Lange tijd was ik niet zo bekend met het Spaanse eiland Menorca. Voor mij was buureiland Mallorca altijd een geliefde bestemming. Totdat iemand me daar vertelde dat ik Menorca ook écht eens moet bezoeken. Wat ben ik diegene dankbaar… Menorca bleek een schitterend eiland, vol azuurblauwe baaitjes, lieflijke stadjes én unieke adresjes! Ik neem je mee door een aantal bezienswaardigheden op Menorca.

Snorkelen tussen de grotten op Menorca

Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik dol ben op actief zijn in de natuur. Of het nou gaat om een bergwandeling, paardrijden of… snorkelen! Heerlijk vind ik dat. Op Menorca vind ik bij Cales Coves een prachtige plek op te snorkelen. Langs grotten, die stammen uit de ijzertijd. Met een lichte kriebel van verliefdheid baan ik mezelf samen met talloze vissen een weg door het lichtblauwe water…

Cales Coves

Beklim de Monte Toro

Nog een te gek actief uitje op Menorca: de hoogste punt van het eiland beklimmen. Dit is geen enorme berg, maar met 350 meter hoogte toch nog een hele klim. De beloning is het gelukkig meer dan waard: vanaf de top heb ik een prachtig uitzicht op Menorca én Mallorca!

Menorca Monte Toro

Genieten van de mooiste baaitjes op Menorca

Een vakantie op Menorca is niet af zonder enkele prachtige baaitjes te hebben bezocht. Dankzij tips van locals weet ik inmiddels waar ik moet zijn. Sterker nog: ze vertelden me allemaal vol trots dat Menorca over de meeste strandjes beschikt van alle eilanden van de Balearen. Mijn favoriete strandje op Menorca? Cala ’n Porter: een rustige baai met een unieke ligging tussen twee rotsen!

Cala ’n Porter

Slenteren langs de haven van hoofdstad Mahón

Mahón is de grootste stad van Menorca, en meteen een hele leuke! Vooral op het bruisende plein Placa de s’Esplanada ben ik graag te vinden voor een goede kop koffie, een Spaans wijntje of wat lekkere tapas. Maar ook de haven van Mahón spreekt boekdelen: de vele vissersbootjes afgewisseld met luxe jachten maken het een feestje om hier te lopen. Meestal eindig ik mijn bezoek aan Mahón met een bezoek aan de boetiekjes in het historische stadsdeel. Aanrader!

Menorca Mahón

Paardrijden langs de kust van Menorca

Niet altijd ontdek ik de mooiste plekjes te voet. Soms pak ik mijn huurauto om ergens te komen, op Menorca vond ik het heerlijk om op het paard te stappen! Bij de vele maneges op het eiland kun je je wijzer laten maken over de ruiterpaden op het eiland. De bekendste daarvan is de Cami de Cavalls, een prachtige route die je samen met het paard van de ene baai naar de andere brengt!

Menorca Cami de Cavalls

Uniek overnachten op Menorca

Door de vele locals die ik ontmoette op Menorca heb ik op dit Spaanse eiland tal van unieke adresjes ontdekt, naast al deze bijzondere bezienswaardigheden op Menorca. Van adresjes met uitzicht op zee, tot prachtige oude woningen met een privézwembad. Benieuwd geworden? Je vindt mijn ontdekkingen hier!

Lange tijd was ik niet zo bekend met het Spaanse eiland Menorca. Voor mij was buureiland Mallorca altijd een geliefde bestemming. Totdat iemand me daar vertelde dat ik Menorca ook écht eens moet bezoeken. Wat ben ik diegene dankbaar… Menorca bleek een schitterend eiland, vol azuurblauwe baaitjes, lieflijke stadjes én unieke adresjes! Ik neem je mee door een aantal bezienswaardigheden op Menorca.

Snorkelen tussen de grotten op Menorca

Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik dol ben op actief zijn in de natuur. Of het nou gaat om een bergwandeling, paardrijden of… snorkelen! Heerlijk vind ik dat. Op Menorca vind ik bij Cales Coves een prachtige plek op te snorkelen. Langs grotten, die stammen uit de ijzertijd. Met een lichte kriebel van verliefdheid baan ik mezelf samen met talloze vissen een weg door het lichtblauwe water…

Cales Coves

Beklim de Monte Toro

Nog een te gek actief uitje op Menorca: de hoogste punt van het eiland beklimmen. Dit is geen enorme berg, maar met 350 meter hoogte toch nog een hele klim. De beloning is het gelukkig meer dan waard: vanaf de top heb ik een prachtig uitzicht op Menorca én Mallorca!

Menorca Monte Toro

Genieten van de mooiste baaitjes op Menorca

Een vakantie op Menorca is niet af zonder enkele prachtige baaitjes te hebben bezocht. Dankzij tips van locals weet ik inmiddels waar ik moet zijn. Sterker nog: ze vertelden me allemaal vol trots dat Menorca over de meeste strandjes beschikt van alle eilanden van de Balearen. Mijn favoriete strandje op Menorca? Cala ’n Porter: een rustige baai met een unieke ligging tussen twee rotsen!

Cala ’n Porter

Slenteren langs de haven van hoofdstad Mahón

Mahón is de grootste stad van Menorca, en meteen een hele leuke! Vooral op het bruisende plein Placa de s’Esplanada ben ik graag te vinden voor een goede kop koffie, een Spaans wijntje of wat lekkere tapas. Maar ook de haven van Mahón spreekt boekdelen: de vele vissersbootjes afgewisseld met luxe jachten maken het een feestje om hier te lopen. Meestal eindig ik mijn bezoek aan Mahón met een bezoek aan de boetiekjes in het historische stadsdeel. Aanrader!

Menorca Mahón

Paardrijden langs de kust van Menorca

Niet altijd ontdek ik de mooiste plekjes te voet. Soms pak ik mijn huurauto om ergens te komen, op Menorca vond ik het heerlijk om op het paard te stappen! Bij de vele maneges op het eiland kun je je wijzer laten maken over de ruiterpaden op het eiland. De bekendste daarvan is de Cami de Cavalls, een prachtige route die je samen met het paard van de ene baai naar de andere brengt!

Menorca Cami de Cavalls

Uniek overnachten op Menorca

Door de vele locals die ik ontmoette op Menorca heb ik op dit Spaanse eiland tal van unieke adresjes ontdekt, naast al deze bijzondere bezienswaardigheden op Menorca. Van adresjes met uitzicht op zee, tot prachtige oude woningen met een privézwembad. Benieuwd geworden? Je vindt mijn ontdekkingen hier!

10 juni, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.