de Moderne Kunst, Museo Arte Contemporáneo Alicante

Nog iets waar ik dol op ben: de trots van een land. In het museum voor de moderne kunst in Alicante is die Spaanse trots terug te zien. Het museum hangt vol met werken van Spaanse kunstenaars. Nog leuker: het museum ligt in het hart van het oude stadsdeel van Alicante!

Relaxen onder palmbomen in het park El Palmeral

Tijdens mijn bezoek aan Alicante is het met 35 graden behoorlijk warm. Nu ben ik dol op warmte, maar toch is het fijn om soms even wat verkoeling op te zoeken. In het park El Palmeral, dat vol staat met palmbomen, plof ik met een boek en water neer in het gras. In de vijver ietsjes verderop zie ik hoe mensen in een bootje genieten van hun samenzijn. Met al zijn natuur is Alicante ook een fijne vakantiebestemming voor fietsers.

Alicante Park el Palmeral

Uniek overnachten in de Spaanse regio Alicante

Heb jij nog bezienswaardigheden in Alicante die je als tip wilt meegeven? Laat het mij weten! Ik breng ze graag een bezoekje als ik weer naar een adresje in Alicante ga.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Ik weet het nog goed, de eerste keer dat ik de Spaanse regio Alicante bezocht. De schitterende landschappen trokken steeds weer mijn aandacht. Maar natuurlijk wist ik ook dat een bezoek aan de gelijknamige hoofdstad van deze regio niet mocht ontbreken. En gelukkig maar… Alicante is een echte Spaanse parel waar ik me direct thuis voelde! Graag deel ik mijn tips voor deze bijzondere stad met je.

Historie opsnuiven bij het Kasteel van Santa Bárbara

Het torent hoog boven alles uit: het Kasteel van Santa Bárbara. Meteen toen ik het zag liggen, wist ik: daar moet ik naartoe! Eenmaal een flinke klim verder, sta ik oog in oog met de oude muren van het kasteel. Daar slurp ik alle informatie in me op. Zo lees ik dat dit kasteel werd gebouwd in de Middeleeuwen en jarenlang dienst deed als gevangenis en later als fort. Een bezoekje waard!

Alicante Santa Barbara

Slenteren door Barrio de Santa Cruz

Ook in een stad maak ik het mezelf altijd weer als missie op zoek te gaan naar de mooiste plekjes. In Alicante heb ik Barrio de Santa Cruz omgedoopt tot mijn favoriete plek. Dit oude stadsdeel zit vol met charmante smalle straatjes, inclusief groene, rode, paarse en gele huisjes en tal van bloemen. Alleen al rondslenteren door Barrio de Santa Cruz maakt me steevast gelukkig…

Maak een boottrip naar Isla de Tabarca

De haven van Alicante zelf is een fijne bezienswaardigheid, maar leuker nog is om in de haven op de boot te stappen! Dat kan, bijvoorbeeld naar het eilandje Isla de Tabarca. Het eilandje is een beschermd natuurgebied van slechts 2 kilometer lang. Veel voorzieningen zijn er niet, maar de rust die er heerst is voor mij het allerfijnst…

Alicante Isla de Tabarca

Het museum voor de Moderne Kunst, Museo Arte Contemporáneo Alicante

Nog iets waar ik dol op ben: de trots van een land. In het museum voor de moderne kunst in Alicante is die Spaanse trots terug te zien. Het museum hangt vol met werken van Spaanse kunstenaars. Nog leuker: het museum ligt in het hart van het oude stadsdeel van Alicante!

Relaxen onder palmbomen in het park El Palmeral

Tijdens mijn bezoek aan Alicante is het met 35 graden behoorlijk warm. Nu ben ik dol op warmte, maar toch is het fijn om soms even wat verkoeling op te zoeken. In het park El Palmeral, dat vol staat met palmbomen, plof ik met een boek en water neer in het gras. In de vijver ietsjes verderop zie ik hoe mensen in een bootje genieten van hun samenzijn. Met al zijn natuur is Alicante ook een fijne vakantiebestemming voor fietsers.

Alicante Park el Palmeral

Uniek overnachten in de Spaanse regio Alicante

Heb jij nog bezienswaardigheden in Alicante die je als tip wilt meegeven? Laat het mij weten! Ik breng ze graag een bezoekje als ik weer naar een adresje in Alicante ga.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

16 februari, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter